Евродепутат: Брюксел призна, че демокрацията ни е в криза

Можем ли да очакваме отчетливи действия от Европа?
45
Евродепутат: Брюксел призна, че демокрацията ни е в криза
Снимка: БГНЕС

Дебатът в Европейския парламент за България и върховенството на закона е етапна победа за хилядите българи, които не се умориха да протестират. Това каза евродепутатът Иво Христов, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, пред БНР.

Брюксел най-сетне беше принуден да признае, че България е в тежка криза на демокрацията.

Неприятното е, че пороците се знаят отдавна. Европа, в частност Германия, също носи отговорност за кризата с наивната си и понякога користна подкрепа към режима на Борисов, смята Христов.

Още по темата

Според него дебатът е показал и цялата безпомощност на европейските институции, "които дори не могат да формулират избистрено мисълта си, защото робуват на брюкселския език".

"На европейски жаргон покварата, провалите, погазването на закона и демокрацията се наричат с евфемизма предизвикателства, а различните законови актове, с които нашите власти извращават препоръките на Комисията, се наричат напредък. Чиновническият манталитет, компромисният дух, обтекаемите формулировки са отнели на Брюксел способността да изрича истината", смята евродепутатът.

Според него да се очакват отчетливи действия от Брюксел е нереално. "Нашата демокрация е наша рожба и ние трябва да бдим над нея, ние трябва да ѝ върнем правилата", коментира още той.

Според него е възможно Европейската комисия да се активизира повече заради новите механизми, които обвързват европейските фондове с върховенството на закона:

Евродепутатът изрази надежда, че в четвъртък резолюцията за България ще бъде приета в Европейския парламент. По думите му това би била първа стъпка към оздравяване на българската обществена и политическа среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото завоевание на бг демокрация беше да стъпче културните ценности и да премине на формаат чалга, щото чалгста осребрявала добре.Веднъж чалгар - винаги чалгар. Останалото е панаири.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Иво Христов е умен и умее да щипе долнопробните наши сънародници по дирниците! И те рипат като подбъзикани госпоици! С което доказват, че са точно такива! А нормалните им се смеем!
39
2
 
1
 
! Отговори
Ци**нин комунист преди 3 години
До 38Не комунистите , а тези от така наречения запад (капиталисти) с помощта на така наречените"демократи".Между другото имаше предупреждения за това какво ще се случи (за това някои бяха по затворите) и след като приехте думи като демокрация и Евро ценности това е резултатът. Унищожена България!
38
2
 
5
 
! Отговори
и след 1000 г ще преди 3 години
Плюете комунистите макар ,че бяхте комсомолски секретари ,а после партийни членове и то само защото времената се смениха и няма келипир ! Вижте си биографиите на началниците !
37
7
 
4
 
! Отговори
Да не забравяме преди 3 години
Че Барбата е господин Йес за Народната партия и техен донор на тихи души ...вярно е прави си ксквото си иска тука , ама за тях си се грижи и не им отговаря ,даже им козирува ,като млад войник ,..така че не очаквайте много .
36
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
До Ци**нин комунистТова, което ние българите построихме, те висшите партийци-комунистиоткраднаха!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иво Христов стар български национален предател и наглец с лъжливи теории за България. Влязъл в европарламента през БСП и президентството. Професор по лъжите и националното предателство!
34
1
 
4
 
! Отговори
До майора преди 3 години
Това е другия Иво. Но и за двамата сте *** :):):):):)
33
3
 
8
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 3 години
Аман от фалшивите ,,демократи ,, ,,човеколюбци,, и прочие западни лицемери.........
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква демокрация бе тук е по зле от дивия запад ще те прегазят с кола -демокрация било ще те оберат-демокрация плащаш си за всичко лекарства преледи-ами демокрация е У нас демокрация е равно на беззаконие
31
9
 
14
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Не мога да повярвам човек , който твърди че 80% от българите са ***, да твърди че ЕС не помага и ЕНП е виновна за положението в страната.А какво направи ЕС за това чеБСП фалира държавата, изнесе парите на хората и създаде мутрите и олигарсите срещу които уж се бори и защо собиалистите работят по зоноси и без факти!
30
12
 
9
 
! Отговори
Ци**нин комунист преди 3 години
До 10И след 1000 години ще продължавате да плюете по комунистите, но няма да признаете собствената си некадърност!За над 30 години успяхте да унищожите България!"Това което ние построихме вие не можете да боядисате"
29
7
 
7
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Смята, че думите на евродепутата Иво Христов са напълно правдиви !!!ЕС все повече затъва в някаква бюрократщина, няма воля да казва Истината , да посочва ясно проблемите, да ърси и намира решения !!! С подобни методи се доближава до визията на болшевишкото общество ... и съответния край !!!Общество , което не се изгражда на основа на Истинатата, е обречено, ние сме свидетели, вече сме минали прз такъв етап, но западняците тепърва май се срещат и не могат да го разпознаят ...
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: така еМи така ще е, я! Ти това за хора ли го имаш?Я виж колко са останалите нормални в България?Да не си мислиш, че и поповете са праведни?И сред мюсюлманите всичко е лицемерие - много от тях демонстрират, че са вярващи мюсюлмани и ходят редовно на джамия, а в къщи като никой не ги гледа маат свински пръжки с лук и пият червено вино и си устройват групови ceкc купони! Поне в Саудитска Арабия е така - лицемерни са главно богатите обаче!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със какво ви помогна ЕС, сега има ли свобода на медиите, върховенство на закона и граждански права ? Антикомунизма послужи на едни хора да ви яхнат. Сега тези хора се борят за вас със старите лозунги, докато не обесите Костов на една улична ламба забравете за демокрация.
26
4
 
3
 
! Отговори
gogo преди 3 години
Цитат:"Според него дебатът е показал и цялата безпомощност на европейските институции"Това са пълни глипости които са написани... достатъчно е да споменем влизането ни в Шенген... от 9-10 години(с уж измазаната стена) и идващата НОВО предизвикателство Еврозона!И в двете ще влезем... през КРИВ МАКАРОН!!!За Шенген големите си казаха мнението, дори и сега с още началните стъпки за Еврозоната вече има подмятания че много години ще трябва да почакаме... в чакалнята.
25
4
 
9
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Този Иво Христов не е онзи -***,но въпреки това безполезен човек за България. Ние най добре си знаем кусурите и трябва сами да си ги оправим. Не чакайте другите на мислят за нашите проблеми и още повече да ни ги решават. Иво Христов също има принос за батаците в България.
24
3
 
2
 
! Отговори
До така е преди 3 години
Добра опора. Трябва да се разпространи в социалните мрежи.
23
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е продавал мартеници честна и почтена работа другите какво са работили през туй време Не Слави прилича на мутрите, а мутрите искат да приличат на Слави. Слави всЯка вечер го гледат милиони хора по света. Във шоуто му идват най-успелите хора на планетата и се снимат със Слави. А Боко ходи да се снима до Меркел дето съсипа ЕС.
22
11
 
9
 
! Отговори
така е преди 3 години
Как, бе, хора, как не ви омръзна да живеете в това лицемерие вече десет години?! Един суеверник да ви проповядва християнство, един бивш комунист да ви учи на антикомунизъм, един крадец да ви учи на морал,един патологичен лъжец да ви преподава честност,една продажна мутра да ви учи на родолюбие,един суетен до патология човек да ви учи на скромност?! Как не ви омръзна един милиардер, който само в шкафчето си държи за джоб парасъ една десетгодишна средна пенсия, да ви подхвърля милостиня 50 лева?!