Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим

Скоро ще бъде изграден ГКПП Рудозем-Ксанти
Обновена: 18 окт 2020 16:49 | 18 окт 2020 16:47, Веселина Йорданова
180
Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим
Снимка: Facebook

Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка в Родопите днес.

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“. През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места, посочи той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект "Подобряване на трансграничната достъпност". В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв.

Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма, изтъкна Борисов.

Новият ГКПП "Рудозем-Ксанти" ще бъде завършен в началото на следващата година. По думите му това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари