Студенти излязоха на протест пред Ректората на СУ, искат оставки

Искането им е оставка на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 окт 2020 08:50 | 15 окт 2020 08:32, Елка Василева
402
Студенти излязоха на протест пред Ректората на СУ, искат оставки
Снимка: БНТ

Студенти от различни университети протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор, предаде Bulgaria ON AIR.

Голям транспарант "Оставка" е издигнат на фасадата на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Въпреки че протестът е пред сградата на СУ, студентите са от различни университети - УНСС, УАСГ, СУ, Техническия университет, НСА.

"Излизаме с мотиви за оставка и искане за предсрочни избори. Ние с голяма част от хората сме се запознали в Триъгълника на властта. Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказаха част от протестиращите студенти.

"Мотивира ни това, че няма резултат вече толкова време. Решихме да се легитимираме и като студенти и имаме ясно изразена позиция", посочиха още те.

Бъдещите висшисти бяха категорични, че ги е грижа за бъдещето на България. По думите им в момента сме в тунел и нещата не изглеждали никак розови.

"Корупцията, която ни е превзела, разяжда нещата отвътре. Нямаме амбиции да приличаме на друг студентски протест, засега организацията ни е добра. Акцията, която е спонтанна е с идея да събере студенти от различни факултети и университети", казаха още студентите за Bulgaria ON AIR.

Студентите не искат да се правят паралели и да ги сравняват с "Ранобудните студенти" от предишните големи протести преди 7 години, но признават, че целите и задачите им са същите. "Целим промяна, а не подмяна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
4
 
! Отговори
Румен Десов преди 3 години
"Искаме другаря Костов и Ристо Маджов на власт - да крадат и приватизират на воля!!!" РЕЗИЛЧО и той може да обслужва Бобоковите!!!
278
0
 
2
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Март месец като техните лидери от ДСБ, Ристо Маджов, Резил Руски Бобоков и Костов пак хванат 4 процента и ще си се приберат на село!!!
277
0
 
1
 
! Отговори
Мето преди 3 години
Мамини сладки :D Шепа пишман студентчета, искаши другаря Костов пак да приватизира на безценица цяла България :D
276
0
 
1
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Оставка на РЕЗИЛА на нацията РАДьО БОБОКОВИЯ СЛУГА!!!
275
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите подкрепят Радев в искането му за оставка на мафиотите Борисов-тиквата и Гешев-каскета...и най-после да вкараме в затвора герберастите и техните платени слуги,които тролят по сайтовете,а голия толуп им подхвърля пачки от нощното шкафче...искаме нова държава,без мутри и бандити...
274
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шепа студенти са това. Я да излезнат всички записани студенти - ще напълнят вички площади наоколо.
273
3
 
5
 
! Отговори
нещо намирисва преди 3 години
Като са толкова интелигентни и мислят за бъдещето на България защо не искат оставката на Разединителя?
272
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може едно общество допуснало всичко това да иска оставки. Да поиска оставка на самото себе си?!?!? Стига оправдания, ама то така било, сега е друго. Това е!!!
271
4
 
10
 
! Отговори
оценка преди 3 години
дали имат 20 човека ??И нека кажат направо - оставка на Борисов - това е Корнелия за премиер, Слави Трифонов, Карадйъ - вицепремиери. Би могъл да се уреди и Христо Иванов, за Мая никак не е сигурно.
270
6
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
На Черепа му писна да хрантути отровното трио и сие и рещи, че със студентите ше мине по-тънко. Ама те пък са по-айляци. Е, за толкоз пари толкоз "протести". Десетина нахални неграмотника, дето не могат да вържат смислено изречение и си измислят думи, щото не са ги чували. И това са "млади с възможности и умения"... придобити по полов път, щото явно не смятат, че чрез учене и работа нещо се постига, само трябва да крещим
269
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нема и за една кръчма хора!
268
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синчето на Корнелия Нинова кога ще се прибере от САЩ да се включи?
267
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 336Ами гарантирам, че ако излязат тия "70 хиляди" протеста ще бъде примеан по съвсем различен начин.Та, кога да ги чакаме на площада?
266
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 50 човека се инициаторите,а зад тях стоят 70 хиляди,което е смъртоносно за оялия се и безподобно нагъл толуп Б.Б.
265
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе защо няма студенти,които да защитават ГРОБ...само някакви пикливи пичлемета-герберастки *** се обаждат,които едва ли имат и средно образование,което си личи от тъпите им коментари и глупашки нападки...
264
8
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Аууууу младежката организация на БСП и де Бъ направо късат сърцето на Софиянци с тая "акция" още малко и ще създадат един нов РМС и който не съгласен с тях разстрел хо хо хо . Тия студенти дали са 50-60% грамотни ?
263
9
 
3
 
! Отговори
по интелигентни преди 3 години
Личи си че са класа над *** пред президенството. Ако щете че носят маски за разлика от другите
262
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не им пречи, да учат и да участва в промените.Освен това, идват избори.Всички искахме промяна, да живеем по-добре и България да стане, като Германия.Този, който е организира тези моми и момци, би трябвало, да им обясни, какви са реалностите.Кой избира главен прокурор и че с БСП такава промяна е невъзможна.Дано не са от юридическия факултет, защото, с тези знания, са гола вода.
261
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаЕ те такова нещо не е имало у България ...
260
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лягайте гербави ***!Да не ви легнем завинаги с лопатите по *** кратуни!