Над 52 хил. души прехвърлили пари от фондове към ДОО

Близо половината от тях вече са пенсионери
23
Над 52 хил. души прехвърлили пари от фондове към ДОО
Снимка: БГНЕС

Над 52 хиляди души към момента са поискали да прехвърлят парите си от универсалните пенсионни фондове към Държавното обществено осигуряване. Данните са на Националния осигурителен институт.

Още по темата
Над 20 хиляди от тях вече са пенсионери и са предимно хора от системата на МВР и на отбраната. Останалите все още не са се пенсионирали.

От НОИ подчертават, че намаляването на основната пенсия заради осигуряване в частен фонд се прави на базата на действащото законодателство.

Намалението за всеки е индивидуално и според осигурителната история на базата на съотношението между размерите на осигурителните вноски за Универсалния фонд и тези за Фонд "Пенсии".

Предвижда се минималната пенсия от следващата година да се увеличи от 250 на 300 лева. За хората, които получават пенсии между 300 и 369 лв. увеличението ще е с 10%, каза по-рано днес финансовият министър Кирил Ананиев. Останалите пенсии, които са над 369 лв., ще се увеличат с 5%.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: МВРНОИпенсииДОО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Тези над 52 хиляди души, които са си прехвърлили парите от частните фондове към НОИ, просто са ги подарили на Бойко Методиев и останалите политически лидери. Както НОИ, така и НСИ са фалирали институции, като и държавата при третото правителство на бившия охранител на Т. Ж.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фуражките са тези, които сега се пенсионират, родени са след 1959 и би трябвало да получават пенсия и от частните фондове. Затова и повечето, които са си прехвърлили вноските към НОИ са фуражките. Да си прехвърлят вноските ги е накарал здравия разум, осъзнавайки, че от частните фондове или няма да получат нищо или ще е много малко.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са хора от МВР и армията, които са ги задължили да си прехвърлят партидите за да получат ранно понсиониране и много заплати при пенсиониране. Държавата няма полза да има частно допълнително осигуряване и се стреми всичко да е към държавния фонд, но не може да накара всички да си ги прехвърлят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не се наследяват ,изчезват някъде в ефира.Изобщо не ми трябва това допълнителноТочно допълнителното (частното) се унаследява от роднините, а и можеш да си го изтеглиш цялото, когато навършиш понсионна възраст. Държавното осигуряване го губят роднините ти, като хвърлиш топа и никога няма да ти го дадат накуп.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Капит. не може да съществува успоредно с христ. ценности:"Най-богатите и проспериращи държави в света с най-силна социална политика (Швейцария, Норвегия, Швеция, Дания и т.н.) според теб не са капиталистически ли?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12 Тези не се наследяват ,изчезват някъде в ефира.Изобщо не ми трябва това допълнително осигуряване ,ама е задължителен рекет и никой не се интересува искаш ли го.
12
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 3 години
Не мога да разбера какъв е смисълът да внасяш за втора пенсия , а после да ги прехвърлят към НОИ? Ако си внесъл 10 хил , като ти ги изплатят ще ти намалят ли пенсията ? или ще продължиш да получаваш първоначалния размер докато си жив.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си дадеш парите на НОИ и починеш какво става - потъват в общата сметка.Ако са във фонд могат да се получат от роднините ти, тоест не са загубени.Не виждам защо да се внасят в НОИ.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти бе, не щат частното... а луканов, желев и цялотото бспсдс от прехода как се мориха да окрвдат и затрият държавата.
9
1
 
5
 
! Отговори
пенсионерите преди 3 години
До РеалистТЕ ИЗМРЯХА а пенсиите им ще растат!
8
4
 
24
 
! Отговори
Fero преди 3 години
Тези пенсионни фондове са бившите приватизационни от масовата приватизация,които ограбиха народа. Държавата им предостави заводи за милиарди ,а те ги подариха на свои хора. Е как ще има пари за девиденти по масовата приватизация и за пенсии. От едната страна бонови книжки,от другата няма нищо,то е откраднато. Пълна ревизия на прехвърлянето на собствеността.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време ромите работеха, а сега? Нищо!!!Капитализма ги превърна в маргинали. Еми, периода на фалитите, пирамидите, мутрите?В момента сме в Ковид19, след няколко месеца навлизаме в ковид18 и така до по-малко 20 год капитализма ще се възприема като лоша с-***.
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време бай Тошо беше прав. Не можем да боядисаме дори това, което построи. Така, че кво ми хвалите капитализма като една магистрала нямаме. Имаме едни вълни София-Бургас и това. И то добре, че навремето бай Тошо построи половината. А, сега не могат дори да оправят магистралата, а за магистралата до Варна? Само на снимки.Жалък капитализъм, където поколения българи живеят без цел и милиони животи си отиват без да са дали своя принос към обществото и Света. И защо? Безработица, вируси,бо
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха,нищо не ти разбира главата. Днес се строят църкви с размера на комунистически тоалетни. А, по-времето на комунизма са се строяли църкви, базилики,ротонди... големи и високи. Днес има пари само да ги боядисват и това е.Така, че преди да се пишеш заучени фрази, първо се информирай. Защото точно американските капиталистите бомбардираха в София голям храм.
4
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новия Свят хората ще бъдат групирани по категория. Всеки ще получава нещо като ниво. Първо ниво са хора, които няма да работят. Те ще бъдат обучавани на морални ценности. Това е нещо като училище, но и затвор.Второ ниво - учени. Това са близо 80% от бъдещите хора. Това е нов Свят, където хората са много умни,знаещи и можещи. Дори има лекарство, което като го изпиеш и се увеличава стремежа към работа и познание. Няма психично болни хора, защото дори това се лекува във бъдещето, ноето е сле
3
10
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Мноооого си далече ти от "христианските ценности " на западното общество!Айде не бъркай "КОМУНИЗъМА" , С "ХРИСТИАНСКИТЕ ЦЕННОСТИ"...И СИ СПОМНИ КОЛКО ЦЪРКВИ СЪБОРИХТЕ ПО СОЦ-ВРЕМЕТО....НА ТАТО И В.ЧЕРВЕНКОВ ..ХА,ХА,ХААААААААААЙДЕ , НЕ МЕ КАРАЙ ДА ТИ ЛЕКУВАМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕМЕНЦИЯ ...ХА,ХА,ХААА
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка много скоро живота ще бъде толкова променен, че ако можехте да погледнете за секунда след 19 год. напред във бъдещето ще се изненадате .Във бъдещето няма място за порочна и смешна с-*** като капитализма. След по-малко от 19 год офшорните парици ще се обезценят. Така ще се даде старт на една нова с-***. Всички борси по Света ще блокират. Дори вече направихме успешен тест.В новия Свят хората ще бъдат групирани по категория. Всеки ще получава нещо като ниво. Първо ниво са хора, ко
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капит. не може да съществува успоредно с христ. ценности: - социални помощи - безплатно здравеопазване - солидарна пенсияНе случайно се хвърлят всеки ден милиони срещу християнството и устоите на Св. Църква. Борбата на капитализма срещу комунизма всъщност във своята основа е борба срещу Русия в качеството си на закрилник и защитник на православието.Така поколения наред милиони католици-капиталисти им се промиват мозъците да мразят Русия и белите източно-православни европей.