След 100 дни протести: Каква е равносметката?

5 Велики народни въстания и 4 министерски оставки се случиха за тези дни
16 окт 2020 20:15, Красимир Ангелов
227

100 дни или 2400 часа протести срещу кабинета и главния прокурор.

Началото беше поставено край резиденцията на Ахмед Доган в парка Росенец, където акостира гумената лодка на Христо Иванов. Стигна се до арести, последвани от остър спор между институциите – кой командва Националната служба за охрана?

Още по темата
5 Велики народни въстания, 4 министерски оставки, протести в десетки градове по света и у нас, стотици ранени и задържани. Такава е равносметката за последните 100 дни гражданско недоволство.

Според Арман Бабикян от т.нар Отровно трио още в началото на протестите Бойко Борисов избрал себе си пред партия ГЕРБ.

Журналистът от агенция ПИК Ива Николова се превърна в мишена по време на един от протестите. Днес тя твърди, че протестиращите, организирани от Отровното трио, защитават корпоративни интереси.

Кой финансира протестите? И наднича ли зад главните действащи лица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков? Този въпрос търси своя справедлив отговор от Ден 1.

Протестиращите са категорични в едно – демонстрациите ще продължат до постигането на целите. Вероятността това да стане преди редовните парламентарни избори на 28 март обаче изглежда все по-малка с всеки изминал ден.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Панорамата се видя, че Бабикян не може да мисли.
117
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф. Велислав Минеков от "Отровното трио" отбеляза, че и дъжд да вали, гръмотевици да има, дори камъни от небето да падат, пак ще са тук, защото ненавиждат управляващите. "За 100 дни се смениха министри, криха се, станаха за резил на Европа, ще ги премахнем", допълни той.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродепутатите са ви толкова колкото сте вие! Зад Бойко е цялото ЕНП! 400 и кусур!
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некоректно е да се пише за протести по света и у нас! Площад Независимост,Бойко Борисов ви го отстъпи да си правите каквото искате! Нарочно! Никъде другаде не събрахте повече от сто човека!
114
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На проявата имаше две паралелни трибуни. Студентите от Софийския университет дойдоха със своя озвучителна техника и свои оратори около 18:30 ч. Пред президентството е и пунктът на т.нар. Отровно трио.Според присъстващите, протестите са направили български проблеми видими за Европа.На събитието, което се състоя при проливен дъжд, се включиха на място и по видеовръзка от Брюксел трима евродепутати от Хърватия, Нидерландия, Румъния.
113
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броячите сте един дол политкореткни дренки още от ден първи. Колко хора имаше на мача с Финландия? Колко хора е била четата на Ботев? Колко хора е изискването да мине един референдум? Хайде бройте. Или не става без $, а?Има агенции и правят допитвания. Всички допитвания казват че мнозинството българи подкрепят протестите.
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
138, барем промени малко текста на копи-пейста бе.
111
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма стига, докато не ви изтърбушат партийните офиси и не ви изкарат еврата и кюлчетата от там.
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИКТОР ДИМЧЕВ ПРЕБРОИ 280 МЕТЕЖНИКА НА ИЗМИСЛЕНОТО ВЪСТАНИЕ 5
109
3
 
18
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
Стига с това шкафче! Демоде е вече. Не е актуално. Разкрити са фалшификаторите на колажите. Същите сбабикянови медии пуснаха още тонове лъжи. Замесиха международен скандал с лъжите си, а жената снимала шкафчето си е жива и здрава и е рускинята модел Октавина Максимова. Не ми е интересна темата от лъжливите шкафчета. Повече ме интересува Радев с коя женапилот от гражданската авиация има връзка и дали тя ще е новият премиер. Само не казвайте на никой, че Десислава ще го направи на ту.ршия. xD
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИКТОР ДИМЧЕВ:Двайсетина студенти седят посърнало с плакати Оставка пред стълбите на СУ и мирно, но кахърно се опитват да приличат на сходния протест на ранобудните студенти години преди това на същата дата.Историята не се повтаря обаче.
107
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 и защо се напъваш да лъжеш като дори и в днес бг има заглавие по темата:Евростат: България с най-голям дял от населението в риск от бедност
106
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
128 аз съм мафията, защото нямам кюлчета. Аз съм мафията защото не назначавам прокурорИ:Кокинов към Борисов за Цацаров: Не ми се подсмихвай, ти си го избира.Аз съм мафията защото не раздавам апартаменти хотели и навеси. Аз съм мафията защото съм против Доган. Аз съм мафията защото не карам джипки и не ми подарявата "само" пури.
105
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите са корумпирани! Европа ви го каза! Точка.
104
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парвенюто с юмручето е ясен, само че не той строи Балкански поток, или отваря АЕЦ Белене.
103
5
 
15
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
Народът НЕ мизерства ! Мизерстват мързеливите ,тарикатите и простаците !!!
102
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е вече история. Много срамна при това. Никога повече *** на власт!
101
21
 
5
 
! Отговори
до 124 преди 3 години
Ти луд ли си бе? Какъв вандализъм, няколко хвърлени яйца! Народът мизерства, а дебелата Тиква трупа пачки и кюлчета, това всеки българин го видя! Такъв трибуквеник ще покучите на изборите, че няма до живот да смеете да си признаете, че някога сте били от герб!
100
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и от Грипена уж имаше милиони отвратени, а-у, а едва събраха три палатки до фонтана, да протестират срещу него. Стига се изхвърляхте бе.
99
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
114 и останалите ти коментари. Аз знам че си *** и че си само един. Въпросът е като лъжеш и папагалстваш вярваш ли си? Защото твоето мнение не е твое мнение, нито пък е меродавно, както се опитваш да критикуваш другите че тяхното не било такова. И това "меродавно" знам откъде си го взел. Почти всичко ти е копи пейст. Тиквата не изкарал досега мандат. Сега пак се *** и още се напъва по мутренски.