Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба

Партията на Борисов води с 5% на левицата
232
Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остават водеща политическа сила макар и изминалите седмици и месеци на протести и скандали да оказват влияние върху процента желаещи да гласуват за тях – 20,9, което води до леко скъсяване на дистанцията между първия и втория играч на политическата сцена. Това показва проучване на „Барометър България“,проведено между 10 и 16 октомври.

Още по темата

Без промяна в тенденцията БСП не успяват да убедят масовия избирател, че са надеждна алтернатива на сегашното управление и не привличат нови гласове извън обхвата на техните твърди гласоподаватели – 15,1% от заявилите желание да отидат до урните.

ДПС са трета политическа сила със 7,9% - представители на техните традиционни поддръжници. Включването на текстове за „Истанбулската конвенция“ и македонско малцинство в резолюцията на Европарламента и изобщо повдигането на тези теми от външна сила се възприема като грубо вмешателство от страна на патриотично настроените избиратели, което намира отражение в консолидиране и повишаване на подкрепата за ОП – 7,2 процента, което би направило патриотите четвърта политическа сила в бъдещ парламент.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ отбелязва застой в подкрепата си – 3,9% от избирателите, като трябва да се отбележи мълчанието, граничещо с отсъствие, на политическата формация и лидера ѝ по всички актуални теми, които вълнуваха обществото през последните месеци, което не остава незабелязано от подкрепящите ги – предимно млади хора, склонни да търсят новото и интересното, но рядко отиващи до урните.

Губещият от резолюцията на Европарламента за момента е „Демократична България“ – от една страна инициирането на дискусията е съвместно между десния Радан Кънев и евродепутата от БСП Елена Йончева, което се възприема от десните избиратели като непочтена сделка с дългогодишния им политически противник, от друга страна в резолюцията изненадващо бяха включени спорни и неочаквани текстове, които могат да се възприемат като опит за вмешателство в суверенитета ни и критика към Конституцията ни. Явната коалиция с БСП и подкрепата за Истанбулската конвенция, гей бракове и сепаратистката ОМО Илинден в Европарламента на лидера им Радан Кънев е причината за оттеглянето на симпатиите на избирателите към тях. ДБ биха получили подкрепата на 3,0% от гласуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
До Анонимен 72........САМО за тебе !!! КАЗВА се ИНДЕКСИРАНЕ ...по " ШВЕИЦАРСКО ПРАВИЛО " % от БВП + инфлацията !!!....На тебе КОРНИ ти е ЛЮБИМКА....нали ???? ...а любимата ти книга е " *** " на Гогол ???...п.с.....абе откъде се намират такива " ОТНЕСЕНИ от ВИХЪРА " беееее???....е прав е проф. Христов.като говори за ЧЕРВЕНИ *** !!!
136
9
 
6
 
! Отговори
Тотално преди 3 години
Крадливата шайка я отписваме на изборите.
135
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луканов - глад и купониВиденов - глад и 3000 лева за доларСтанишев - глад и безработица и плосък данък дето фалира всички малки фирми.
134
14
 
5
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
И Кой плати това псевдо изследване? Твърде много партийни опорки има вътре! Вероятно процентите са взети само от поддръжниците на ГЕРБ и Шкембе войвода.
133
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано.Че ако е БСП първа направо и аз ще се изселя накрая.
132
1
 
0
 
! Отговори
Избори преди 3 години
До АнонименЕ то и аз мога да обещая по 1 мил $ на всеки ама като неме - нема.
131
13
 
3
 
! Отговори
Стига преди 3 години
с тия бюлетини само машинно.Да няма пълни камиони с бюлетини скрити.
130
6
 
20
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Б.Б. ще управлява ДОКАТО СИ ИСКА !!!!!!! ЗАЩО ???????.....Защото за ГЕРБ винаги гласуват над 1 000 000 души !!! ЗАЩО ????....Защото българина НИКОГА до сега не е живял ПО-ДОБРЕ...от 681-ва год !!!....Следва " БОРИСОВ -4 "......напролет......а за да е ШОУТО пълно ....наесен ще кандитатираме Б.Б. за президент . ШОУТО е ГАРАНТИРАНО - Б.Б. с-у Р...90% на 10 % !!! но ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА ГЕШЕВ....щом Б.Б. положи клетва .Гешев извежда Р.Р. със БЕЛЕЗНИЦИ и обвинение в ДЪРЖАВНА ИЗМАНА и иска ДВЕ ДОЖИВОТНИ
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са побеснели червени и лиляви болшевики,а хубаво им е като другарите мултимилионери членове на БКП казват как БКП громи ГЕРБ с 0,0001% и как три месеца и половина ПРАВЯТ МЕДИИТЕ ИМ ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА начело с БНТ,болшевик тъвъ и нова плюс кабеларките ,е тогава се подмокрят от кеф!Преди няколко дни пу,,кна един от главните ИМ,е такива като него направиха бизнесмените,политиците,цоциолозите.политолозите,хотелиерите.елита ИМ!!Владеят ЗАДКУЛИСНО България а се борятс него.Га..дини.
128
26
 
5
 
! Отговори
БСП преди 3 години
ГЕРБ като управляваща сила са минало. Бойко е клиент на прокуратурата!!БСП ще определи колко години да лежи Бойко Методиев Борисов в Софийския затвор.Само българите трябва да подкрепят БСП на предстоящите избори!!
127
12
 
5
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
Камелия ,Камелия -вземи с е в ръце- барометър е като държавния служител като му плащат драска здраво ,каквиса тез прогнози дето дават днес + - 5 Пункта разлика егати ибриците
126
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 Ти може да искаш, но в затвора влиза Черепа, Цвъки от Белград, любовницата на Черепа Лилана, която открадна 4 млн от есфонда, с измама.
125
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЕХ
124
17
 
3
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са ОПГ. Само изкуфели ще гласуват за тях.
123
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
123 Полуграмотният чалгар от Учиндол, освен да попее малко чалга и да се оплези, друго не знае.
122
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позорно е социологическите агенции и социолозите да мълчат за подобни шарлатани като бирометър. Нямат ли смелост да излезат и да ги изобличат ???
121
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герп ще ги обрязват и искам новата власт да вкара Боко в затвора!
120
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
128 Но цялата работа я свърши СДС, БСП, яхна протеста и получи всичко наготово.След като комунистите от БСП преядоха с власт и пари, трябваше с камъни да ги изхвърля от нея, през 1997.БСП два пъти фалира държавата и и спират есфондовете.
119
4
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Преди един месец казахте, че Слави бие БСП и ГЕРБ, а сега казвате друго. Явно Слави ви е платил, за да го рекрамирате него и смотаната му телевизия. Шоуто му е направо умряло. Който плаща, за да гледа телевизията му, си е чист мазохист.
118
17
 
5
 
! Отговори
БСП преди 3 години
България беше приета в НАТО при оправлението на БСП!!България беше приета в Евро Съюза при управлението на БСП!!България постигна финансова стабилност и изпревари по показатели Румъния при управлението на БСП!!А след 10 години грабежи на хунтата ГЕРБ, сега България е на последно място по всички показатели и далеч след Румъния!!