Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа де ама нашият капитализъм нали пак другарите ти комунисти го направиха, пребоадисани и непребоадисани.
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де, ама при "комунистите" пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна, а при капиталистите България е първа по смъртност в света!
140
2
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вън Руските шпиони от България:):):)Вън,вън,вън:):):)Засега сме изритали 5 броя начело с Решетника:):):)
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В почивните дни като правило джипкаджията няма спиране, обикаля из страната уж на проверки, прави си селфита, а Шехерезада пълни фейсбук профила му глупости от негово име. Няма ли кой да му каже, че тая плоча се изтърка?
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на изборите си отваряте очитене се гледа какво искаш а кое е по добро за България
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименбезсмислен въпрос, в момента в който рухна соца и разграбиха всичко, как да го продадат по време на соца? илийката павлов даже написа книга как е приватизирал заводи
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Русия, ами САЩ бомбардираха България и избиха хиляди цивилни българи без причина.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на извънредното положение
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
133
0
 
2
 
! Отговори
Антикоронар преди 3 години
Хора, ние сме на кръстопът. Тук се кръстосват интересите на изтока и запада. Това което става сега се е повтаряло доста пъти през 1300 годишната ни история. Но все пак нашият народ е успял да оцелее, защото имаме здрав ген. Хубава неделя; отивам да тичам в парка
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А комунистите защо не продадоха всичко при соца, ами продадоха всичко когато дойде капитализма и демокрацията?
131
3
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А в Русия от бедност пият препарати за почистване на баня вместо алкохол:):):)
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименразбирам, че искаш врагът да е ЕС и САЩ но не е, руско-български комунисти с крадени пари завзвха всичко. а благодари на ЕС, че ти плаща командното дишане
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Узурпирано от френските, американските, немските, гръцките, италианските милиционери - всичко е узурпирано от западните милиционери - и енергетика, и комуникации, и банки, и водоснабдяване, и златото и природните богатства.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко изградено от през соца беше унищожено или разграбено от ЕС и САЩ. България е една тотално опоскана страна без икономика, а 2 милиона българи и българки са принудени да мият улиците и да проституират на Запад защото в България няма работа.
127
0
 
1
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Мозъка гледа само се беси не се интересува от тялото и другите органиЕдинствено мозъка иска опият с цел да спре да мислиМозъка мрази да мисли и анализира той, мрази да запаметяваМозъка решава да не се предпазва и да отиде на протест, без да знае в чия полза го прави
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименмалко е продадено на американците и западняците, узурпираха го милициониерите и го провалиха. врагът винаги е бил родната мутро-простащина
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всичко беше продадено за стотинки на западняците и американците, вече нищо българско не е останало.-----Съгласен. Комунистите продадоха всичко и станаха премиери.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При капитализма и демокрацията България стана първа по смъртност в света, българите са световно шампиони по измиране. А продължителността на живота няма нищо общо със смъртността, в Кувейт и Саудитска Арабия където са богати имат същата продължителност на живота както в мизерна България.
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко явно още не е разбрал какво става в света. Точно както и Бай Тошо до последно не разбираше как така са го свалили неговите хора които до вчера са му ръкопляскали.Скоро отново ще има смяна на политическата система. Световните господари както ликвидираха комунизма, така се ще ликвидират и капитализма.