Осъвременяването на пенсиите - много стара болка

Парите ще дойдат от взетите заеми
62
Осъвременяването на пенсиите - много стара болка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това са все още приказки, за да станат реалност трябва да се отрази в бюджетите – и на НОИ, и в държавния бюджет, коментира пред бТВ бившият социален министър Иван Нейков по повод индексирането на пенсиите.

Още по темата

Почти от половината от парите за пенсии не идват от осигуровки, а идват от републиканския бюджет. Според него една от много некоректните мерки, която вече трета година се предлага, това е административното увеличаване на минималните пенсии.

„Проблемът е, че когато на един пенсионер пенсията не му стига да живее нормално, на тези хора трябва да се помага, но не чрез пипане на осигурителния модел, така обезсмисляме мотивацията на хората да работят и да се осигуряват“, посочи Иван Нейков.

Според него осъвременяването на пенсиите е много стара болка. По думите му парите ще дойдат от взетите заеми.

„През цялото време имам чувството, че има две Българии – едната е на премиера Бойко Борисов, а останалата – на 7 млн. българи“, посочи Иван Нейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: пенсииИван Нейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИВАНЕ(Нейков)осъвременяването на пенсиите е хубаво нещо,ама ти като пръв радетел на Вторият стълб вземи кажи какво ще правят хората когато Covid кризата занули партидите им в УПФ?
35
6
 
16
 
! Отговори
До37 преди 3 години
Я пак? Как държавните служители плащат осигуровки 100:0 - 100% се поемат от държавата от служителя-нула-0%
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление само в общественият сектор вкл, държавните служители, се плащат в пълен размер осигуровките. В частният сектор се укриват повече от половината от доходите и не се плащат осигуровки в пълен размер.
33
1
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Кажи ми, че си натурализиран албанец, моля те!Няма такъв правопис!
32
4
 
14
 
! Отговори
Това е преди 3 години
Всички специалисти в тази свера ще ви кажат че нормални пенсии не може да има докато продалжава, държавните служители дане внасят данъци и осигоровки а да ползват всички социални услуги и привилегии.Кой мислите плаща всичко вместо тях, да всички ния и дупката в НОИ ръсте....
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този още ли мудават право да говори.Този който направи пенсионирането на 65г.. Отивай в затвора бе токмак.
30
8
 
7
 
! Отговори
Пешо фиша преди 3 години
Абе отивам на морето салата между 5 и 10 лева,ракия 4,правя си кухня 1000 метъра кво ми ревете всичко в сивия сектор после държавата вино вна,баси бизнеса дете по 3 кожи,данъци не плаща после олеле Бойко виновен
29
2
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
пенсиите ще бъдат автоматически осъвременени когато всички родени преди 1960 година измрат...мисля че правителството чака точно това...
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е наивен, нека като мен да чака да остарее в тая държава!
27
1
 
19
 
! Отговори
rusel преди 3 години
Мъжът ми се пенсионирал по втора категория с 42г. тр. стаж на 206. лв. пенсия през 2014г. Сега пенсията му е 248 лв. Чистачката от неговата бригада се пенсионира т.г. с 330 лв. "Язък, че си ми бил майстор." Нейния коментар.Аз съм с 278 лв., 40 год. тр. стаж.
26
2
 
20
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
А сребърният фонд от 1,5 милиарда кой го окраде-Правителството на ГЕРБ със Симеон Дянков министър на финансите.А неговият наследник Влади продължи да краде с още по-голяма сила и само в личната му сметка и само от Божков са влезли 65 милиона лева.Е,тях май ги е разделил с вожда.
25
1
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Парите ще дойдат от взетите заемиТова ще рече, че икономиката ни не работи!
24
3
 
6
 
! Отговори
сдсдс преди 3 години
До Анонименами не се осигурявай и да не ти ходят децата на училище и тем подобни безплатни неща и ще прокопсаш
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият, ненадминат лъжец , излязъл от синдикатите. Бие с много дори д-р Константин Тренчев! Респект!
22
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не казвате истината - ако не бяха крали на два пъти Огромните суми в Пенсионните фондове дрогарете ко..му..ня..ги , псевдодемократи , там разни либерали , социалисти и тем подобни пребоядисани на..г..ле..д..ци ,нямаше да се налага драстични промени в регулирането на пенсиите , които много хора още преди Ко..му..ни..зъ..*** ,че и после коректно са заделяли пари за да се пенсионират достойно ВЪРНЕТЕ ЗАГРАБЕНОТО
21
1
 
24
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Точно затова сравнявам с румънците и питам-защо те имат инвестиции,а ние не.Защо те пребориха корупцията,а ние-не?И отговарям-защото корупцията е на-голяма по най-високите етажи на властта.А рибата се вмирисва от главата.
20
2
 
26
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Боко каза "пенсионерите ми изядоха бюджета"(има го записано) и им разказа играта.
19
5
 
9
 
! Отговори
Не ни сравнявайте преди 3 години
с румънците. Те са 20 милиона, имат индустрия, пребориха корупцията и привличат големи инвеститори. Може би с албанците или македонците, като влязат в ЕС.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нейков си говори и пее от неговата си камбанария,но тя не е нашата.Като дойдат на власт и стават съвсем други хора.Парите им разказват играта.Стават дебелокожи и безчувствени.И забравят откъде са тръгнали и че пак там ще се върнат.А на едно друго място няма да отидат с парите си,а само със спомена,който са оставили.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината хора ходят с дрехи втора ръка или с кръпки, а това, че няма масово умрели от глад се дължи на добротата ни и това, че си помагаме, защото сме задружни и добри хора ... А тука се опитвате да ни изкарате, че едва ли не сме богати, защото имало 100 алкохолика в кръмата всяка вечер и 5 мутри имали айфони ...