Всеки четвърти млад шофьор сяда зад волана пил

Каква част от катастрофите са извършени от млади водачи?
16
Всеки четвърти млад шофьор сяда зад волана пил
Снимка: БГНЕС

Само за четири месеца приблизително всеки четвърти млад шофьор е седнал зад волана след употреба на алкохол и е извършил ПТП.

Според статистиката от май до август тази година от 245 регистрирани ПТП-та 51 са извършени от хора между 18 и 25 години.

Целта на кампанията "Алкохолът е лош шофьор. Ключът е в теб" през 2020 г. е да поднови обществения диалог за проблема с пътната безопасност, като ангажира младите шофьори на възраст между 18-25+ години, които сега изграждат своите навици за шофиране и поведение на пътя, предаде БНР.

БЧК подкрепя кампанията за поредна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БЧКалкохолкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Имам шофьорска книжка от 1999.5 март .Бях на 18 г. и 2 месеца,когато я взех.Нито едно нарушение нямам.Постоянно карам от тогава коли.Имам Ц и Е.Никога не съм бил предпоставен случай за ПТП.А в сегашно време е пълно с убийци по пътищата!
12
0
 
0
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
До 1По тази логика някои трябва да гласуват след 60. Проблемът е в контрола , а не във възрастовата граница. Кат създава впечатление, че повече съществува за изкарване на пари, а не да следи за безопасността.
11
0
 
0
 
! Отговори
Неновица преди 3 години
Това някой без завършен четвърти клас го е написал. Как всеки четвърти, бе, прочетете го на глас ако трябва, журналята. Всеки четвърти, 50 човека.
10
0
 
6
 
! Отговори
У преди 3 години
Стар виц за пловдивчани:Спират шофьор и го питат: -Вие пили ли сте?Той отговаря:- Не съм пили, аз съм лъв.
9
5
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Са...не веднъж съм го казвал - не е въпроса дали си пил, а дали можеш да носиш. Аз почти сяка седмица ходя да запивам с аверите и после, по нощите се прибирам с джипа (обичайно след като съм изпил повече от бутилка ракия). Ама мога да нося и не ми влияе на шофирането. Това е и от редките моменти, в които спазвам всичките абсурдни ограничения. За сега (последните 15 години е така) проблеми няма.
8
1
 
5
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Българинът е готов да плати и 3000 лв глоба, но да не лежи 1 месец в затвора.Ако след доказване, че сте карали пил няма глоба, а директно ви осъждаят на 1 месец затвор, мнозина ще се замислят, дали да карат след употреба на алкохол или наркотици.
7
0
 
0
 
! Отговори
? преди 3 години
До ВарненецВсеки втори варненец в Пловдив ли?
6
1
 
6
 
! Отговори
Жо преди 3 години
И най-големите майстори на волана, изпили 1-2 бири, могат да пострадат жестоко!Представете си, че карате с разрешената скорост по път с предимство, след 1-2 бири. Вие сте сигурен, че няма опасност.От страничен път без предимство изскача друг автомобил и удря вашия. При произшествието има загинал човек.Идва КАТ и установява над 0,05 промила алкохол в кръвта ви.Въпреки, че не сте виновен за удара, вие ставате СЪУЧАСТНИК в нарушението.Адвокатите на виновника ще ви съсипят живота!ЗАМИСЛЕТЕ СЕ
5
1
 
8
 
! Отговори
За 23 години... преди 3 години
...стаж НИКОГА не съм си позволил да седна зад волана дори и на половин бира! Проклинам ВСЕКИ позволил си!
4
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
От дете карам. Още на 17 и 8 месеца тръгнах на курс. На 18 вече имах книжка ден след рождения ми ден. Умрях от кеф. Качих се моментално на Тойота Селика на няколко години. Ямаха мотор 192 к.с., 6 скорости. Разкош. Нито едно нарушение нямам. Завърших университет и още след година и половина си купих Impreza WRX, защото съм скиор. В момента карам автомобил 600к. с. на година и имам златен талон и нито едно нарушение. Манталитет. Така съм научен- на уважение към другия, на адекватни ценности.
3
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Дрогата да не би да е по-безопасна от алкохола?Щото масово се дрогират...
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом всичко е лабаво, всеки ке ле ш се пробва пил, щото знае, че законът е мек и съд0илищата точат с години, но в откривена полза на пилия и надрусания.Ел ек т орат бе, Уили.
1
3
 
7
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
Спред мен по-правилно е първо да се вдихне възрастовата граница за взимане на книжка - а именно на 21 години. До тогава задължително с придружител с поне 10 години стаж. Тази година на баловете гледам съученици на племенницата ми масово със СОБСТВЕНИ коли