Осъвременяването на пенсиите - много стара болка

Парите ще дойдат от взетите заеми
62
Осъвременяването на пенсиите - много стара болка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това са все още приказки, за да станат реалност трябва да се отрази в бюджетите – и на НОИ, и в държавния бюджет, коментира пред бТВ бившият социален министър Иван Нейков по повод индексирането на пенсиите.

Още по темата

Почти от половината от парите за пенсии не идват от осигуровки, а идват от републиканския бюджет. Според него една от много некоректните мерки, която вече трета година се предлага, това е административното увеличаване на минималните пенсии.

„Проблемът е, че когато на един пенсионер пенсията не му стига да живее нормално, на тези хора трябва да се помага, но не чрез пипане на осигурителния модел, така обезсмисляме мотивацията на хората да работят и да се осигуряват“, посочи Иван Нейков.

Според него осъвременяването на пенсиите е много стара болка. По думите му парите ще дойдат от взетите заеми.

„През цялото време имам чувството, че има две Българии – едната е на премиера Бойко Борисов, а останалата – на 7 млн. българи“, посочи Иван Нейков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: пенсииИван Нейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите изядоха пенсионния фонд!
15
2
 
22
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Недей да философстваш,защото всички знаем за какво става въпрос.През всичките тези години румънците бяха по-зле от нас и с нашите заплати,а днес средната им пенсия е 800 лева,а нашата 400 лв.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години недоволните пенсионери излизаха с празните тенджери и *** и протестираха,а днес са се свили и чакат подаяния.И това и получават.
13
5
 
8
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Трябва някой да обясни на хората следния казус - работил съм 40 години и взимам 300 лева пенсия - не означава че си работил в градината или в сивия сектор - работил съм 40 години означава че си регистриран в Масивите на НОИ - там всичко е записано , от 1878 до ден днешен .
12
2
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
самолети не ни трябват с 18 самолета ли ще се борим със султана защо намалихтеддс на ресторантите всяка година отиват милиони за свлачището към рилскияманастир и отделно за църквите мен ме купуват с 50 лева внукът ми на 7 годинис 40 лв хаиде спрете се вече че ще останем без пенсии
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е откъде другаде да дойдат,ако не от заеми.Нямаме производство,инвеститорите бягат като ужилени/не че не са/.Ако поне от заемите не се крадеше толкова много,щеше да има и по-големи пенсии.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МНЕНИЕИзвинявай, н баба ми е пенсионирана учителка с почти 36 години стаж, а взима 380 лева. Пенсията и беше "висока", когато запона да я взима, ама днес е смешна.
9
35
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Много се смеея на подобни коментари - *работил съм 40 години и взимам 280 лева пенсия* , *работи като инженер 35 години , с три висши образования и взимам 300 лева пенсия* , *баба ми е работила 30 години като учител и взима 250 лева пенсия* .Лъжат като роми , и най вероятно са роми - ниските пенсии са проекция на Осигурителния Стаж и Заплатата . Всички хора с по 35-40 години стаж взимат около 700-1000 лева пенсия .Не пиша празни приказки - има НОИ и Справки .
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не се крадеше толкова много,щеше да има и за пенсии и за заплати.Ама щом си мълчите,значи сте доволни.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувството за двете Българии ти е вярно,но си безчувствен за живота на хората,които получават 300 и по-малко лева пенсия и едва свързват двата края.Това трябва да се промени и не ни интересува от къде ще дойдат парите.И сега имаме 30 милиарда лева заеми,които не са отишли за пенсии.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осигуряват ме на 3000 лева, а колегат, дето се пенсионира с подобна осигуровка, взима 1040 лева пенсия... И за кво да ги давам още 35 години тея пари?
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4След като не е хванал тоягата преди 20 години, когато пенсията беше 3 долара, защо си мислиш, че сега ще стане?
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом този народ гласува, вместо да хване тоягите, значи всичко е наред за него!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не могат да се сдобият с пари, докато правителството не ги изхарчи после те си ги искат обратно под формата на данъци Един вид за да компенсира разликата правителството взима назаем пари, които вече е похарчило. Много малко хора разбират как работи модерната монетарна система. Един инвеститор няма да тръгне да инвестира ако не може да си покрие разходите и да плаща данъци той дефакто е тежест на бюджета щото и той ще извлече пари от хората и правителството ще трябва да покрие разликите.
2
7
 
9
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Докато за партиите на престъпници БСП и ГЕРБ има толкова много гласове -българите са обречени на глад и мизерия.Комунистът-милиционер Боко Тиквата е срам за РБ!По *** и корумпиран премиер РБ не е имала от освобождението от турско робство!
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че за нови 50 годишни самолети пари имаме!Национални предатели!