ВВС имат официално нов командир

Ген. Димитър Петров пое поста от ген. Цанко Стойков
16
ВВС имат официално нов командир
Снимка: МО

Генерал-майор Димитър Петров официално вече е командир на Военновъздушните сили. Церемония по сдаване и приемане на длъжността се проведе днес в Министерството на отбраната.

В присъствието на личния състав на командването на ВВС генерал-майор Димитър Петров, досегашен командир на 3-та авиобаза Граф Игнатиево, прие длъжността "командир на Военновъздушните сили" от генерал-лейтенант Цанко Стойков - досегашен командир на ВВС и вече назначен за заместник-началник на отбраната, съобщиха от МО.

"Благодаря на генерал-лейтенант Цанко Стойков за свършената работа във Военновъздушните ни сили, за неговите лидерски качества и личния му ангажимент към водещия приоритет – придобиването на Ф-16 и обновяването на изтребителната ни авиация. Пред генерал-майор Димитър Петров, който като командир на 3-та авиобаза свърши много за поддържането на необходимите способности на ВВС и за подготовката за приемането на новия тип боен самолет, вече ще има друг, много по-широк и по-сложен хоризонт. Той ще може да разчита на подкрепата на ръководството и на целия екип на Щаба на отбраната". Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в своето обръщение към новоназначените висши офицери и им пожела успех.

"Моите усилия като заместник-началник на отбраната ще обхванат модернизационните проекти не само на Военновъздушните сили, но и на Сухопътните войски и Военноморските сили. Целта е всеки един компонент съвместно с останалите да увеличи своите бойни способности", заяви генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Новоназначеният командир на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров посочи, че в своята работа ще следва два основни приоритета. Единият е свързан с придобиването на новия тип боен самолет и със създаването на необходимите условия да бъде пълноценно, продължително и ефективно експлоатиран. 

"До въвеждането в експлоатация на новите Ф-16 усилията ще бъдат насочени и към поддържането и развиването на способностите на ВВС с наличната авиационна техника, така че военната ни авиация да може да изпълнява в пълен обем задачите си към страната и съюзниците", отбеляза генерал-майор Димитър Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: армияотбранаВВС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро няма да има кадри за армията, ще останат само генерали без армия.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека да позная, пак ще ремонтираме мигове.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кому са нужни толкова МНОГО ГЕНЕРАЛИ БЕДНА МИ БЪЛГАРИО????
8
1
 
3
 
! Отговори
gosho преди 3 години
toya e vreden
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НещоАми не трябват още 8Само излишни разходи.За охрана на въздушното пространство 8 са достатъчни напълно.За военни действия и 80 са малкоВъв всички случаи да ни е яка * ако стане нещо
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
komandir na recycliranoto orajeino jiliasu i na dvama chetnika
5
16
 
11
 
! Отговори
абе преди 3 години
абе САЩ натрапиха на Бойче тея Ф16 бе и нема значение колко зле са оборудвани номера е да хвъркат за компания заедно със нато-вските самолети предимно на САЩ самолети за да кажат съюзниците браним съвместно Украйна България Беларус истината че Америка не спира инвазията на изток и ни въвлича в конфликти щот сме им покорни продажни *** а истината е някъде по средата добра дипломация твърди позиции и търговия на газ и всичко с Русия
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
komandiri te...lejat po shezlongite cial den zad palatkite
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво му е на БиБиСи командир?
2
7
 
11
 
! Отговори
Нещо преди 3 години
Още с встъпване в длъжност май се изказал, че не ни трябват още осем Ф-ки, та дали е пригоден за отговорността която му се поверява ? или приглася на *** Грипена и е руски агент като него ?
1
15
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
Самолетите са на хартия ,ама заплатаджиите са на лице. Само плащаме милиарди а армия реално няма и самолети няма ама са платени .А сега ако избухне война Турция ЕС кво ще правим ??? Кой ще пита шкембе войвода и боко фъ шестнайсти ???