Автоинструктори гневни на промени в наредбите, били лобистки

Те излизат на протест в центъра на София
Обновена: 7 окт 2020 13:47 | 7 окт 2020 08:36, Красимир Ангелов
0

Автоинструкторите излизат на национален протест в центъра на София. Недоволството им е срещу предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

"Потърсихме интелигентния начин за да бъдат спрени нецелесъобразни изменения в две наредби, в които са вкарани лобистки текстове и целят развитието на корупционни схеми ", коментира председателят на  на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в "България сутрин".

Още по темата
Браншът не е съгласен учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски, а автомобилите да бъдат собственост на фирмата или на банката. Не са съгласни и с провеждането на т.нар. вътрешен изпит. Според Йонко Иванов това ще доведе до затваряне на автошколи.

Той обяви, че три лъча с учебни коли ще влязат в София от магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", а сборният пункт ще бъде на жълтите павета.

"Защото се написаха наредбите "на тъмно", продиктувани от желанията на един или двама, които обикалят етажите на Министерството на транспорта и на автомобилна администрация", заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението на транспортния министър, че всичко се е обсъждало с бранша, не е истина, а пълна демагогия.

"Това е административна брадва към малкия и средния бизнес. Тези хора нямат желание за диалог. Нека да дойдат да коментираме темата", призова Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари