"Байк и рън за Чепън" с първо есенно издание

Бегачите и колоездачите ще са отделно, посочиха организаторите
15 окт 2020 13:18, Ния Христова
4
 
След месеци отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота на  17 октомври, ще се проведе едно от най-обичаните състезания за планинско бягане и колоездене - "Байк и рън за Чепън“. Това ще е първото есенно издание в историята на състезанието.
 
Около 600 души ще застанат на старта този уикенд. 
 
Aдреналин с кауза и събитие, което може да помогне за възстановяването на живописното Драгоманско плато, където част от ценната растителност и инфраструктурата в защитената зона бяха унищожени.
 
"Богат и наситен е календарът, едва го вместихме събитието. Събрали сме над 46 000 лева, проведохме и кампания за почистване, хората бяха щастливи, че правят нещо полезно и смилено." Това каза за Bulgaria ON AIR идеологът на състезанието и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.
 
Според него Драгомаското плато е изключително важно от орнитологична гледна точка.
 
"Беше доста сушаво като го видяхме платото. Климатът не беше най-добрият. Има и специфични растителни видове", допълни той.
 
Прогнозата не е за лошо време в деня на състезанието, но можело да има дъжд. 
 
"Трябва да имат якета състезателите, да се погрижат за себе си. По терена ще има възможност за допълване на вода. Стремим се да намалим пластмасовия отпечатък", каза още Попйорданов. 
 
"Имаме нови дистанции. 9:00 ч е първият старт в събота. Имаме класирания, които са за купата на каращите планинско колело. Между 560 и 600 души са участниците. До 8:15 ч приключваме записванията в събота. Предвид мерките ще опитаме нещата да са поетапни. Бегачите са отделно, колоездачите също, ще се състезават в противоположни посоки. За децата ще има също отделни занимания", допълни събеседникът.
 
Според Попйорданов този край в Българи се води беден, но имал много ресурси, които можело да се ползват и за развиване на туризъм. Състезанието е опция да се покаже цялото това богатство на района. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колоездене и тичане са българските думи. Резултатът от такива прояви е кръгла нула. Вече са събрали парите и доброволците, сега някави ще потичат и ще покарат със самочувствието, че с нещо допринасят за каузата
1
0
 
5
 
! Отговори
байк к'во? преди 3 години
Български превод моля?