Заплатите на социалните работници според вида на услугата

За грижа за хора с агресивно поведение ще се дават допълнително пари
6
Заплатите на социалните работници според вида на услугата
Снимка: Dnes.bg

Над два пъти минималната работна заплата да получават част от социалните работници от услугите, финансирани от държавния бюджет, предлага социалното министерство.

В публикуваните за обсъждане критерии за формиране на техните заплати е предвидено обвързване с минималната за страната работна заплата, като промяната трябва да влезе в сила от началото на 2022 година, предаде БНР.

По данни на Агенцията за социално подпомагане в момента над 16 000 социални работници са заети в услугите и се грижат за над 36 000 потребители.

Възнагражденията ще бъдат диференцирани, като за ръководителите на дневни центрове или 24-часови услуги, месечната заплата ще е от 180 до 250 на сто от минималната. За основните и препоръчителни специалисти, които пряко предоставят услугата на хората - от 150 до 220 на сто от минималната заплата.

Пак в зависимост от вида на услугата най-високо ще е заплащането в интегрираните здравно-социални услуги за деца и възрастни.

Предвидено е още за тези, които полагат грижа за хора с агресивно поведение и с нужда от постоянно медицинско наблюдение, заплатите да се завишават допълнително с до 30%.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
610 лева минимална брутна заплата. 150% от нея са 915 лева, от които след осигуровки и данъка върху дохода остават 710 лева....много бе.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агресивните нали са в затворите. Или и там ще пускат социални вместо МВР или ще закриват затворите.
2
1
 
5
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Тия откровено се гаврят с народа на всички нива...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде пак интегрираните така ли не ги интегрирахте хаха