Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***! Продължава да раздава държавни пари на мазните попове!
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма вина за това носи и катастрофалното управление на корумпираната партия ГЕРБ._----Мда, крадат еврофондове, затова парите от ЕС нещо запецват и хоп 5 милиарда пак дълг.
160
1
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
И къде ги видяхте тези помощи? Аз за моите деца помощ йок. Защото нали съм си плащал данъците ама защото работя и никакви помощи не дават. Само на едни индийци раздават и на хора с ниско образование дето само знаят да се лашкат ама не и да мислят
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, има в чекмеджето достатъчно и за тонки и за дьрадонки.
158
0
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Анонименпо 50 лв взимам:):):)
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
175, къде е мизерия по-точно? Бил ли си скоро във страните от Вишеградската Четворка или Естония? Ако говорим за държави-членки на ЕС, мизерия остана само в България и малко в Румъния. Голяма вина за това носи и катастрофалното управление на корумпираната партия ГЕРБ.
156
2
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Борисов , вие умеете да делите и да раздавате от нашите пари, но ние искаме да си ходите и да върнете "ВАШИТЕ" пари на Държавата!Защото са крадени , не са ваши!
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонкатаразбираш ги надниците за клакьорстване ти, колко вземаш на постинг?
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименти продължаваш да настояваш за западните капиталисти. всъщност, единствените места, където се работи сносно са западни офиси в България, българските работодатели са основно лакомни ***. а соца ни беше ширпотребен, не можехме нищо на световно ниво. земеделие? износено на гърба си от поколението било активно през 60-те и 70-те, бъхтеха по нивите с мотиките като невидяли, после едва си плащаха лекарствата. заради мутримилиционерите узурпирали БГ
153
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла източна Европа сега е мизерия в сравнение със соца, само Белорус която остана с Русия си запази стандарта на живот от соца и там живеят нормално. И навсякъде в източна европа им разправят, че комунистие и ДС или както е било службата за сигурност там са виновни, капитализма и демокрацията са най-добрата система.
152
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А на протеста 200 човека от които половината на надник:):):)
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега когато в България всичко е собственост на западни господа капиталисти, защо България е първа по смъртност света и мизерна като държава от третия свят. Западните капиталисти и те ли са комунисти?
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми да си бяхте довели сърове и мистъри да ви правят капитализма.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментака е, но соца си отиде отдавна. руснаците решиха, че не им се играе повече и той се гътна. последва диващина, организирана от родните тайни служби заедно с приятели от руските. октопод има повече от млн декара собствена заемя, руски пари. кажи ми кое предприятие продадено на безценица на западняци? всички са взети от наши ченгета, някои продадени после, повечето фалирани от некадърност
148
1
 
0
 
! Отговори
6 милиарда преди 3 години
6 милиарда за стари американски самолети, а в същото време правителството тегли 5 милиарда заем за да плаща пенсии и заплати на чиновници!
147
2
 
1
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
Бойко, а колко милиарда дадохме за осем стари американски F-16, и още колко милиарда ще им дадем?
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврозоната няма нищо общо. Не беше преди и след ЕРМ2, а беше преди и след протеста. Това е популистко харчене, или поне говорене, с което цели да го преизберат, за да може корупцията да продължи. Само се запитайте щом дава тези пари сега, в тези тежки условия, колко много не е дал преди Ковид19, т.е. парите които ГЕРБ са откраднали. Колко такива чекмеджета пълни с пари от подкупи има, колко апартамента са взети от партийни функционери и т.н. Това е най-корумпираната власт която съм виждал.
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соца не е рухвал, бъгларите не го искаха, е сега ще видят какво е капитализъм, как ще стават капиталисти другите да им работят. Още много години ще работят като животни за капиталистна и ще се тресат от страх да не загубят работата си защото тогава остават на улицата и без препитание за себе си и децата си.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боко подпомага английските наркоманчета с по 30 ? на седалка ,а на българите казва няма пари за македонски пенсии .Друг път ;) Подпомагат те ама английските наркомани .
143
0
 
0
 
! Отговори
Гугю гулю гулю преди 3 години
Ало мисиирките няма ли да го питате за 603 та заразени, че не се сеща.Какво търсите или ви е подбрал от конкурси за ***.