Мими Виткова с прогноза: Епидемията в някои региони ще достигне критични нива

Според бившият здравен министър в обществото има измамно успокоение
15 окт 2020 22:10, Красимир Ангелов
124
Мими Виткова с прогноза: Епидемията в някои региони ще достигне критични нива
Снимка: БГНЕС

Епидемичните взривове от коронавирус в определени региони ще достигат критично ниво, прогнозира бившият здравен министър Мими Виткова в интервю пред БНР.

По думите й е трудно човек да каже, че настоящите мерки са логични.

Още по темата
"Вярно е, че целият свят в първия период на вируса преекспонира мерките, защото нямаше опит, но вече има достатъчно натрупан опит и ми се струва, че сегашната успокоителна управленска позиция не е най-адекватна, защото ние виждаме, че Германия при 50 заболели на 100 хиляди население и над тази цифра, готви мерки за локално ограничаване на придвижването, т.е. само в тези региони, където се наблюдава тази висока заболеваемост", посочи Виткова.

Според нея нещата не са толкова успокоителни, колкото се опитват да ни внушат властите.

"Ние виждаме, че редица страни са готови всеки миг да извадят определени класове от възрастовата група от 5-6 клас нагоре, да преминат на дистанционно обучение изцяло", допълни Виткова.

Според нея в обществото има една успокоение, което може да ни доведе до ситуация, в която кадрово системата да започне да издиша и то не толкова като брой на болнични легла.

"Епидемичните взривове в определени региони ще достигат критично ниво, където тяхното овладяване ще бъде трудно или дори невъзможно", изрази мнение бившият здравен министър.

По думите на д-р Виткова трябва да се потърси отговор на основен въпрос - здравната система елемент ли е от националната сигурност на страната, или е един обикновен търговски субект, където всеки се оправя сам.

"Докато не отговорим на този въпрос, ние няма да можем да пренасочим кадри и няма да можем да покрием онези огромни дефицити, които, ако темпът на нарастване на заболеваемостта продължи със същия ръст, ще се озовем много скоро в критични моменти, където нещата ще станат много трудни за овладяване", подчерта д-р Мими Виткова.

Тя подчерта, че трябва да носим маски, а оспорването на този модел поведение не е в полза на обществото в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 104Ти аккави мерки предлагаш да се вземат? Който се зарази си стои в къщи, тече му носа, пие чайчета и парацетамол и за седмица му минава. Води се "излекуван". Друго какво да правим - бомбоубежища ли, що ли?
100
1
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Ходете на протестите, за да придобиете , "стаден имунитет"!ТАКА СЕ ЛЕКУВА СТАДОТО ,БЕЕЕЕЕ......ХА,ХА,ХААААААААААААААА....КОЙТО НЕ Е В СТАДОТО НА КОМУНИСТИТЕ ---УМИРА....!/....губи си парите за деня.../
99
0
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Къде е най-евтина кенефната хартия, че май пак ще трябва да се презапасяваме. Купих си 20 маски, изчистих килера, защото скоро ще се завра там и няма да излезна 6 месеца, докато великият Доктор Бил Гейтс не пусне ваксина.
98
10
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Който го е страх от коронката да не излиза от тях и да се крие!Стига сте плашили хората. Спряха да ви се връзват на лъжите и заплахите с които целите да ги манипулирате !!!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така бе, Мими?
96
9
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
И как позна бе Мими? Нямаше първа вълна, няма да има и втора в България! Български ген и имунитет!
95
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата се управлява еднолично и докато егото е водещо в решенията няма нищо логично в тях. Не може да се обсъжда дали да затваряме училището а дискотеките и баровете да работят и стадионите да се гъчкат. Нищо против тях, но кризи се управляват с приоритети. Явно гореспоменатите са по-важни за държавата от училищата и здравето на нацията. Примерите може да са многобройни. Не вземем ли мерки сега другата седмица ще видим 1500 на ден. Тогава ще затворим всичко...
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Нещо откъде изпълзя?
93
5
 
9
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Ще стигне ами как няма да стигне.Като бройте настинката за ковид
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата преди от "критично" положението да стане "отече в рЯката, ко праим ся?"...
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 милиона французиУжасена, аре спри се малко.
90
6
 
10
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Добро утро , пандемици!
89
15
 
29
 
! Отговори
20 милиона французи преди 3 години
Франция въвежда вечерен час в борбата сCOVID-19. В Париж и още осем големи населени места се забранява напускането на домовете след 21 часа до 6 сутринта .И тук ще стане същото, ако продължава това темпо на заразяване.
88
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ги ограничиха с карантина, псуваха. Когато ги оставиха сами да се опазват, отново псуват!
87
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърът доволен ли е?БСП доволна ли е?Да се радват сега.
86
6
 
7
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
С вируса не кихаш, ,,умника красив,,.Задушаваш се.
85
2
 
18
 
! Отговори
Beats преди 3 години
Много ме радва как от години се говори за проблема - няма лекари. И никой нищо не направи, че да има.
84
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да обясниш на някой с 2 пръста чело и 2 гънки по мозъчната ***, че трябва да спазва дистанция и да ограничи контактите си с други хора.То те гледа като теле и изобщо не вдява,че всичко това, което се иска от него е минималното за подобна ситуация.
83
5
 
21
 
! Отговори
Вирус има... преди 3 години
Мозък няма...
82
8
 
17
 
! Отговори
1996-1997 преди 3 години
Тази си я спомням - от жанвиденовото правителство по руменгечевото време.Тогава върлуваше вирусът хиперинфлациус, от който се зарази цялото население. Всички до един. Едни го изкараха леко, други тежко, трети не можах а да го преживеят, А четвърти натрупаха пачки.Щом и компроментираните кадри пуснаха като резервни играчи да се изказват по темата, яко са се увъртели. Отново става въпрос за пачките. Нали?