Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина

Сачева: Таванът на пенсиите ще надхвърли 1400 лева
119
Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина
Снимка: БГНЕС

Пенсиите между 300 и 369 лева ще се индексират с около 10%, а за тези над 369 лева индексацията ще е 5 на сто от 1 юли 2021 г. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Таванът на пенсиите ще надхвърли 1 400 лева, минималната пенсия ще е 300 лева още от януари 2021 година. Това ще се заложи в проекта за бюджета за следващата година, уточни министърът.

Както вече беше обявено до месец март 2021 година пенсионерите ще продължават да получават по 50 лева допълнително.

Предлага се и еднократните помощи за децата от първи и осми клас също да са без подоходен тест и сумата да е 300 лева, при 250 през тази година.

Универсалните детски добавки са европейска практика, тя действаше до 2011 година, сега се връщаме на нея, заяви Сачева и допълни, че мярката няма общо с изборите.

По думите й целта й е да се стимулира да има повече деца в България, да се покаже, че всички деца са с равни права.

Според разчетите тази мярка, която ще засегне 1,2 млн. деца, ще струва на държавата още 398 млн. лева.

На въпрос относно резолюцията за върховенството на закона у нас, която предстои да бъде гласувана от Европейския парламент днес, Сачева посочи: "Аз гледам на проекторезолюцията не като на звучен шамар, а като на опит за свободно движение на проблеми от страна на нашите политически опоненти".

Социалният министър е убеден, че проблемите в страната трябва да бъдат решени от България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Ако можете да скриете осигуровки не се осигурявайте. В края на краищата и да сте се осигурявали на базата на голяма заплата, и да сте внасяли големи осигуровки, ще вземате пенсия почти равна с тези, които са се осигурявали на минимална работна заплата.
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румъния беше след нас, но така дръпнаха напред, че вече ги губим от поглед. Изоставаме и от средното ниво за ЕС, последни сме в ЕС, а някакви твърдят, че сме добре.
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правят сега мутрите? Правят уравниловка на пенсиите на нивото на минималната пенсия. Някой внасял осигуровки и някой укривал доходи и осигурявал се на минимума, сега ще получават еднаква пенсия, а би трябвало първият да има два пъти по-висока пенсия от втория, примерно внасялия осигуровки да има 400 лева пенсия, а укривалия доходи да има 200 лева пенсия. Сега и двамата с по 300 лева.
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цял живот спортен организатор във всяко едно предприятие ги имаше по цял ден си драпаха м...рите жовота си живееха докато се пенсионират имаха вид на охранени младежи и сега понеже пенсията им е 300 леева даите да им дадем още десет процента върху нея я тези които са работели цял живот тежък труд изхабени от всякъде на тях увеличение 5 процента КАК НЕ ВИ Е СРАМ на това се вика ГЕРБЕРСКА МУ РАБОТА
72
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
Е тогава за чий се осигурявам на реална заплата и на максимум??? Някой ден, ако доживея да вземам колкото социалката на някой неосигурявал се тарикат или цял живот безработен швед???
71
0
 
14
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
А-ЗАБРАВИХ ДА ПОПИТАМ-ЗАПЛАТИ ОТ КОГА ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ?-САМО НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ТОВА КОЕТО ВЗИМАТЕ В КРАЯ НА РАБОТНИЯТ МЕСЕЦ СА ЗАПЛАТИТЕ ВИ-ЩОТО АКО ЧУЕ НЯКОЙ ОТ ЕВРОСЪЮЗА ЩЕ ВИ СЕ СМЕЕ-НЕ ЧЕ НЕГО ПРАВЯТ.
70
0
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
НАЙ НИСКАТА ПЕНСИЯ=НА 1-НА ЕВРОПЕЙСКА НАДНИЦА.
69
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ги е срам тези от ГЕРБПри управлението на ДПС и БСП с премиер Орешарски минималната пенсия беше 160 лева и таван на пенсиите от 910 леваКъде са 160 лева, къде са 300 лева от първи януари и 330 от първи юлиТоест другата година минималната пенсия в България ще стане 330 лева, а тавана на пенсиите 1440 лева
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои ни приемане на еврото! С какъв курс, един Господ знае! Предстои и драстично повишаване на електроенергията чрез въвеждането на частни доставчици...Поскъпването на живота през последните месеци е очевидно... Стъпките, които прави правителството под натиска на протестите, са в правилната посока, но не са достатъчни.
67
6
 
9
 
! Отговори
Браво ! преди 3 години
Ами браво на правителството ! На хубавото няма какво да кажеш !
66
7
 
13
 
! Отговори
Оставка на Радев преди 3 години
Оставка на Фигуранта Радев !
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно на мен да е добре, важното е на Вуте да му е зле. Както ви нарече един професор *** НАРОД!Не гледа той да е добре, зяпа в чуждото канче.
64
4
 
22
 
! Отговори
Джо преди 3 години
И излиза ,че накрая който не е работил ще стигне тези които са се осигурявали на големи заплати. С една дума да се осигуряваме на минимални заплати.
63
2
 
14
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Хубаво - 10% ама до тогава всичко толкова ще поскъпне че се губи напълно ефекта....и пак парите няма да ни стигат за наем,парно,ток,вода,медикаменти и пак стотинките няма да ни стигат за трамвайно билетче. Дяволски кръг!?
62
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен11 преди 3 години
До Анонимен-63,най-голямата червена мухоморка,е твоята любима тиква,който,още си пази червената книжка.
61
4
 
11
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
"Патриот е,душа дава,за наука,за свобода.Но не свойта душа ,братя,а душата на народа."
60
3
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~ аааа,и от Иван Костов,да не се забравя!!
59
23
 
4
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Песионерска държава. За млади нищо пак! Дъртите ще спасяват държава ни!
58
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи,в шоуто на Слави,един пенсионер с 270 лв.пенсия предаде за протеста 150-те лева подкуп от премиера,който се опитва с по 50 лева до изборите да спечели възрастните хора,а после я камилата,я камиларя.Срам и позор за това управление,щом и най-бедните не приемат тази милостиня.
57
3
 
26
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Така де,избори идват,основнте гласоподаватели ,трябва да се напомпат малко.Значи 369 лв по 10% е почти колкото 400 лв по 5%.Някой може ли да смята!?Че ние така ще се изравним с тия ,дето никога не са работили и не са плащали,бре!Да ви пи-кам на решенията!