Прогноза: Убиецът на Милен Цветков в затвора поне 15 години

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции, заяви експерт
17 окт 2020 11:50, Петя Славова
87
Прогноза: Убиецът на Милен Цветков в затвора поне 15 години
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции на момента. Това заяви пред БНТ Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Във връзка с делото срещу шофьора, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, Тодоров коментира опасността, която носят за обществото дрогираните водачи на МПС.

Още по темата

Моите прогнози са, че този човек ще лежи поне 15 години, смята Тодоров за обвиняемия Кристиан Николов, за когото беше доказано, че е шофирал след употреба на наркотици, когато е причинил катастрофата с Милен Цветков.

Има много случаи, когато загиват пътниците в автомобила, а не шофьорът, който е бил пиян или дрогиран. Моят съвет, особено към младите хора, е да не се качват в кола с дрогиран шофьор, подчерта експертът.

Той показа очила, с които се възпроизвежда зрението на човек, намиращ се под въздействието на опиати. Такива очила вече са предоставят при обучаването на млади шофьори.

Като председател на НПО, Тодоров обърна внимание, че организацията подава сигнали към институциите, които имат отговорността за осигуряване на безопасността по пътищата. В това отношение те трябва да бъдат безкомпромисни.

Необходими са неизбежност на наказанието и тотален контрол към нарушителите, за да се пресече рискът от произшествия на пътя. По думите на Тодоров трябва да се набавят достатъчно тестове за дрога, особено на места, където има събиране на много млади хора - като в Студентски град, например, за може да се проверява всяка втора кола.

За сигурността на пътищата голямо значение имат тяхното състояние и контролът. Трябва да има достатъчно камери и единна система за обработване на събраните данни, подчерта Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ще му дадат минимална предвиждана от закона и може да излезе по-рано, като се има предвид коя е майка му и че е лежал в ареста. За "добро поведение" също ще получи бонус. Ако признае, пак + за него (ако това с признаване още важи). Общо взето, няма да лежи дълго и ще си живее скапания си живот след излизане. Не ми се мисли, че може и условна да получи.
23
2
 
10
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
Иванчева искаха за подкуп 20 години а з а убийство 15 г. сиреч след 7 години е навън
22
1
 
11
 
! Отговори
защо преди 3 години
в НС искат отчет на независимата ПРОКУРАТУРА, а не искат отчет на НЕЗАВИСИМИЯТ СЪД,да излезе Лозан Панов,да обясни,как в СЪДЕБНАТА ПАЛАТА се сне клип с ЛЕКИ ЖЕНИ,НАРКОТИЦИ, ПИЩОВИ,как един УБИЕЦ беше освободен 6 години по рана от затвора,как няма един от новите големи богаташи не лежи в затворо,как скоро осъдиха Р.Овч- с доказано престъпление УСЛОВНО и мнооооооого ДРУГИ. Крайно време е да се отворят банковите сметки на някои съдии.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А съучастниците на убиеца, които избягаха от местопрестъплението без да окажат съдействие на жертвата, като и за лъжесвидетелство и укриване на веществени доказателства, няма ли да има присъди !?
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези прогнози ги знаем. Осъждат го на 15 години, лежи 3 и то пускат.
19
0
 
1
 
! Отговори
шоп преди 3 години
До Хахапа тя Веска умре!
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убитият Милен Цветков беше неудобен на сегашната власт. Затова тя няма интерес убиецът да получи подобаващо наказание. Неслучайно ивангешевци предявиха обвинение за предумишлено убийство. За да обвинят съдиите в прекалено мека присъда. И
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А убийците на Милен Цветков къде са?
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го измъкнат пак маминото наркоманче.Поне колкото и да лежи в затвора да му покажат що е мъжка любов.И после да се довърши сам със наркотиците.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този подценява възможностите на кадиите на Панов и Черепа !Убиецът нъ Милен Цветков вай-много да получи акт за опит да премине с взлом на червен светофар, при което е бил възпрепятстван от друго МПС !
14
7
 
7
 
! Отговори
Дали? преди 3 години
Убитият Милен Цветков беше неудобен на сегашната власт. Затова тя няма интерес убиецът да получи подобаващо наказание. Неслучайно ивангешевци предявиха обвинение за предумишлено убийство. При обстоятелствата довели до тежкото престъпление, отнело живота на Милен Цветков, едно от най-трудните неща е да се докаже, че деянието е умишлено. Когато съдът приеме, че няма доказателства за такъв умисъл, дали няма да му се наложи да издаде много по-лека присъда, отколкото за убийство по непредпазливост?
13
1
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Ще лежи, ама в Дубай, или в Кейптаун до Веска Меджидиева
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко е....
11
8
 
15
 
! Отговори
:) преди 3 години
Син на гербаджия, приятелче на синчето на топ бандита Лъчо Мозъка. Бас хващам, че повече от 2 години условно няма да получи. Поне, ако ГЕРБ са на власт.
10
7
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Не мисля, че ще го пуснат бързо. Все пак не уби случаен човек. Това не се забравя. Медиите ще следят.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще постои 2-3, докато се забрави, и ще го пуснат. Стар трик.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с тая присъда ще се радва да работи дори като хлебар.
7
1
 
19
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Съмнявам се това да стресне останалите джигити. Всеки ден нова простотия на пътя, а дебелаците от КАТ жмат и просят по 20 лв...
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 години присъда, лек режим, добро поведение, малко кинти където трябва и е навън до 5 години, за да убива пак.
5
1
 
32
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
За да го пуснат от затвора първо трябва да го вкарат там, а както знаем има различни начини това да не стане.