Пореден мирен протест на арменската общност в София

Те искат военните действия в Нагорни Карабах да спрат
Обновена: 12 окт 2020 19:27 | 12 окт 2020 19:16, Камелия Цветанова
72

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Арменци излязоха на протест в центъра на София.
Още по темата
Те тръгнаха на шествие през централните улици в София до сградата на Европейската комисия, където ще се внесе декларация с искания за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Арменската общност у нас се обедини в подкрепа на сънародниците си в размирния Нагорни карабах. Арменците в Пловдив организират благотворително събитие, а целта - да се съберат средства за медицински консумативи, които да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Според отец Сахрач Мурадян в конфликта участват терористични организации.

"Всичко, което се случва в Нагорни Карабах мога да го определя с 1 дума - варварство. Това е втори геноцид над арменския народ. Най-тъжното е, че тази война не се води от 1 държава, а от нейните съюзници, сред които и терористични организации. А нашите братя и сестри, които се бият в Нагорни Карабах, се бият срещу терористи", казва той.

Въпреки всичко обаче молитвити на арменците у нас са за мир и по-малко жертви и от двете страни.

Благотворителният базар започва в неделя от 11:00 часа в двора на арменската църква в Пловдив.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестарменци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен32; Не можем да подкрепим неоснователната и подла окупация на територия на суверенна държава. Благодарете си ,че мълчим.Ако бяхме на страната на справедливостта сега щяхме да сме солидарни с Азербайджан и азребайджанския народ. Защото те се борят и войват за изконни свои територий. Арменците никога не са имали независима държава по тези земи. Те са турски територий, харизани от СССР на арменците.За това плачът на арменците е смешен и крокодилски сълзи.Марш от Карабах, час по-скоро...
60
1
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Алооо редакция, защо триете моите коментари а на тези които злорадстват над моя род и родина ги оставяте. ДА , ЕДИНСТВЕННИТЕ ТЕРОРИСТИ И ОКУПАТОРИ В КАРАБАХ СА АРМЕНЦИТЕ. И ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.
59
0
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
До flach;През посоченото време Османската империя водеше война с Русия, Франция, Англия ,Италия и други държави. Арменците въставаха и се записваха доброволци в армийте на посочениет държави ,особенно на Русия. Питам те тебе: Ако при война с Турция турците в България се записат доброволци в турската армия и воюват срещу родината си кака ще постъпите вие българите? Това което направихте от 140 г. красноречиво показва кокво бихте направили.Геноцидът е присъщ на вас и арменците.Ето и днес е така.
58
1
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Утре аз вземам турското и азербайджанското знаме и тръгвам и София и креща,че искам мир за Азербайджан.Защото единственната държава и единственният народ които си заслужавта подкрепата са Азербайджан и неговият миролюбив народ. Арменците са кръвожадни окупатори и мошенници,които маниполират световната общественно мнение като използват християнството.Това,че са християни не премахва факта и истината,че са окупирали чужди земи и трябва да се изтеглят от там иначе ще ядат як бой и ще си свият ОПАШК
57
6
 
4
 
! Отговори
Това младо момиче преди 3 години
се е забулило като мюсюлманка, защо се трепят тогава? По какво се различават? В христаянството не се иска забулване!
56
5
 
5
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
С вас сме братя арменци !!!!! Вие сте истински християни !!!? Влезте смело в битката и смажете ислямските орди които искат да завземат вашата хилядолетна свещенна земя ......
55
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едновеждите терористи да напуснат международно признатите граници на Азербейджан и ще има мир.
54
4
 
5
 
! Отговори
flach преди 3 години
Етническо почистванеЕлиминирането на тракийските българи по време и след Втората Балканска война през 1913г.Германската империя по време на Първата световна война анексира територията на изток и я "прочиства" от 2 до 3 милиона поляци и евреи.Геноцидът над арменците се състоя от април 1915 г. до юли 1916 г. Две трети от арменците, живеещи на сегашната територия на Турция, бяха унищожени в хода на мащабни депортации и кланета.Болшевишкият режим депортира 300 000 до 500 000 донски казаци по време на Руската гражданска война от 1919 до 1920.През 20-те години на ХХ век експулсиран
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е с вас,но Бабикян май се скатава..
52
7
 
9
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
До Гневен на ГневенТи де.бил ли си бе?Какво има да протестират у нас бе? Нито сме ги нападнали, нито можем да им решим проблема с армия , която нямаме. За какво е тоя протест ????? ЗА КАКВО БЕЕЕ?Да отиват да защитават това, за което се борят. Това все едно Левски да прави протест по време на турското робство. Или Хан Аспарух да мъмри. Да отиват и да се бият. Аз страна не вземам, но да си отидат и да помагат за решаване на проблема. Защо трябва да Ами протестират и пречат????? Защо бе?
51
3
 
3
 
! Отговори
flach преди 3 години
Етническо прочистване
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
евро*ейският съюз точно тва иска - сатанизъм. Християнските държави да се унищожават от мюсюлмански скакалци или да се разграждат морално и икономически.
49
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас турчин да ти каже, че някоя територия не е турска.То ако ги питаш и Марс е техен.
48
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЩОМ ИСКАТ АРМЕНЦИТЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НА АЗЕРБЕЙДЖАН ДА СЕ БИЯТ ЗА НЕЯ ТАКА МОЖЕ!!!КАРАБАХ НЕ Е ПОДАРЕН НА АЗЕРБЕЙДЖАН А СА ГО ВЗЕЛИ С КРЪВ!!НЕМОЖЕ С ЕДНО ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТ ДА СЕ КРАДЕ ЗЕМЯ БЕЗ ВОЙНА!!!НЯМА ХРИСТИЯНИ НЯМА МЮСЮЛМАНИ! ЩОМ ИСКАШ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ БИЕШ ЗА НЕЯ!
47
1
 
7
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ВИКНЕТЕ ИМ МАЛКО АЗЕРИ..... ХАХАХААА НАЛИ В РУСИЯ ВСИЧКИ СА "БРАТУШКИ"!!!
46
8
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА СТРАНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВА!!! ТОВА , ЧЕ ЕДНА ОБЛАСТ Е ПРЕДИМНО НАСЕЛЕНА С ДРУГ НАРОД ИЗОБЩО НЕ ДАВА ПРАВО ДА ИСКАТ ОТДЕЛЯНЕ И НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ДЪРЖАВАТА!!!------------КОЛКО ОБЛАСТИ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПОИСКАХА ОТДЕЛЯНЕ НО БЯХА СМЛЯНИ!!!ТЪЙ, ЧЕ АРМЕНЦИТЕ ИСКАТ ДА КРАДАТ ЗЕМЯ БЕЗ ВОЙНА ОТ АЗЕРБЕЙДЖАН ,АМИ ДА СЕ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА!!!
45
5
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
А арменците протестирали, ами да си протестират, стига да не правят вандализъм, да палят, чупят, трошат и пр. дивотии, които ги вършат на протестите по другите европейски градове.
44
3
 
15
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Гневен на ГневенВиж колега, сега прочети още веднъж какво си написал, та като ти кажа да не се изказваш по теми, които не ги знаеш да не ми се сърдиш после. Нахчиван е автономна област и е в рамките на Азербейджан. Нагорни-Карабах е също автономна област в рамките на Азербейджан, но сеператистите там обявиха независимост от Азербейджан, и отгоре на това окупираха близо 20% от азербейджанската територия и прогониха близо 1 милион азербейджанци от земите им.
43
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
В УИКИПЕДИЯ ЗА КАРАБАХ ПИШЕ , ЧЕ ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ НА АЗЕРБЕЙДЖАН ПРЕДИМНО НАСЕЛЕНА С АРМЕНЦИ КОИТО ОБЯВИЛИ НЕЗАВИСИМОСТ ОТ АЗЕРБЕЙДЖАН!!!--------МИ НО ТАКА И ТУРЦИТЕ В КЪРДЖАЛИ МОГАТ ДА ОБЯВЯТ НЕЗАВИСИМОСТ И ДА ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ!!!--------АЗ ТИЯ ОТДЕЛЯНИЯ ХИЧ НЕ ГИ ПРИЗНАВАМ НИКЪДЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ГОВОРИМ ЗА ХРИСТИЯНИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ!!!
42
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Съветски съюзПрез 1920 г. Азербайджан, част от който е Нагорни Карабах, е присъединен към СССР. През същата година болшевиките на власт в Армения създават Арменска съветска социалистическа република. По онова време територията на Нагорни Карабах е 94% населена с арменци. През 1923 г. Нагорни Карабах става автономна област, отделена от Армения. На 20 февруари 1988 г. Нагорни Карабах декларира отцепване от СССР.