Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина

Сачева: Таванът на пенсиите ще надхвърли 1400 лева
119
Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина
Снимка: БГНЕС

Пенсиите между 300 и 369 лева ще се индексират с около 10%, а за тези над 369 лева индексацията ще е 5 на сто от 1 юли 2021 г. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Таванът на пенсиите ще надхвърли 1 400 лева, минималната пенсия ще е 300 лева още от януари 2021 година. Това ще се заложи в проекта за бюджета за следващата година, уточни министърът.

Както вече беше обявено до месец март 2021 година пенсионерите ще продължават да получават по 50 лева допълнително.

Предлага се и еднократните помощи за децата от първи и осми клас също да са без подоходен тест и сумата да е 300 лева, при 250 през тази година.

Универсалните детски добавки са европейска практика, тя действаше до 2011 година, сега се връщаме на нея, заяви Сачева и допълни, че мярката няма общо с изборите.

По думите й целта й е да се стимулира да има повече деца в България, да се покаже, че всички деца са с равни права.

Според разчетите тази мярка, която ще засегне 1,2 млн. деца, ще струва на държавата още 398 млн. лева.

На въпрос относно резолюцията за върховенството на закона у нас, която предстои да бъде гласувана от Европейския парламент днес, Сачева посочи: "Аз гледам на проекторезолюцията не като на звучен шамар, а като на опит за свободно движение на проблеми от страна на нашите политически опоненти".

Социалният министър е убеден, че проблемите в страната трябва да бъдат решени от България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
19
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Какви отровно змийски очи има Сачева!А очите отразяват душата на човек!
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък предлагам да си подават оставките преди да са фалирали държавата, опитвайки се да купуват избиратели.ОСТАВКА!
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като 10 години банкянската Мутра, Влади Рестото, габровското Гьоте и Свиначева провеждаха геноцид към пенсионерите, и сействата с много деца, обезкуражиха младите да имат деца /Данчето ФънДъка не реши проблема с зетските градини/ сега се разбързаха да дават подаяния и открито да си купуват гласове.Няма да се спасите Мутри, Свинки, Каленки, ФънДъци и креатиращи около тях ***!
33
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
Тати ми обеща колело, ама друг път! Като се разведат с мама, следващата година, новия тати щял да ми купи.Така и Тиквата. Омайва пенсионерите с подаяния, а те пак ще си гласуват за БСП :) Нищо не може да спаси ГЕЙБ от края!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сви нка ДЕ(ни)ца пак се изказа.аз нямма нужда от 90 лева за две деца. . Социално слабите, и работещите бедни имат.А всички заедно имаме нужда от не-корумпирани управляващи, ( за разлика от вас), които използват данъците ни за да подобряват среда в която живеем, намаляват бюрокрацията, намаляват корупцията, и т.н. и т.н.Тези 90 лева ще ги давам на някой дом за деца сираци, или на приятели в нужда.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ще щеа досега 10 г. що не ги увелиихте?*** не било предизборно, хич...и кво, ще купите черверните бабички с тия 20 лв мвсечно?Много си отчаян, Мутра!
30
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
не знам тук какви специалисти има, но питам в крайна сметка да се увеличават ли пенсиите или не?????!!!!!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това еднакво увеличение на пенсиите с по 50 лв ГЕРБ стимулират Сивата икономика.Откъде накъде един човек, който се е осигурявал 40 и повече години и съвестно е внасял данъците си ще получава колкото друг, който цял живот е работил в Сивата икономика и не е внесъл и лев в Бюджета ?
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева, много щедри станахте изведнъж, нещо май гласове си купувате с народни пари, а?.А за пенсиите, какво целите? Да ги изравните ли? Значи, хората които до сега са били с 400 лв пенсия ще се вдигнат с 5%, а ниските двойно. Така хората със средни пенсии ще се изравнят с най-ниските. Това не е честно, не е нормално и буди възмущение. Защото хората с пенсии 370-380 лв фактически ще остават най-бедни с най-ниски пенсии.Абе вие от ГЕРБ знаете ли да смятате или така решавате едни проценти и хоп Тиквата ви одобрява решенията? Ами като не можете да вземате такива решения, че да удовлетворите ***
27
3
 
4
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 29 преди 3 години
така, така това ви е болката, не че вие нямате пари, но бедните ДГД и по-бързо да освобождават пенсионната система от разходи, а иначе се правите за загрижени за обществото и Народа
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Цачева, от къде точно сега се намериха толкова много пари в бюджета за раздаване, при съществено намалени приходи заради кризата? До сега нали все нямаше.Не си правете предизборна кампания с нашите пари.И да ви светна, че каквото ми дадете ще си го взема, но нито съм ви благодарна, нито ще ме спечелите. ОСТАВКА.
25
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо и на мен с пенсия 1200 лв ще ми дават по 50 лв, което е 4% , а на тези с по 300 лв ще им увеличават пенсиите с 16% ?
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно няма проблем минималната пенсия да се направи и 2000 лева. Достатъчно е да се увеличи пенсионната възраст с няколко години. Даже ако пенсионната възраст се увеличи на над средната продължителност на живота държавата ще е на печалба при и при 3000лв. пенсия.Едно време са се пенсионирали на 55 ама и пенсиите са били мизерни.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо 10 години пенсисите не бяха пипани, нито надбавките за деца ?Защо 10 години всички тези пари отиваха да пълнят Чекмеджето ?Защо чак сега преди Изборите мафията се сети да увеличава пенсии и на дбавки ?
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добавката от 50 лв. ще продължи да се изплаща по време на пандемията.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах тези под 300 лв дали ще се индексират и с какъв процент ?
20
17
 
13
 
! Отговори
Смях... преди 3 години
Пенсиите по времето на комунистическото правителство на Жан Виденов и Румен Гечев бяха 2 долара на месец. А сега *** и същият Румен Гечев искат отново да ни оправят. Представете си както са гладни какво ще стане. Ще допуснем ли отново това?
19
5
 
20
 
! Отговори
до хайде преди 3 години
Каква ти е гаранцията, че като дайде Нинова ще сме по-добре?Щото едно се говори докато вземеш властта, друго като седнеш на премиерския стол.Нещо нямам спомен да цъфтяхме при Станишев. Да не припамням плоския данък.
18
7
 
17
 
! Отговори
Докога г-н Борисов? преди 3 години
Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно внасяха своите реални пенсионни вноски. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат реалните пенсионни вноски при положение, че няма да получат съответстващите си определени им от държавата пенсии. Така изкуствено се създава "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски? Няма я! Докога само едни и същи пенсионери ще бъдат наказвани и ощетявани ? Рано или късно от Европа ще потърсят сметка за това!
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При бай Тошо хората живееха бедно и си изяждаха всичко и пенсионерите не можеха да ровят в кофите за огризки от храна, а при демокрацията хората се замогнаха, хапват изобилно и изхвърлят много храна и пенсионерите роват в кофите да се хранят от отпадъците които съдържат много храна.