Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили

Те ще струват около 50 млн. лв., правят ги у нас
Обновена: 18 окт 2020 17:07 | 18 окт 2020 16:28, Веселина Йорданова
95
Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили
Снимка: МО

Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани машини на Специалните сили. Той е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на около 150 машини, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата
По думите му машините ще се правят в България. 

Военният министър участва в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин.

Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад "Народно събрание" в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани.

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта усилията, които в последните години се полагат за модернизирането на Специалните сили. Той даде висока оценка за нивото на окомплектованост:

"Когато се обяви конкурс за военнослужещи, за едно място при Специалните сили се явяват най-много хора. Обществото оценява значението и възможностите на Специалните сили и службата там в очите на много млади мъже и жени е предпочитана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С протестърчетата е свършено!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългото посещение на Каракачанов в Щатите почва да дава плодове.
15
7
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Лично мое мнение е ,ако зависеше от мен бих купил австрийските Пандур.
14
6
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Американските БТР-и Bradley струват около 3.5 милиона $ за брой или 6 милиона лева за брой. Представяте ли си каква гробница ще са бойни машини за 330 хил. лева или 18 пъти по-малко? Чакайте мога да си представя - това ще поредния бракуван нежелан отп***д***к от някое мазе на пентагона, още от времето на диктатора живков, по-стари от старите камиони Зил 131, които БА толкова години ползваше...
13
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 14. На тазгодишния Хемус показаха и бг бронирани машини който предполагам тук се асемблират с изключение на някой части който произвеждаме.Чесно казано не бяха лоши поне на външен вид.Не знам какъв STANAG са но такъв вид бронеавтомобили в реални бойни условия са лесна мишена.Стават за патрулиране и за инкасо.
12
4
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Значи това се пада по 333 хил. лева за бойна машина щом 150 ще са за 50 милиона. Само, че една такава бойна машина нова най-евтината е към 1.5 милиона лева т.е пак ще се купуват бракувани американски таратайки на възраст от 30-40 години, които са воювали срещу Саддам Хюсеин преди 3 десетилетия като американските бракувани летящи морги - кугър, които България купи, а тези вертолети освен за старо желязо за друго не ставаха...
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един от СеверозападаПоризвеждаше, защото и беше предоставена тази възможност и имаше кой да купува. Сега пак има кой да купува, но освен ако не искаш, да подкрепяме терористи, нямам как да произвеждаме и да продаваме.
10
2
 
3
 
! Отговори
Един от северозапада преди 3 години
До SS Може би си прав, но изключваш два основни фактора-цена и комисионна.А те са решаващи при всички такива сделки, включително и за самолети, атомни централи и други, като комисионната не е задължително да е в пари, може и във време да я платят.Което си е горе долу същото.
9
5
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
България ПРОИЗДЕЖДАШЕ военнна техника, включително и бронирана. А сега какво ще произведе? По примера на сглобяваните в Ловеч китайски автомобили? Водни оръдия или бронирани камионетки за жандармерията? Или бронирани автомобили за депутатите?
8
4
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Май доколкото се досещам става дума за финландските БТР Патрия.Освен ако не греша.Машината може и да плува.Нооо? Твърде голям корпус и силует.Голяма цел.Дори и за неопитен гранатометчик.За друго няма да казвам.
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам, това прассе Каракачанско взима ли процент от тази сделка както и за осъмте изтребителя!??? Затова ли ни набутва с милиарди заеми????
6
6
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абе, *** военни, хората *** от вируси, здравната система е тотално корумпирана и задръстена, вие купувате самолети и бронирана техника за милиарди. Кога ще ви дойде мозъка, ***?
5
5
 
19
 
! Отговори
знаем бе преди 3 години
Хамърчета а? За разпръскване на безредици, стачки и демонстрации.
4
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Каракачанов го помня само с гостуването при Кеворкян. Оттам разбрах, че всъщност вкъщи е мъж под чехъл, има една дъщеря, която не гое бава и с майка си пушат в къщи и само "главата на семейството" е непушач.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази далаверка пак някой ще натрупа мазнинки.
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специалните сили са нов вариант на Царската жандармерия! Целта е да потушават протести и евентуални бунтове! Долу това фашистко правителство! Съд и затвор!
1
12
 
12
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Вие сте кърваво правителство - убивате хора без съд и присъда!Позор!