Закъснение на данните е причина за рекордния брой нови болни

Развитието на разпространението било под контрол
84
Закъснение на данните е причина за рекордния брой нови болни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Развитието на разпространението на коронавируса е под контрол, увери зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков пред БНТ.

Още по темата
Според него днешните високи данни за новозаразени и починали се дължат на закъснение в отчитането на резултатите от два дни.

"Следим всичко. Инфекцията се разпространява на клъстерен принцип - определени колективи, производства, лечебни заведения, домове за социални услуги. Оттам идват много бройки наведнъж. Опитваме се да наложим на места за обществено ползване определени правила, за да ограничим разпространението на коронавирус", заяви д-р Бойко Пенков.

Засега няма показания да се стига до крайни мерки, заяви още той.

"Ние трябва да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на науката да започнем да лекуваме коронавируса", допълни д-р Пенков.

Не всички болници поддържат COVID отделения, но има достатъчно места за лечение на болни. В момента има налични 8400 легла, заети са само 1221, каза още зам.-министърът на здравеопазването.

Има средства до края на годината, за да може да се покрие труда на хората, които имат пряк досег с болестта коронавирус, увери д-р Пенков.              

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Разчитаме на науката да започнем да лекуваме коронавируса"Т.е. най-сетне някой от докторите призна това, което отдавна се подозираше - в българските болници не лекуват коронавируса, а само дават парацетамол и някакъв антибиотик евентуално да спрат бактериални усложнения, а от самия вирус - кой оживял, оживял, кой умрял, умрял.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предходните дни не е имало спад на броя на заболелите. Така че днешният рекордно голям брой няма как да се дължи на закъснение на данните...За да създадеш убедителна лъжа, е необходима ерудиция по конкретната тема, висок интелект, съобразителност и изключителна памет."За да се изказваш за щяло и нещяло-също. Очевидно вие притежавате висок интелект и съобразителност, но с изключителната памет се е получила засечка. Иначе щяхте да помните в рамките на 24 часа-вчера положителните тестове бяха 83
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предходните дни не е имало спад на броя на заболелите. Така че днешният рекордно голям брой няма как да се дължи на закъснение на данните."--- ---- Напротив, има. Вчера бяха само осемдесет и няколко.
59
1
 
2
 
! Отговори
25178 преди 3 години
Предходните дни не е имало спад на броя на заболелите. Така че днешният рекордно голям брой няма как да се дължи на закъснение на данните. Първо се научете да мислите логично и после се упражнявайте да лъжете. За да създадеш убедителна лъжа, е необходима ерудиция по конкретната тема, висок интелект, съобразителност и изключителна памет.
58
4
 
5
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
до 57 (до кон Стипаций)И ти ли си мислиш ,като твоят еднокнижник ,че като те плюят от Европа , дъжд вали ?!Посто краката на Боко се заклатиха твърде силно и влиза вдействие втора точка от плана за оцеляване , като отново се измести центъра на тежестта (на събитията) ! ТРЕБЕ ДА ИМА ШАШ ! Така се командори по-лесно !Но , както казах , напразно се хАбите !
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц. Мангъров беше гост в БНТ при заразения с коронавирус Георги Любенов.Сега да видим сухата съчка Мангъра-където се подиграва на вируса дали ще даде положителна проба.Дали изобщо ще се карантинира или ще продължи да се прави на ударен с мокър п.ар.цал!!!Нали щеше да си скъса дипломата ако не изчезне вируса през юни?Лакардии разтяга като локуми... а не е излекувал нито един болен от Ковид19.К.овид.***.отите стана повече от пясъка на плажа.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха закъснели данните нямаше да има болни и починали от Ковид.
55
2
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Кво ме интересува Чехия ве. Те там взимат 800 евро минимална заплата ама нали.... Явно тук нещата са други.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес срещнах най-добрия детски уролог хирург , той е на 65 г . - Да е жив и здрав !Та,искам да ви кажа на Младите - Пазете Старите Доктори,Учители,Баби и тн , че без тях няма кой да ви лекува и обучава Децата !
53
4
 
6
 
! Отговори
иначе казано преди 3 години
днес излиза "джакпотът"Смешнииииииииии, жалкииииииииии
52
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте по скоро да се затворят училищата че там направо е страшно
51
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехия затваря ресторанти, барове и училища.Скоро и в Бг.
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Закъснение на данните е причина за рекордния брой нови болни".....?!?!?Предполагам, в цяла Европа данните "закъсняват" та е същото мазало като в Бг.....ХА-ХА-ХАКомични сте !!
49
7
 
4
 
! Отговори
до кон Стипаций преди 3 години
Къде е вируса? Какъв Бойко те гони пък теб! Къде е Тръм?! Боже!
48
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и 5000 на ден да обявят, може и нито един, толкова за "смъртоносния" медиен вирус :)))
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** няма угодия, като го затвориха през пролетта - реве, защо ни затворихте, не сме ***, сега като има много заразени - вземете мерки, какво чакате. Сега ако го затворят пак ще започне - ще умрем от глад няма какво да ядем.... Хубава работа, ама ц...
46
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) Е, те като казах, че всички почват да работят в понеделник!
45
9
 
16
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
Ха-ха , дали е това причината и дали толкова е броят на заразените ?!Всъщност причината е красивият доклад на ЕК за България и как хубавичко са ни изрисували в него - 1 към 1 ,както сме си !Е , нали бързо трябва да забравим за него , за оставки , моставки и др.подобни ?!На ви сега хиляди нови болни , мерки ,маски и прочее инструменти за отклоняване на вниманието !Всуе се хАбите - Боко ке падне !
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В петък 612 нови случаи и закъснение на данните нямаше. Сега 587 и имало закъснение на данните. Как пък не.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква икономика - квартални кафенета и пицарии - това ли е икономиката на България?Е ти сега ли разбираш, че това ни е икономиката и че бизнесмените ни са мутри? А, добро ти утро :)