Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари