Лекари от Благоевград: Маски навсякъде и без нощни заведения!

Има скок на заразените и починалите от COVID-19 в областта
7 окт 2020 17:00, Анисия Иванова
24
Лекари от Благоевград: Маски навсякъде и без нощни заведения!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Медици в Благоевград настояват за връщане на задължителното носене на маски и навън, както и затваряне на увеселителните заведения в късните вечерни и нощни часове.

Причината е, че Covid-отделенията отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения от коронавируса и завишаване на смъртните случаи. От 3 месеца вътрешното отделение в областната болница в Благоевград приема само пациенти с коронавирус.

"Задължително трябва да се носят маски. На празника на града един човек не носеше маска. Затова се получават после такива случаи на бум на заразяване. ... Не става дума за бариери и ограничения, но маски да се носят и личната хигиена и дезинфекция - това е задължително", коментира пред БНР неговият завеждащ д-р Румен Кондев.

Мерките за сигурност в отделението са впечатляващи - защитни костюми, натрапчив мирис на дезинфектантите, включени апарати за озониране на въздуха. Въпреки опитът на работещите в Covid-отделението да прикрият крайното изтощение, безсънието е изписано по малкото открити части на лицата им.

Това е и най-подценяваният проблем в битката с коронавируса. Освен че през последните месеци Благоевград държи тъжното първенство по заразени, има тревожен ръст и на хора, загубили битката с Covid-19. Сред тях и немалко лекари. Според д-р Кондев, който беше и регионален директор на Здравната каса, системата може да осигури безплатни PCR тестове на всички осигурени лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се скрият под леглото на баба си и полата на жена си за по-сигурно. Услади им се да нареждат и плашат, сякаш маските спряха вируса и даже изчезна. Вирусът заразява вечер
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия доктори май искат да свалят Бойко от власт.