Каква е вероятността да се заразим с коронавирус в самолет?

От началото на годината са регистрирани само 44 случая сред пътувалите със самолет
19 окт 2020 15:31, Ния Христова
36
 
Вероятността да се заразим с коронавирус е най-малка, когато пътуваме със самолет. Това сочи ново проучване на Международната организация за въздушен транспорт. 
 
От началото на годината са регистрирани едва 44 случая на COVID-19 сред харата, пътували със самолет. Пътниците през този период са около 1,2 млрд. Това означава, че един на всеки 27 милиона се е заразил с вируса. 
 
"Да, наистина е така, защото се вземат редица мерки, които да спомогнат самолета и летищата да бъдат безопасно място срещу пандемията коронавирус. Въздухът преминава през термична обработка от над 200 градуса по Целзий, което реално убива всички познати вируси и превръща пространството в самолета с най-чист въздух", обясни Кристиян Стоянов от Swissport България пред Bulgaria ON AIR.
 
Министерството на отбраната на САЩ е направило проучване, според което само 0.003% от частиците във въздуха около всяко пасажерско място са заразни, дори когато капацитетът на самолета е напълно зает. 
 
Изследването стига до извода, че за да се зарази с COVID-19, пътник трябва да пропътува 54 часа на борда на самолета с човек, който е носител на заразата. Какво е обяснението? Всички частици са изкарани от салона и филтрирани за 6 минути, заради бързата циркулация на въздуха, вертикалната вентилация и пречистващата система на самолета, която включва изключително фини хепа филтри. 
 
Националният превозвач тази седмица пуска в употреба нова машина за дезинфекция, която ще се ползва у нас за първи път. Тя третира повърхностите на самолета с UV-лъчи, което убива всякакво наличие на вируса. 
 
Маските на борда остават задължителни, както и дезинфекцията на всеки самолет преди и след полет

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
do 33 преди 3 години
До Анонименти сериозно ли питашв ресторантите едва ли има хирургични филтри за перчиатванеи едва ли седят с маски всички за 2-3 часа вътреедва ли се обезпаразитява с УВ лъчи повърхностите и се дезинфекцира всяко място след клиент
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каква е разликата между самолета и кафене/ресторант?
32
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ако сте пенсионер на минимална пенсия - вероятността е нищожно малка...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заразно Зло:Бергамо2За 8 полета от януари насам, нищо не съм хванал. Май трябва, да си промениш проценитте.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Винету"Ми" да, ама нещо не се получава. Полетите намаляха на 85%. Значи от няколко милиона човека, летящи всеки месец, имае няколко стотин хиляди, летящи всеки месец. Сега - или НИКОЙ заразен, не е летял ИЗОБЩО, или тея, дето следят, не правят връзката, че определени хора, коитоса болни, са били на един и същ полет (нещо, което е автоматизирано в момента), или най-просото и логично обяснение - че този висур е много по-слабо заразен, отколкото смятахме първоначално.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох ... трябва да глобяват медиите, които оставят подобникоментари...Ако Covid-19 беше толкова заразен, колкото някои от вас го описват, трябваше да имаме пон 50% от населението, да са заразени, а според тестовте, нямаме и 0.5 ...
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Каква е вероятността да се заразим с коронавирус в самолет?"ОГРОМНА !!
27
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Не летя от тази година, поради пандемията. Ще е нужно нещо повече от една статия в Днес, за да се реша на тази стъпка.
26
1
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
точно, сигурно дойде пеша от Ухан на над 10 000 километра от Европа. Освен това, за разлика от късопаметните, аз помня как Ананиев лично с посланника на Китай, посрещаха заразените на летището и им осигурявана безпроблемно влизане в страната - с цел заразата да пламне навсякъде!
25
1
 
12
 
! Отговори
Захитрял преди 3 години
А каква е вероятността К19 да е внесен точно чрез самолет в Европа? Близо до 100!
24
4
 
7
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Каква е вероятността да се заразим с коронавирус в самолет?--------------------Ми достатъчну е дъ има един болен при 2-3 часов полет и след една седмицъ минимум половината от пасажерите шъ съ Ковидни, а пък те колку шъ заразят то вече е другъ "калкулация"!
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голям шансш май имам да ударя шестица от тотото или да видя извънземни, от калкото да ме удари вируса
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е с рекламна цел и абсолютно не отговаря на истината.Зарибяват ви да летите.Маски на борда НИКОЙ не носи или поне не както се изисква (на брадичка, под брадичка и т.н.)Докато стигнете в самолета стоите в коридорите на ръкавите по 20-30 минути.Вентилация НУЛ и риск от зараза 100%.Не се качвайте в самолет ако ви е мил живота.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаш пари за билети,щото цял живот те е мързяло да учиш! Аз учих 2г в софтуни и сега вадя 4 хилки на месец!
20
1
 
9
 
! Отговори
305 ОЙРО заплата преди 3 години
Никаква.Нямаме пари за билети!
19
4
 
6
 
! Отговори
Тома преди 3 години
200 градуса по Целзий нагряват въздуха в самолета? Че какво става с перденцата от изкуствена материя? С найлоновите комплекти за първа помощ? Айде да посмалим мслко:)
18
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не се знае какво ще стане,ако някой заразен п...не в самолета.Не е изключено да пострада някоя от...стюардесите,ако понесе...първия удар.
17
2
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
значи пътуване в Метро е Опасно и трябва всички да са с маски и на 2 метра разстояние един от друг, пътуване в Самолет - безопасно?! Кой Ви плати за статия?!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Явно преди 3 години
Доста са закъсали откъм пътници.
15
4
 
5
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
Само СамоУбийци пътуват в Самолет, Натъпкани като Скариди в Консерва с болни от Уханска БелоДробна ЧумоПроказа от Комунистически Китай, Заразяване - 100% гарант!!