Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?

Тези с най-ниските пенсии ще получават ваучери за храна
Обновена: 16 окт 2020 18:48 | 16 окт 2020 12:30, Александър Попов
116
Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?
Снимка: БГНЕС
Има вероятност всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от следващата година, заяви в Добрич социалният министър Деница Сачева, цитирана от Bulgaria ON AIR. 
 
Според Сачева идеята пенсиите да бъдат увеличени с различен процент е срещнала много негативни реакции.
 
Затова се обсъжда и друг вариант - хората с най-ниски пенсии да получават от следващата година ваучери за храна. 
 
"Ваучерите могат да бъдат до 120 лева на месец, но все още не е ясен окончателният размер", каза социалният министър.
 
В Добрич Сачева проследи раздаването на хранителни пакети на най-бедните в пункта на БЧК в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пенционер от МВР Абсолютно си прав това е геометрична прогресия на увеличаване на неравенствата.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55 "Ваучерите за храна" що се излагате така бе, да се молите на бащицата.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо като видях заглавието прочетох "увеличават всички пенuсu от догодина". Викам си - ето това е новина
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам по коментарите макар да са написани от *** повечето, че всички харесват решенията на правителството и не се интересуват от младите хора, ми тогава те защо да се интересуват от възрастните не мога да разбера.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези които не знаят процентното увеличение на пенсиите ще доведе до геометрична прогресия в разликите между тях което е едно от типичните гербераски номера. Тоест високите пенсии ще пораснат относително повече спрямо ръста на ниските пенсии и неравенството ще се задълбочи.Това е несправедливо не само за пенсионерите но и за работещите хора от средните етажи на заплащане защото с тяхните пари един вид това увеличение ще се плати. За бедните и средните слоеве политиките на Герб са обидни....
68
2
 
9
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ПРОБА ГРЕШКА: АКО МИНЕ. ВСИЧКАТА ИМ РАБОТА Е ТАКАВА. *** ПО *** НАЙ ***. НА НИСКИТЕ ПЕНСИИ ПЪРВО ОТ 250 НА 300 ПОСЛЕ ОЩЕ 10% ДО 375. "МОЯТА" 391 СЪС 42 ГОД. СТАЖ ПО 5% ТЕЗИ СЪС 375 МИНАВАТ ТАЗИ ОТ 390.ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ. НА ДЕДО У ПОТУРИТЕ....
67
3
 
10
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До 71Е я помисли малко. Нали същите дето измислих трите години, измислих и тавана, и Прага, и плоския данък после. И това го направиха, защото преди това пенсионни те фондове, съществуващи от преди 9.9.1944 г. и оцелели незнайно как при комунизма изчезнаха яко дим след 1991 г. После се наложи пенсионерите да се издържат изцяло от работещите, а политиците обещаха да направят сребърен фонд, демег да възстановят откраднатото. Чувай х.. йо.
66
5
 
6
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До 70За какво е държавата. Нали за да принуди всички да плащат дължимото. Като укрива и при бай Ставри. Това с данъците да не е волно пожетрвование или само който иска. Я стига, осигурителни праг го сложиха защото наложиха таван на пенсиите. Основното беше новите олигарси и бързо забогатяване да им се спестят едни пари. Плоския данък пак по същата причина го въведоха. Другото са оправдания. От ЕС това го има само тук в БГ. Прагове и плосък данък.
65
5
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Втората причина да има максимален осигурителен доход е, наследството от преди, че размера на пенсията зависи от сумата върху която си се осигурявал през три последователни години по избор. Заради това се въведе тавана на пенсиите - хора с огромни осигуровки само за три години, примерно през 1992,1993 и 1994 и мижави през останалия трудов стаж, започнаха да искат хиляди левове пенсия. Максималния осигурителен доход беше стъпка за противодействие на това, заедно с въвеждането на таван на пенсиите.
64
2
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Ако се погледнат откъснато от действителността нещата, може и да има нещо вярно, но истината е, че действителността е друга. От 2000 година има максимален осигурителен доход по две причини. Едната е, за да са намали значително укриването на доходи и неплащането на осигуровки и данък върху дохода. Ако се премахне този праг, голяма част от тези с 9000 лева доход, ще декларират примерно 1000 лева, а другите на ръка и в крайна сметка в осигурителната система и в бюджета ще влязат по-малки суми.
63
3
 
5
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Ало, троловете разбирачи, вие като вземете хонорарите плащате ли си данъка, здравни, социални и пенсионни осигуровки. Кутев, Черепа и Белградския крадец плащат ли редовно. Не забравяйте, живота е едно руло тоалетна хартия бързо свършва и... Ако не си пестил на младини после умираш в ***.
62
1
 
0
 
! Отговори
Агент Хари преди 3 години
Службите харесват вашите коментари.
61
3
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Какво му е правилното на онзи коментар на уж пенсионер от МВР?Целта му е да разделя народа, а не да го обединява срещу мафията. Сигурен съм, че автора му изобщо не е пенсионер от МВР. Внушава, че тези от МВР са с пенсии от 1000 нагоре, а и при тях има и по-ниски и по-високи пенсии. После внушава, че повишението ще е 10%, а то ще е много по-малко, примерно 4% или 5% най-много. Може още доста да пиша, защо всеки трябва да му сложи минус.
60
7
 
7
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Писалият се Пенционер от МВР е най обикновен *** и е пенсионер от МВР само в мечтите си. Половината тук са ***. Преди под подобни статии пишеха срещу различния процент. Сега са на обратното мнение. Кутев луди ги направи, за 2 дена 10 различни инструктажа. Хората се побърка ха, вече не знаят какво да тролят. Кутев да им увеличи надницата...
59
1
 
3
 
! Отговори
Усърден данъкоплатец преди 3 години
Ако ще раздавате нещо ,стари календари брошури нещо там ,може ли рекламни стари от веригите че има на тях салами боза ляб нарисувани.Виждал съм и фафли . Ако може и да са тунквани?Не за мене .За един бъдещ пенсионер по втори стълб питам.
58
5
 
0
 
! Отговори
52 преди 3 години
56, обръщението ви към мен на ти ми прилича на липса на възпитание от първите 7 години.Не се сърдя, трудно се наваксва неравен старт. Предполагам, че сте си избрал и среда с подобно ниво, в която да се подвизавате и да се чувствате комфортно. Все пак българският език като отражение на състояние на обществото е по-напреднал от английския, може би. Те са се ориентирали към мнозинството поданици, безкнижни.
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пенционер от МВР Много ми е интересно на този коментар кой и защо слага минуси като той е абсолютно правилен като коментар. Същото се отнася и за добавките по 50 лева, защото бедните пенсионери може да имат нужда от тях, но богатите пенсионери им идват бонус без причина и това е отговорност на министърката. Това не е социална политика а антисоциална кратко да го кажа така анисоциална мярка и политика е това...
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не им дадат пари храните като на социално слабите хора леща, боб, брашно, захар, говежди консерви, обикновенни вафли и други такива неща че и родните бизнесмени да изкарат малко пара , разбира се след обявяване на обществена поръчка както си му е реда. Само не знам горките пенсионери как ще ги мъкнат тия неща не че социално слабите са по силни но те са притиснати до стената, а пенсионерите имат пенсии и могат да си позволят такси, а то иначе парите от валчерите кой знае за какво могат да ги
55
8
 
7
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Точно така. Малки вноски, малки пенсии. Цял живот взимал заплата под масата и си траял, и сега иска да взима пенсия наравно с тези които за внасяли по закон. Браво на ГЕРБ така трябва. Сега да се знае, ако не се осигуряваш няма да взимаш. От къде накъде някои внасяли по 500 - 600 лева на месец за пенсия ще взимат колкото тези внасяли по 50 - 60 лева. Вие троловете съгласни ли сте Кутев да ви плаща еднакво, ако един пише по 200 коментара а друг по 2. Я се осъзнаете.
54
3
 
7
 
! Отговори
52 преди 3 години
56, кое е обърканото? При доход от 10 000 върху 7 000 от тях няма плащане на осигуровки, не е ли харизана сума? Значи 7 души, ако не плащат върху дохода си от 1 000 лева е лошо, а ако един не плаща - е постижение на капиталистическия начин на живот?! Няма какво да вините хората!Нарочно е измислено така. Не си мислете, че след като някой ви се подчинява, ви уважава.