Какво ни очаква? Ресторантьори посрещат зимния сезон със страх заради COVID-19

Тази година липсват заявки за корпоративни партита
11 окт 2020 16:35, Красимир Ангелов
105

През изминалото денонощие в страната е регистриран по-малък брой новозаразени - 448 положителни проби при направени 3795 теста. Въпреки това процентът на заразените сред тестваните остава висок - около 11%. Най-много от случаите са регистрирани в София, Благоевград и Варна.

Още по темата
В началото на втората вълна на вируса от ресторантьорския и туристическия бранш посрещат зимния сезон със страх. Тази година липсват заявки за корпоративни партита, както и новогодишни тържества.

"Мисля, че браншът няма да устои на още едно затваряне или ограничение, или каквото и да е. В момента много трудно се намират и служители в нашия бранш, тъй като хората се преквалифицираха, избягват го този бранш, води се за несигурен и едно подобно нещо вече би съсипало вече доста орязания бранш", заяви председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

У нас към момента са потвърдени общо 24 319 случая на новия коронавирус, от които активни са 7610. Излекуваните лица са 15 818, от които 105 са регистрирани през последните 24 часа.

1189 са пациентите с доказан Ковид-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 59 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
17
 
! Отговори
хей- 20 преди 3 години
Другия път отивай на ресторант с голямата бака!Занеси си и салфетки- щото онези не се знае кой ги е барал!Занеси си и покривка-щото онази е застлана от сервитьорчето където си чеши мазната коса през 5 минути.. А леля Гинка главната готвачка кисне пилето с оцет щото дъхне са старо... понеже малко били клиентите - застоявала хранатаЗанеси и едно пиле охладено :D да не забравиш и сол да си вземеш малко в джобааааааа и черен пипер.. а олиото може да го носиш с лейката :D пуууу да му се не види!
23
4
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Според мен, БЧЖ ни пази.Само тези обаче, които са ваксинирани преди време.Много туристи минаха през обектите ни, това Лято.Няма местен заболял ...
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора трябва сами да се пазите! Заведенията които са нерентабилни сами ще,се затворят! А за собствени вилици и лъжици аз също си нося и то много отпреди ковид! Причината е че знам как мият в заведенията и че дори в миялна да ги сложат един да е болен с микробната водица се обливат всички останали!
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютните нещастници ресторантьори да спрат да реват като вдовички за ***. Намалиха ДДС-то, а те увеличиха цените. Печелят на наш и на държавата гръб. Да ги затварят и да се свършва. ***!
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво дрънкате бе, ако фалирате ще е защото надухте цените до небето! Хората не влизат в заведенията, които са скъпи, иначе не са спряли да миткат и стари и млади.
19
4
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
хахахахахахааааахахахахаха носел си вилица и нож:D кел файдахахахаха като не си носиш чиния е същото:D или вземи си занеси и чинии-после си ги върни у вас да ги измиеш както трябва.. щото от тези ресторанти може да хванеш и салмонелозаТакава мърлящина няма никъде.Ние не ходим на заведение от март. Дори кафе не пием навън.На снахата родителите са испанци.Отидоха на кръщенка в Мадрид и се върнаха във Валенсия с Ковид19.От ресторанта там е имало безсимптомен сервитьор.От 92 вече 49 са полож.
18
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 20И като ти вземе копанката дето си я носиш от вкъщи, за да ти сипе една супа и се изплюе вътре, щото се бараш много отворен и е болен от Ковид, какво правим? Или пипне хляба и го зарази, или ти и хляба си носиш. Само не ми казвай, че и тиган и тенджера си носиш, да ти готвят в тях....хахахахахахаха
17
3
 
23
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Фалити ?Масови фалити ?!Така обяснявахте и за ресторантьорите по морето.Елате и идното Лято да видите горките фалирали тарикати, дето правят пореден сезон, добри парички от бaлъците коментиращи.
16
2
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Седнах да изпия една водка и питах сервитьорката до колко бачкат. КАза ми до полунощ, ако има хора им е казал и до сутринта да седят
15
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си ходя по заведения! Имам само изискване да ми се налива питието в картонка. Ако ли не си имам моя чаша! А в ресторантите си нося свои вилица и нож! Гледат ме все едно съм зеленичко с антенки, но аз съм ок и те са ок! Между другото тоя начин на предпазване от болести го научих в Непал. Там всички си имат свои чашо-панички и лъжица! Може и да ме мислят за куку, но това си е моят начин да пазя себе си, а и околните от моите микроби!
14
1
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
КОлкото целия МОЛ, сигурно 300 метра дълъг, вътре виси още един 100 метра от горе до долу. Всички билбордови, врати на асансьори и входни - изходни са облепени само с рекламана на неговото РАфи. Ей този, същия дето реве, че бизнеса бил съсипан
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами помислете, как да оцелявате, въпреки условията, бе господа. Стига сте се оплаквали и ревали , все чакате държавата да ви оправя! Да ама в тази държава данъци внасят хора, които също са пострадали от кризата и едвам свързват двата края, нямат за лекарства, така че вашите кръчми са им последна грижа!
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бранша рекетира държавата. В момента се готви отново да надига другите от бранша и да скубят още субсидии.Мислел, че бранша няло да устои на още едно затваряне!!! Абе. аламколоууу - *** да видиш в Мадрид какво става! Като тръгнат на ден по 12000 само тебе ще питат дали да работиш или не?Кой си ти, бе главооо? Заради такива като теб не ходим в ресторанти!Пълна мизерия по морето.Не сме стъпили от 8 години на бг плаж. Заради такива нагле.дци като теб! *** в Гърция да видиш-с кафето вода бонус
11
1
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Идете в The MAll на Цариградско шосе, да видите какъв нов ресторант РАфи е отворил на 1 декар площ. Отвън е опъна транспарант колкото цели
10
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви затворят, всички на улицата и "пандемията" приключва за един ден.
9
1
 
28
 
! Отговори
Кривлева преди 3 години
Този про3 келнер и той се прави на вирусолог и експерт по епидемиология! Смях в залата!
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората правят и доставки по домовете, така че който иска да работи ще намери начин. Според този хубаврц всички под строи да му ходим по кръчмата за да може той да печели
7
1
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Имам чувството че в тоз кен 3еф са останали само мутри и джипсове!От мутри и джипсове не може да се диша вече
6
7
 
4
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Очаква Ви Китайско Комунистическо Р0бство!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РИЧИТО СЕГА ЩЕ РЕВНЕ ЗА 5% ДДС.КАКВА Е *** САМО... :DПОЧВА СЕ ОТ СЕГА ДА СЕ ОРЕВАВА ОРТАЛЪКА.НАЛИ ЩЕШЕ ДА ИЗКАРА НА СВЕТЛО ЗАПЛАТИТЕ?ЩЕШЕ - АМА ОБЕЩАНОТО НЕ Е КАТО ДАДЕНОТО.ВЪРНЕТЕ ИМ ДАНЪКА КАКТО СИ БЕШЕ! ТЕЗИ ЛЪЖАТ БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ В НАЧАЛОТО СКОЧИХА ДА НЕ Е 2.5 МЕТРА РАЗСТОЯНИЕТО. КРИЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИ СИ. ВСЕКИ ПОЛУЧАВА РАЗЛИКАТА НА РЪКА. НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ! БАБА ВИ ЕДНО ВРЕМЕ САМО ПО РЕСТОРАНТИ Е ХОДИЛА - ЩЕ СИ СЕДНЕТЕ НА .ДУ.ПАРАТА МАЛКО И ЩЕ ТЪРПИТЕ!МАЗНАТА СИ КОСА НЕ Е МИЛ.