Алибегов: Затварянето на заведения има нулев здравен ефект

Без нови мерки, да се спазват тези, призова той
15 окт 2020 12:11, Анисия Иванова
118

Заведенията, баровете и ресторантите остават отворени. Здравният министър обяви, че от спазването на мерките зависи как страната ни ще премине през пандемията въобще.

"Стараем се въобще да не мислим в посока затваряне. Ако спазваме мерките, които имаме, няма да се налагат нови", категоричен бе председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов в "България сутрин".

По думите му затварянето на заведения в Европа не дава ефект.

"Имаме затваряне на цял отрасъл в нощния живот, загуба на работни места, загуба на финанси в икономиката, а здравният ефект е нулев. Нямаме нито едно установено огнище в заведение", коментира още той.

Последната справка на РЗИ показа, че най-често противоепидемичните мерки се нарушават в болниците и заведенията.

"Трябва да се направи организация и да се контролират всички барове, ресторанти, дискотеки. Създали сме ясни правила за спазване. Който не ги спазва систематично, или да бъде глобен или затворен. Но не това да става локално за дадения обект", категоричен бе Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че спадът в оборота на заведенията е между 40-45% и се дължи на свитото потребление и противоепидемичните мерки.

Председателят на Съюза на заведенията допълни, че мерките за намаленото ДДС, мярката 80/20 и увеличаването на минималната работна заплата в сектора са помогнали на представители на бранша да не фалират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
след като не мога да си купя една супа за обяд върнете ддс както си беше ида фалират изобщо не ме интересува това е капитализъм това са пазарниотношения
78
1
 
37
 
! Отговори
Нагъл бизнес преди 3 години
Заради наглеци като Алибегов и тяхната дребна печалба сега сме на този хал. Стига си е показвал му_рата. Кръчмарския бизнес е олицетворение на сенчестия бизнес. Призовавам управляващите да не им се връзват повече на плача и да мислят за нормалното население, от което зависи реалната икономика.
77
1
 
10
 
! Отговори
барба ганиос-ците преди 3 години
начело с умните си лидери, пропиляха лятото, вместо да бяха затворили всичко на топлото и всички са се бяха маскирали и сега вирус да нямаше, ще карат най-тежката зима в живота си с надежда да оцелеят!
76
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като им намалиха ДДС някой от мин. на финансите измери ли ефекта на тази мярка? Заведения, цветарски магазини и плод-зеленчуци са 95% на черно. Как така има реверанс към тях точно? Там са заети масово нискоквалифицирани кадри, я имат договори на мимимална заплата, я не. Това ли е масата в България? Тези хора ли са бъдещето според партиите? Да ви имам политиката.
75
1
 
45
 
! Отговори
Студентите преди 3 години
Значи студентите могат да хванат вируса на лекция и трябва да учат онлайн, обаче в Клуб 33 не ги лови вирусът и си ходят.
74
4
 
14
 
! Отговори
как боко ще спаси преди 3 години
туристическите агенции (частни дружества): Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев препоръчаха дпътуванията на учениците да обхванат повече деца, а насърчаването им ще стимулира дейността на специализираните туроператори, които пострадаха най-много от пандемията. ето как ПАРИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ще потънат в изтънелия джоб на агенциите (частни фирми), а КОВИДА ЩЕ БЪДЕ БОНУС. ЧЕСТИТО
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стягайте опинците,след три-пет години който е оцелял ще продължи да се храни от тоя бизнес!
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не видите какво става нощно време по дискотеките и кръчмите, как никой не ходи с маска и се прегръщат и лижат като ненормални...... после имало ръст на заразените...как не омръзна на някой хора да висат по тези заведения по цял ден и нощ като откачени.
71
3
 
34
 
! Отговори
wtf преди 3 години
Защо се дава гласност на този изключително противен и арогантен човек...
70
3
 
23
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Така и не разбирам от кога *** започна да дава здравни съвети?
69
3
 
33
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Защо този го тиражирате постоянно? Какво ме вълнува мен кой яде на ресторант и кой не. Аз скоро почти не съм ходил освен ако някой не ме е поканил и няма как да откажа. И далеч не е причината вирусът. Не съжалявам, че не ходя обаче.
68
2
 
35
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
вижте му мутрата - изглежда на изпечен мошеник, на който не му пука за вашият живот, пука му как да вземе вашите пари!! затваряне на всичко сега веднага и въвеждане на КПП-та!
67
3
 
6
 
! Отговори
До 59 и 60 преди 3 години
Има страшно много руснаци-нобелисти. Гугълнете Nobel Prize winners from Russia и излизат - и от Русия, и от Съветския Съюз. Не съм русофил, но истината го изисква
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее.. още две три години .То не остана .Ще мине като два дни.
65
2
 
34
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Плюя на този **** ****! Като го видя и ми идва да си счупя монитора! Ако заведенията бяха изрядни данъкоплатци, коректни към държавата и служителите си, съм съгласен да се дават реципрочни помощи при затваряне и ограничения, като естествено трябва да спазват стриктно всички разпоредби и мерки! Ако не са, което е на 99%, да се оправят!!!
64
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и намаляването на ДДС за кръчмар и те от 20% на 9% има Нулев резултат!
63
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички решения на ГРОБ имат нулев здравен ефект, ресторанти, чалготеки и стадиони пълни, ама до Благоевград не мога да пътувам и на простест не е препоръчително.Някои май ги е страх от народната любов. Футболните фенове нали йм казаха, как ни затворите стадиона идваме на площада и Лойко веднага извъртя гъзето като кючекчийка.
62
2
 
20
 
! Отговори
Нощният живот преди 3 години
е прерогатива на мутрите. Не можем да ги лишаваме от естествения им хабитат.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отворете някой сайткуку
60
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според него явно и миенето на косата има нулев ефект. Изглежда много компетентен, не знам защо не е в щаба вече