Починаха лекарка от Враца и баща й, и двамата с COVID-19

Д-р Петранка Лишковска бе шеф на отделение по химиотерапия
16 окт 2020 11:00, Елка Василева
47
Починаха лекарка от Враца и баща й, и двамата с COVID-19
Снимка: Facebook

Д-р Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във Враца, е починала тази сутрин.

Лекарката беше покосена от COVID-19 и заради влошеното си състояние бе на лечение в столична клиника, съобщи здравното заведение, цитирано от „24 часа“.

Трагедията в семейството на 54-годишната лекарка е двойна, защото през миналата нощ в болницата за белодробни заболявания във Враца е починал и нейният баща, който също е бил заразен с COVID-19.

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология. Тя беше председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от цяла Северозападна България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богда я прости жената. Кой знае колко ковитясали са минали... а важна е експозицията.Мангъров защо не я е спасил?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я па я..!Еш па тоъ. Оти не знааш дека вирусе нема!Само лефски!
38
2
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Поредно доказателство че ковида не разпознава лекарите и коси наред.Или може би не !
37
9
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
За жалост, смъртта на много лекари само доказва на практика, че съвременната медицина не може да лекува вирусни инфекции. Неправилно ги " лекува". Повече помага народната медицина, започната НАВРЕМЕ.
36
3
 
6
 
! Отговори
Врачанин преди 3 години
Сега е ред на мръсника Д-р Борисов от лъчетерапията , които ме подлъга да се откажа от операцията на простата , и да се съглася на лъчетерапия при рак на простатата.Целта беше да се вземат парите от здравната каса.Сега умирам от разсейки. Дано го постигне моята участ мръсника.
35
0
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Fena 22 *** , тази лекарка не е коя да е .Това е уважавана ЛЕКАРКА , а не *** като теб.
34
4
 
0
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
До същото мнение достигнах след много размисли, болести и четене. В същото време една комплексирана от произхода си полуграмотна женица, с промит мозък от "Свидетелите на Йехова" ме обяви за вещица и ме обвини за собствените си неудачи и тези на децата й, които на по 30-35 г. още чакат баща им да ги заведе за седмица на почивка, а майка им да носи пълни тави и тенджери с ядене. За моето заболяване потърсих причините в себе си и се опитвам да го преодолея, но повечето обвиняват другите и не проу
33
6
 
5
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 3 години
Ами всяка болест освен че е наказател за престъпените Природни и Космически закони е и твой житейски и учител, и чистач, да се видиш колко си сгазил лука и колко струваш и власт имаш над себе си! Средностатистическият човек в това отношение е пълна скръб - невеж и напълно неспособен да поправи пораженията по здравето си и чака някой друг да му ги оправя с чудодейни хапчета, инжекции и операции, само че такова чудодейство в тези трите няма!
32
8
 
1
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Знаете ли в древен Китай, че пред къщата на всеки тогавашен лекар ако не е успял да излекува някой пациент, му се е закачал по един червен фенер като клеймо че има неизлекуван пациент, а ако му умре пациент, му е забранявано повече да лекува!? Нищо не знаете!
31
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Езотериката казва, че всяка болест, освен наказание за престъпените Природни и Космически закони е и изпит пред Небето и от вземането на този изпит зависи дали ще те допуснат до следващо по-дълбоко духовно посвещение! Духовен ученик, който не може САМ да излекува една своя болест, не получава по-дълбоко посвещение, защото не си взема изпита! Едва когато се научи реално САМ да се лекува му се дава по-дълбоко такова! В езотеричните школи няма лабаво!
30
1
 
6
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Може и да е имала и да си кара така до дълбока старост, ама без гадния вирус.Едната ми баба откак я помня имаше диабет и си замина на 72 от една пневмония, на която не е обърнала необходимото внимание.
29
16
 
1
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 3 години
''Няма придружаващи заболявания.''Нима!? На 54 години да нямаш нито едно хронично заболяване!? Учениците от пубертета вече започват бавно, но сигурно да придобиват едно по едно хронични заболявания и това е статистика, не измислица, а тази на 54 нямала никакви придружаващи заболявания!?
28
1
 
17
 
! Отговори
Фейса казва всичко преди 3 години
Приветлива жена, явно е била и човечна с пациентите в най-тежкото отделение на онкологията. Искрено се натъжавам за подобни хора.
27
2
 
8
 
! Отговори
др преди 3 години
До АнонименНяма придружаващи заболявания.
26
9
 
2
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 3 години
''Много важно, нали има Интернет, Алена и Маг Рени, те ще ни учат какво да правим и как да се лекуваме, притрябвали са ми алчните лекари, тъкмо ще имаме повече кинти за ядене, пиене и кръчми''Аз от 27 години не ходя по лекари, не ходя и по кръчми, чета, просвещавам се и прилаган наученото на практика!
25
20
 
0
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Има една стара римска максима: ''лекарю, първо излекувай себе си''! Какъв лекар може да си като сам себе си не можеш да опазиш от болести, а ако заболееш не можеш да се излекуваш!? И такива лекари настояват, че могат да лекуват другите! Вие колко лекари познавате, които полагат истински и най-вече КОМПЕТЕНТНИ грижи за собственото си здраве!?
24
4
 
5
 
! Отговори
ХулиГаню преди 3 години
Много важно, нали има Интернет, Алена и Маг Рени, те ще ни учат какво да правим и как да се лекуваме, притрябвали са ми алчните лекари, тъкмо ще имаме повече кинти за ядене, пиене и кръчми
23
2
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Честито на онкоболните от Северозападна България, останахте с един опитен лекар по-малко. Защото съм сигурна, че по малките населени места никой не носи маски. Утре ще пътувате до София, ако преживеете Ковид. Бях в Ихтиман с маска и шлем и бях обект на подигравки от няколко пияндурници, с които се разминахме. Маски - НИКОЙ
22
1
 
15
 
! Отговори
Ккккк преди 3 години
Аз съм от малък областен град, далеч от размерите дори на Пловдив или София. Най-отговорно мога да заявя, че тази година броят при нас на починалите медицински лица е по-голям от други години. Тази повишена смъртност не може да се усети в София, Пловдив, Варна, но в град под 100 хиляди население се усеща.