Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим

Скоро ще бъде изграден ГКПП Рудозем-Ксанти
Обновена: 18 окт 2020 16:49 | 18 окт 2020 16:47, Веселина Йорданова
180
Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим
Снимка: Facebook

Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка в Родопите днес.

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“. През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места, посочи той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект "Подобряване на трансграничната достъпност". В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв.

Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма, изтъкна Борисов.

Новият ГКПП "Рудозем-Ксанти" ще бъде завършен в началото на следващата година. По думите му това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 134/136За вас ставаше дума.
115
9
 
9
 
! Отговори
до 134 преди 3 години
Значи ГЕРБ не купува гласове,справка последни избори за София и на десетки други места с гласовете на един етнос...Истина е че от пенсиите не може да се пълнят чекмеджета
114
13
 
15
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Човекът си бачка. Кучетата лаят кервана си върви.
113
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77/129"Увеличение на пенсииРумъния - 40%България - 5%"Обаче ако ги вдигне с повече ревете, че си купува гласове.
112
8
 
13
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До x 2И какво ще остави за поколенията, като всичко "построено" след една година започва да се ремонтира до безкрайност?
111
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 131"не спирате да строите, щото най-много крадете от строителството МУТРО ЛЪЖЛИВА! ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР за тиквата от Банкя!!!"Интересно как никой от тия преди него не се светна за тая далавера и да "открадне най-много" като построи нещо използваемо?
110
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не спирате да строите, щото най-много крадете от строителството МУТРО ЛЪЖЛИВА! ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР за тиквата от Банкя!!!
109
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Ей сега ще те заринат с приказки за "бедните" пенсионери и "ровещите за огризки в кофите".Тук опорките са едни и същи и са точно от въпросните пройдохи.
108
8
 
14
 
! Отговори
77 преди 3 години
Увеличение на пенсии Румъния -40%България -5% Това е социалната политика на ГЕРБ ,много мисли за хората
107
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114От Марс ли падаш? Бедни българи? Пенсионерите по 5хил.лева джобни пари хвърлят на ало измамниците. В суперите хората бутат пълни колички. Да не говорим за строителните и за битова техника хипермаркети. Няма свободни места събота и неделя по курортите. Опашки на границите по празниците от наши туристи. Виж какви заводи работят край София, Пловдив, Асеновград, Ст.Загора и т.н. Виж цените на жилищата. Покажи ми един беден, но не проидоха.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - сериозно е положението в Русия. По поречието на реките Енисей, Пур и Тас. Малко по-добре е във Ю. Америка, а в Китай няма зараза.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123Ало, всезнайко, не случайни й казват дунавска ХЪЛМИСТА равнина! Това се учи в основното училище. Нищо общо с Тракия. Майка ми на времето майносваше ланшафта около родното ми село. За да стигнем до бостана, царевицата, лозето трябваше да преодолеем няколко баира и спускания. Та ръси още мозък. Живков си направи магистрала до родния Правец и Пловдив. После почти нищо, ако не се брои вълните на Гагаузов Ст.Загора - Чирпан.
104
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ти няма да отминеш, дърт, алчен сикаджия!
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоВреме е и оттук да се "оттеглиш" май. Щото и тук си на същото ниво.
102
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 120Ми да. В Черна Гора китайци строят първата магистрала, която е крайно необходима за туризма. Всеки който е минавал оттам знае колко трудни са планинските пътища.Скоро се очаква да пуснат първия участък от нея. Там има рекордни по дължина тунели и мостове - гледах видео но не помня колко стотици метри бяха на височина, конкурират ги само мостовете през Тибет на свръхскоростните влакове. Но не, от National Geographic ще дойдат да снимат магистралата от София до Варна, минаваща през поле.
101
9
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
100%тов крадец, лаладжия и страхливец
100
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
99
9
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама какво е "построил" ПОЖАРНИКАРЯ бе?!..Ако смята МИЛИАРДИТЕ,откраднати от СМЕШНОТО асфалтиране и саниране за "строежи",то...то значи или че е неспасяемо дамлосан,или вие-които му ръкопляскате,сте такива!..мисля,те Тиквата е хитрец,а ВИЕ сте дамлосаните..Само направете справка какво беше построено при Живков!..А НИКОГА той /Тато/ нито веднъж не каза:-"Построих ви АЗ язовири,електроцентрали,пътища.."Казваше:-"НАРОДА ги постр..тоя ПСИХАР просто е за усмирителна риза,ама кой ще му я надене
98
8
 
21
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Тоя човек,наистина започна,като севернокорейския лидер!!!Кравеферми,магистрали, КПП-та...,на всякъде той!!!Не се заяждам хора,просто гледам новините и така ми навя,съвсем спонтанно.
97
6
 
16
 
! Отговори
някой преди 3 години
Лошо няма. Строй си.Ама защо ли откъдето и да погледна, все ми приличаш на мафиотски бос?Сигурно съм гледал много холивудски филми? Нали ти така каза, в началото на пандемията с коронавирус? Всички викаш сме гледали холивудски филми със зарази!Прочие, Бойко Борисов ми прилича като някой холивудски герой бандит пред пенсия.Вика - да завърша магистралите, после мога да се пенсионирам. Бандитът вика - да обера още една банка, да си осигуря пенсията, после се оттеглям!