От Helpbook: Над столичен квартал отново се стеле дим от горене на боклуци

В платформата пристигнаха сигнали за геопарк Искър-Панега и кв. "Младост"
8 окт 2020 18:25, Анисия Иванова
14

Снимка: Helpbook

Въпреки все още топлото време, недобросъвестни жители на София вече замърсяват въздуха като горят отпадъци за отопление. По този проблем получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за сформирано гето в столичния квартал "Левски“ Г, над което сутрин и вечер се стели гъст дим. Нашият потребител апелира за проверка от отговорните лица, тъй като въздухът още от сега е труден за дишане, а ситуацията със сигурност ще се влоши през зимните месеци.

Друг наш потребител ни сигнализира за нередности в геопарк Искър-Панега. Разхождайки се в района, му направило впечатление инсталираните множество съоръжения за забавление на посетителите, които очевидно имат комерсиална цел. Според автора на сигнала се създава шум и агресивна интервенция върху и без това крехката екосистема, а красивата природа се унищожава и се превръща в източник на печалба. Молбата е да се извърши проверка за законосъобразността и има ли издадено разрешение за извършване на такава дейност в геопарка и спазени ли са екологичните изисквания.

Получихме сигнал за нередности в столичния квартал „Младост“. Ето какво пише в него: "Около блок 153 и блоковете в съседство липсва пътна настилка и осветление. Вдига се ужасен прахоляк при сухо време, а при дъжд калта се разнася навсякъде, включително и по големите булеварди. Осветление липсва. За трудно подвижни хора, майки с колички, пешеходци и превозните средства преминаването е изключително затруднено. Кога се очаква елементарната инфраструктура, задължителна за един град - като пътна настилка, осветление и тротоари, да бъде направена“.

За финал на днешния обзор завършваме със сигнал за разбита настилка на паркинг в междублоково пространство, за който получихме отговор, че е започнал ремонт. Нашият потребител е изпратил снимки от мястото, на което се виждат струпани плочи, които престояват вече четвърти месец, без някой да предприема каквито и да било действия по възстановяването му.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всекиден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформатана Investor Media Group щевидадевъзможностнесамодапридадетегласностнапроблема, но и даизпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в София няма хубава работа ако не си връзкар само десета дупка в кол центрове..... За последните 76 години всичко в България става само с връзки!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в София няма хубава работа ако не си връзкар само десета дупка в кол центрове.
10
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Кой ли гори в този квартал.Хич не мога да разбера
9
0
 
9
 
! Отговори
Така ще си е ? преди 3 години
Санкционирането на ромските безобразия противоречи на управляващата неолиберална идеология в ЕС ! И се наказва жестоко от европейските правораздавателни институции...
8
0
 
7
 
! Отговори
Така ще си е ? преди 3 години
Санкционирането на ромските безобразия противоречи на управляващата неолиберална идеология в ЕС ! И се наказва жестоко от европейските правораздавателни институции...
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме радва оплакването за "Младост 1". Ще уточня за хората, които не познават квартала или не са в тия дебри били някога (не ви й трябва). Там беше едно нещо, което му викахме кучешка поляна. И после го застроиха. Но там има една рекичка... какво да я правиш. Тече, мама й стара. Не разбира от бетона тая вода. И гробище. И не зная кой *** ви е продал тия апартаменти, но инвестирайте в лодки, защото отдолу идват подпочвените води от Витоша с аромат на трупове, Новософиянци!
6
0
 
10
 
! Отговори
Брокерче преди 3 години
Сигурен съм,че на тази излъскана сграда отзад този катун цената и поне 1500 евро квадрата.Даваш едни никакви 200 бона за ново строителство,а отвън дишаш аромата на братята красота.Обаче пред родата вика взех си апартаменче в хубав квартал :D
5
2
 
7
 
! Отговори
и ... преди 3 години
... ами като им толкова зле, то по селата има бая чист въздух;ето в нашето село има в изобилие, но работа няма и то никаква ..!... това е положението ..!
4
0
 
19
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 3 години
После колите били виновни за замърсяването... Ще вдигаме данъците са стари коли и ниски евро стандарти за изгорели газове. Ще ви молим да ползвате градския транспорт. Само и само на братчедите да им е добре и да не ги закачаме.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е истината за замърсяването.
2
2
 
14
 
! Отговори
Нека преди 3 години
Не знам как има наивни хорица да дават по 2000 евро квадрата в София. Обичат аромата на горени *** ли...
1
6
 
27
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
На фъндъкова избирателите палят ритуални огньове в чест на техните богове и очакване на социални помощи. На тези в отсрещният новопостроен готин блок, не остава нищо повече, освен да приемат религията на *** си комшии. Ко каза....1000 евра квадрата