Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?

Тези с най-ниските пенсии ще получават ваучери за храна
Обновена: 16 окт 2020 18:48 | 16 окт 2020 12:30, Александър Попов
116
Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?
Снимка: БГНЕС
Има вероятност всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от следващата година, заяви в Добрич социалният министър Деница Сачева, цитирана от Bulgaria ON AIR. 
 
Според Сачева идеята пенсиите да бъдат увеличени с различен процент е срещнала много негативни реакции.
 
Затова се обсъжда и друг вариант - хората с най-ниски пенсии да получават от следващата година ваучери за храна. 
 
"Ваучерите могат да бъдат до 120 лева на месец, но все още не е ясен окончателният размер", каза социалният министър.
 
В Добрич Сачева проследи раздаването на хранителни пакети на най-бедните в пункта на БЧК в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
4
 
! Отговори
PR експерт преди 3 години
Под вещото управление на нашият пръв партиен и държавен ръководител г-н Борисов, и най бедните българи вече могат да мислят за почивки, пазаруване и забавления. Неспирният автомобилен поток по новите ни магистрали го доказва. Българинът замогна в последните 10 години и е щастлив. И никога няма да забрави това което Бойко направи за България и народа!ГЕРБ- ПОБЕДА!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като социален министър Сачева какво направи за месечната подкрепа на инвалидите? Увеличи ли Сачева помощта за инвалидите? НЕ!Обаче ваучери по 120 лв. ще дава на махалите.Ще дава, щото няма истинска опозиция в НС.Няма истински протести, има театрална самодейност вечер по 2- 3 часа за разнообразие на площада, колкото да не скучаят софиянци.
31
12
 
4
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
КВИ ПЕНСИИ, БЕ... ХАХАХАААНАЛИ СТАНИШЕВ ДАДЕ 5-лв. УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИЯТА.... А БОРИСОВ ДАВА ПО 50-лв.!!!СЛЕД ИЗБОРИТЕ---ГЕРБ ЩЕ ПРАВИ ИНДЕКСАЦИЯ НА ПЕНСИИ ЗАПЛАТИ, ТАКСИ И .. НОВИ ЦЕНИ НА СТОКИТЕ!
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възмутен софиянец - ***, пенсионерите с най-ниски пенсии са хората над 70 години, какви самоосигуряващи се бълнуваш ?!?!Учители с по 350 лв. пенсии ...
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Говориш глуп ости през 2008г Станишев осъвремени всички пенсии с дохода за 2007г. Така че няма пенсии с дохода от Виденовата зима!А единствения които 4 години не даде и лев на пенсионерите е Бойко Борисов от 2009 да 2013 с Дянков не дадоха и лев.В Албания и Македония през това време взимаха два пъти по вече,а и сега взимат повече.
28
13
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До МладеновЗнаем ви вас комунистите защо искате оставка. Искате да дойдете на власт и пак да опоскате държавата и да направите пенсиите по 3$, а заплатите по 10$
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 29Съгласен съм с теб. Много куцо направиха всичко. Как може да увеличават само минималната пенсия - за хора, които почти не са работили в живота си и нямат трудов стаж, а хора с по 40 години стаж и пенсионирани преди десет години вземат колкото тях. Пълен абсурд. Как пък веднъж не взеха някакво приемливо решение, все в ущърб на голяма част от хората.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В който чекмедже се събира моята пенсия. За вас не ме интересува.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да увеличат всички пенсии с еднакъв % е типично комунистически похват.От 11 год. старите пенсии не са индексирани.
24
6
 
4
 
! Отговори
И ние сме прости преди 3 години
Има ли връзка този процент с онзи другия процент?За едни бъдещи избори питам.Щото чак сега щедри .
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Възмутен софиянец 23Не е вярно. Най- високи пенсии получават държавните хрантутници, които нямат 1 раб. ден в реалния сектор и не са допринесли ни стотинка добавена стойност.С най- ниски пенсии са хората, пенсионирани отдавна и сумите не са индексирани.След време ще се пенсионираш с хубава пенсия, но с всяка година пенсията ти ще става с все по- ниска покупателна стойност, инфлацията ще я топи, а адекватна индексация няма.
22
3
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
В България най-високата пенсия е колкото минималната в Гърция!И защо тия византийци вече 10 години отказват да фалират?!
21
10
 
14
 
! Отговори
Възмутен софиянец преди 3 години
Най ниски пенсии получават тези , които или не са работили или са работили и са се осигурявали на минимален осигурителен доход/ вкл."бизнесмени" и самоосигуряващи се лица. Редно ли е да ги храни държавата/с ваучери/след като или са лежали или са лъгали с осигуровките си именно тази държава.Всеки трябва да получи заслуженото. Ние, които съвестно се внасяхме осигуровките *** ли сме? Е...това не се отнася за хората, пенсионирали се преди 1989 г., на които инфлацията вгорчи живота
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахаха, герберастите са уникални сега ще се врътнат и ще дадат 2/3 % увеличение на пенсиите, а на малцинствата ваучери , че иначе няма кой да гласува за тях !
19
10
 
6
 
! Отговори
Румен Гечев преди 3 години
Аз като ви направя пак долара 3000 лв, ще видите вие едни пенсии :)
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежка зима иде. Поне за трите зимни месеца поемете тока на пенсионерите! Изискванията на АСП за отпускане на помощи за топло са чудовищни.Тези изисквания не са като изисквания на социална държава.Поне за 3 месеца помогнете на пенсионерите за ток!
17
1
 
11
 
! Отговори
Кошник без дъно преди 3 години
Трети стълб трябва ,че втория го откраднахте .
16
9
 
3
 
! Отговори
Мин джи пин преди 3 години
Всички пенсии и заплати за работниците трябва да са равни. Да се носи униформа сив цвят ,маска и каскет . Да не си личи много мръсното. И няма да има недоволни.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ваучери ще отидат само при "гласоподавателите" на Тулупа от малцинствата.ОСТАВКА !
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МладеновПрав си! С пари от социалното министерство ще купуват гласовете на махалите, щото само на тях ще дадат ваучери за храна. Както им дадоха ваучери за море. С държавни пари плащат на "електората" си.