Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
4
 
! Отговори
Пояснения 2: преди 3 години
Сега уважаеми колеги ще разберете много стария ми лаф : Бамби трябва да умре! От зайченцето Ферди и сърничката Елена или дъщеря и' се родило еленчето Симеон 2 Сакскобурготски - по известен като Бамби. Той уж все невинен все случайно се озовал на неправилното място, те неговите министри били не бил той дето направили цялата поразия, но накрая еленчето Бамби и животните в неговата горичка изпотрепаха 1 милион българи, цялата интелигенция подменена с задникоцункачи, а страната е разпродадена евтино
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонкатаясно, завършен пси хо пат си
180
1
 
1
 
! Отговори
Пояснение: преди 3 години
Зайците са много еб.ли.ви същества и се плодят много много. Зайченцето Фердинант решило да пробва и майката и дъщерята. Май майката забременяла - а останалата част от историята я знаете.
179
10
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Моите пари си ги харча лично аз и моето семейство:):):)Некви пари къде плащам данъци съм ги поверил да ги харчат правителството на ГЕРБ за които гласувам и ОП:):):)Справят се идеално до момента,а най-доволен останах когато сключиха сделката за Американските изтребители Ф16 с които вече тотално показахме на Руснаците,че не ги искаме за Братя:):):)Да идва следващата ескадрила Ф16:):)
178
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Клеър Дейли:):):)Докарайте и Решетников на протеста бе:):):)
177
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонкатапич, бойко харчи наште пари безотчетно бе, не те ли притеснява това? коя опозиция бе, става дума за хората на България, те са потърпевшите бе, л у д.
176
1
 
1
 
! Отговори
Зайченцето бяло преди 3 години
Зайченцето бяло цял ден си играло в близката горичка с една сърничка. Зайченцето Фердинант цял ден си играл в близката Черна гора с една Елена.
175
1
 
8
 
! Отговори
До Хмм преди 3 години
Напълно съм съгласна. Докато не поставят като условие минимум средно образование, ти ша мааш крачоли да изкарваш помощите на зулусите.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЗА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ЩЕ ПЛАТИМ 5 МИЛИАРДА ЗА ДА ТРЕПЯТ КОМУНИСТИТЕ"И през 2035г. ли ще има още комунисти кото пречат на демокрацията и капитализма да се развиват?
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пентагонът: Срокът за производството на българските F-16 е удължен до 2027 г! 1,3 млрд.долара или около 2,2 млрд.лв към момента на сключването на договора между САЩ и България, бяха платени наведнъж от българското правителство. Плащането бе одобрено и от парламента. Самолетите едва ли ще бъдат доставени преди 2035, ако изобщо бъдат доставени.
172
1
 
6
 
! Отговори
Нико преди 3 години
Свършиха телефоннте измами заради опареаторите не заради Гушев, и сега ще помогнем на римляните с още 500 милиона. Тикво, никой не си прави илюзията, че мислиш за българскте семейства. Никой вече не ти и вярва.
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ти каза че няма да бъдат доставени, от Масква ли ти го нашепват. Инфраструктурата се строи в момента.
170
2
 
5
 
! Отговори
f-16 преди 3 години
F-16 си беше чист рекет над васалите, 6 милиарда рекет. Първо няма да бъдат доставени, а дори да бъдат доставни нямаме ифраструктура са ги използваме, това е най-нежния и най-ненадежден изтребител, трябва им специални условия. САЩ отдавна са ги свалили от въоръжение.
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те ГЕРБ са най-големите комунисти. А F-16 не могат да летят в България, ще стоят в халетата, как ще ги изтрепят комунистите от ГЕРБ, като няма писти за тях.
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А западните офиси които дават работа на българите западни заплати ли плащат на Българите, или?
167
8
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко обилно полива опозицията с дебелия пожарникарски маркуч:):):)Чува се безпомощен вой:):):)
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо западните офиси са единствените които дават работа на българина? Защо няма български офиси?
165
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До въпрос към БорисовЗА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ЩЕ ПЛАТИМ 5 МИЛИАРДА ЗА ДА ТРЕПЯТ КОМУНИСТИТЕ
164
3
 
6
 
! Отговори
въпрос към Борисов преди 3 години
"Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства"Борисов, а за стари американски самолети колко милиард бяха платени и колко още ще платим, и кога ще ги доставят?
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизерията е навсякъде в източна Европа, дори в източна Германия има. А в Прибалтийските републики, България и Румъния е трагедия.