Борисов: Карантината 10 дни, децата трябва да ходят на училище

На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, каза премиерът
Обновена: 16 окт 2020 11:54 | 16 окт 2020 11:54, Елка Василева
322
Борисов: Карантината 10 дни, децата трябва да ходят на училище
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Той уточни при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът.

На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, добави той.

Най-после имаме общ план за действие от Европейската комисия, този път са се потрудили доста, посочи Борисов по повод обсъдените общоевропейски мерки срещу пандемията от COVID-19.

Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията, отбеляза Борисов, цитиран от БТА.

Той обобщи изказванията на своите колеги, че носенето на маски предпазва от заразяване с новата болест, макар и не напълно. В България трябва разписаните от министерството на здравеопазването изисквания да ги спазваме. Тогава няма да се налага да се предприемат други мерки. Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората, посочи премиерът по повод мерките срещу разпространението на заразата в ЕС.

Още по темата

За преговорите по т. нар. "зелена сделка" - европейските усилия за по-чиста икономика и намаляване на вредите за природата - премиерът заяви, че е представил проблемите на България, заедно с други държави, които използват въглища за производство на енергия. Той отбеляза, че някои държави от ЕС не са съгласни средствата за "изчистване" на икономиката да подкрепят ядрени проекти.

По неговите думи въпросът ще бъде обсъден отново от Европейския съвет през декември. Той добави, че може да се очаква ЕС да се споразумее за намаляване до 2030 г. на замърсяването с 55 на сто спрямо равнищата от 1990 година. Много бързо трябва да се подготвим с алтернативи за след 2030 г., много трудно държави като България, Чехия, Полша, ще се справят, посочи Борисов.

Много работа ни чака в България, без популизъм и партийност, защото това ще стане. По какъв начин - дали от вредните емисии от автомобилите, дали от централите, дали от други сектори на стопанския живот. Това е решение на ЕС и ще бъдат много стриктни, добави министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе има ли- няма ли въстание. Кажете. Не ни дръжте в напрежение. Ще почерпите ли за 100 дни организирани платени разходки на т-ъпа-ци и други човеко-подобни. Треска ме тресе кат няма новини.Ония дето системата ги убиваше- уби ли ги, какво се случи? Айде бабекянски тролчета, върнете отговор
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 197Отиде в канала плешивата ти глава.Кое не е безопасно?
185
4
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Кое му е голямото на Методиев Борисов ? Подаването на оставките ли ? Или може би килограмите му. Той като е в карантина, не би трябвало да получава и заплата, както и останалите министри от правителството му. България не е толкова богата държава, за да получават такива заплати !
184
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако ходят защо ходят, ако не ходят защо не ходят!"Тъй де! Винаги има по най-малко 2 гледни точки. Това е нормално. Затова трябва да се вслушваме в различните гледни точки, до толкова, че да знаем какви са, но не трябва да слушаме най-силно мрънкащите, а това, което е разумно. А разумно е това, което съвпада с целите ни - имаме ли за цел да се изпозаразят деца, семействата им, учители, че и да разпръснат заразата по още сума ти народ? Не? Значи да не ходят.
183
1
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Направо на 5 дни я намали, баце! Така хем ще се губи време, хем хората ще се заразяват.
182
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата трябва да ходят на училище, тогава когато е безопасно за тях и родителите им. В момента не е безопасно.Ха ха ха, нали такъв вирус като Covid-19 несъществуваше? Мангър чангър иде у канала...
181
0
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 3 години
Май искаш да кажеш,,ем голям ем......,,
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На теб като гледам как ти е помогнало ходенето на училище.....
179
0
 
3
 
! Отговори
дайте всички преди 3 години
Да се обявим за маршали и да си козирувааме по улиците ,ако искате и като доктори по .....психология...ще ви дам и десети дан по карате ,то всеки може да строши по една трееска !
178
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ходят защо ходят, ако не ходят защо не ходят!За всичко сте така, винаги контра!
177
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две думи: много ГОЛЯМ!!
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ДЕЦАТА НЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ НЯМА ДА ИМА ДАЛАВЕРИ С КОМПЮТРИТЕ
175
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
козирувай мишок
174
1
 
10
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 187 АнонименКакъв е смисъла за мерките в училище.... аман....
173
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостите край нямат. А децата се блъскат по 27 в клас. Но мерки няма да вземем
172
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Стига земеделски хумор, пишете нещо свястно!==============Ми на министър-председател от аграрен тип му подхожда точно земеделски хумор. А щом твърдиш, че дишаш чист въздух в София явно не си там.
171
0
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе яЗе баце съм си *** и вируси мЕ не лОват, ама забелязвате ли, че яко се печатат нови банкноти?!? 2лв. на банкнота изчезна, 5лв. още ги има, ама бая захабени - очаквам скоро монета и за тях. Яко се емитират 20 и 50лв. нови банкноти, 10ката са я заевали. Мирише на инфлация.
170
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много сте остроумни по повод нашия и вашия премиер! Откакто не спите по палатките дишаме чист въздух в София,а ако млъкнете ще се върне и спокойствието на гражданите! Стига земеделски хумор, пишете нещо свястно!
169
1
 
15
 
! Отговори
До протестиращ преди 3 години
Прав си и токова министри и зам. Министри не са нужни, така или иначе всяко решение се взима от вожда-слънце.
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави това! Важното е дали си е преоблякъл дрехите, дето ги носи 1 седмица...?