Алибегов: Затварянето на заведения има нулев здравен ефект

Без нови мерки, да се спазват тези, призова той
15 окт 2020 12:11, Анисия Иванова
118

Заведенията, баровете и ресторантите остават отворени. Здравният министър обяви, че от спазването на мерките зависи как страната ни ще премине през пандемията въобще.

"Стараем се въобще да не мислим в посока затваряне. Ако спазваме мерките, които имаме, няма да се налагат нови", категоричен бе председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов в "България сутрин".

По думите му затварянето на заведения в Европа не дава ефект.

"Имаме затваряне на цял отрасъл в нощния живот, загуба на работни места, загуба на финанси в икономиката, а здравният ефект е нулев. Нямаме нито едно установено огнище в заведение", коментира още той.

Последната справка на РЗИ показа, че най-често противоепидемичните мерки се нарушават в болниците и заведенията.

"Трябва да се направи организация и да се контролират всички барове, ресторанти, дискотеки. Създали сме ясни правила за спазване. Който не ги спазва систематично, или да бъде глобен или затворен. Но не това да става локално за дадения обект", категоричен бе Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че спадът в оборота на заведенията е между 40-45% и се дължи на свитото потребление и противоепидемичните мерки.

Председателят на Съюза на заведенията допълни, че мерките за намаленото ДДС, мярката 80/20 и увеличаването на минималната работна заплата в сектора са помогнали на представители на бранша да не фалират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки?Достатъчно е някой инспектор да поседи 5 минути пред което и да е заведение, училище, малък магазин, офис или да де повози в градсият транспорт и ще види, че 95% от времето нищо не се спазва.
18
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СервитьорВ кръчмите масите са плътно една до друга, хора всякакви минават, пипат, кашлят, без маски-----Така е от хиляди години. Какъв е проблема, врабчо сърчице?
17
3
 
35
 
! Отговори
Пенди преди 3 години
И тоа крокодил се не наяде!
16
6
 
40
 
! Отговори
Сервитьор преди 3 години
В кръчмите масите са плътно една до друга, хора всякакви минават, пипат, кашлят, без маски. Пълен развъдник на вируси. Дезинфектанти сложени само за пред уж проверяващите органи, но масово собствениците знаят кога ще им мине проверката тъй като си плащат под масата да им "снасят" тази информация.Тоз нагъл с мазна коса тип ще приказва врели некипели.
15
4
 
33
 
! Отговори
:) преди 3 години
На тоя му викат ричард мазната косица, ако не знаете....
14
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука за тоя бег, селски ли е градски ли е нвмВажното е, че нищо не трябва да се затваря заради нещо което не съществува.Дасе самоуморим от глад заради някаква рисунка на "вирус"?
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми който иска да се самозатваря, какъв е проблема?!?
12
2
 
38
 
! Отговори
Сервитьор преди 3 години
Този който го е "назначил" на тази позиция трябва да е поне два пъти по-про0cт от Алибегов.
11
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво затваряне, икономиката трябва да върви.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и на училищата и градините !!!!От всичките 800 заразени на ден по колко ученици и деца има ???
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз що ли си мислех погрешно, че навсякъде където се приготвя храна работниците са облечени със шапки, калцуни, маски и ръкавици?Доколкото знам, минават и на задължителен медицински преглед като им взимат секрети от всички възможни отверстия...Така поне съм чувал че е по принцип, от години, не от сега.А то явно не било съвсем така щом Сандокан обикаля по медиите цяло лято.
8
4
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Ние си направихме печалбата.Да ги затварят !!
7
4
 
26
 
! Отговори
G преди 3 години
Настоявам за моментално едномесечно затваряне на игрални зали, дискотеки, барове! Ресторантите да работят до 21.00. Само че управниците ни късно, защото животът на няколко стотин човека не значи нищо за тях. Всъщност решението е на Б.Б., които е непредсказуем непоследователен мутрафон-еднокнижник...
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и без ковид заведенията през този сезон са си бациларници, няма нужда да ги затварят, така или иначе мерките по кръчмите клонят към 0.Няма дистанция, няма дезинфекция, няма контрол на персонала.
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али баба и 40-те разбойници...
4
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какъв ефект имаше намаляването на ДДС на 9% - ??? за клиентите - никакъв ! В момента няма нито повече клиенти, нито цените са по ниски - напротив цените им вървят нагоре
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя трябва да е в затвора за укрити данъци най-малкото, а той се обяснява по телевизията.Независимо каква е истината за вируса, по заведенията в 90% от случаите никакви мерки не се спазват.
2
24
 
4
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Ако имаше толкова опасен вирус по дискотеките, нямаше да има сервитьорки, бармани, охрани.. а така като гледам едни и същи хора си работят по цял сезон :). Слагат едни плексигласи на устата и това е.
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли е мнението му за личната хигиена и къпането на коса?