Глобиха собствениците на автоморга в Кърджали със 7000 лв.

РИОСВ-Хасково състави актове и на млекопреработвателни фирми
6 окт 2020 21:48, Анисия Иванова
3
Глобиха собствениците на автоморга в Кърджали със 7000 лв.
Снимка: БГНЕС

РИОСВ - Хасково е издала наказателно постановление с глоба от 7000 лева за незаконна площадка за събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Кърджали, съобщи екоинспекцията в отчет за дейността си през месец септември.

Глобен с 300 лева е бил и завод за производство на хидравлични цилиндри и компоненти в Джебел за липса на мерки за ограничаване или ликвидиране на последиците от замърсяване на дере при аварийна ситуация.

Съставени са актове на две млекопреработвателни предприятия в Хасково и в Джебел за неспазване на норми при изпускането на производствени отпадъчни води, допълват от РИОСВ.

Нейни експерти са извършили за периода 122 проверки на 114 обекта. Дадени са били 24 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 4 акта и са били издадени 2 наказателни постановления за 7300 лева.

В резултат на контрола, през месеца е било почистено нерегламентирано сметище в землището на с. Долно Къпиново, община Кирково, и е било прекратена нерегламентирана дейност с излезли от употреба МПС в с. Ръженово, община Маджарово.

На "Зеления" телефон през месеца са постъпили 12 сигнала, 4 от които за бедстващи защитени видове птици, информират още от РИОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Радио ли е слушал?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този завод за цилиндрични работи в Джебел е една от най богатите компании е България, Джебел-96 ООД. Как може 300 лева? 300 лева за тях са като 0.00000001 стотинки за един бедняк.