Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница

Маските намаляват с 30% новозаразените с коронавирус
113
Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Канада от българин, съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

Според него мерките, които са въведени у нас, са достатъчни.

Още по темата

„Трябва да бъдем разумни, за да ги спазваме, тъй като това ще позволи да намалим скоростта на разпространение”,  призова той.

Симидчиев призна, че подобно на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е създаден в лабораторни условия.

„Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето поведение – да ходим повече с маски, да спазваме дистанция и да си мием повече ръцете. Тези неща са в рамките на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да говорим за неща, за които не знаем или не можем да променим”, апелира пулмологът.

„За огромно съжаление вече имаме четирицифрена бройка на новооткрити. Добрата новина е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази бройка, е по-нисък, тъй като основната част на разпространението е през училищата, където има по-млади хора. Общата бройка обаче е много притеснителна. ”, каза още Симидчиев.

Той сподели, че в МВР болница обстановката е по-спокойна, тъй като лечебното заведение е ведомствено. Той изрази огромна благодарност към екипите, които се борят с коронавируса, за стриктното спазване на протоколите.

„От февруари досега опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме много по-ефективно, поради което, въпреки че има повече бройки, част от хората не стигат до болници. Трябва ни повече време, за да изследваме и въздействието на новите медикаменти и ваксините, за които се надяваме да могат да работят”, добави д-р Симидчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е че как PCR ще ги бърка че той не е ли чувствителен тест?Ако не е чувствителен то тогава изобщо що си губиме времето да го коментираме тоя вирус.
40
6
 
15
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Повечето просто не са с корона а с обикновен грип. Същите тези експорти ни предупреждаваха, че PCR тестовете ще бъркат двете неща, както и докторите. Още повече , много хора поради страх от уволнение не биха отишли да се тествват. Прекрасна картинка сме си оформили.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маскята е изключително смислена защо ли досега военните са носели противогязи а във вирусологичните лаборатории носят костюми с автономно подаване на кислород.А можеха просто да носят хирургически маски иои още по-добре шалове
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати
37
10
 
11
 
! Отговори
Ганьо е велик преди 3 години
Много е забавно как *** си мисли, че като не спазва мерките ще прецака Бойко, министъра или системата изобщо ;)А всъщност *** се прецаква сам.И после се чудим защо в други държави живеели по-добре :)))
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската е изключително вредна за индивиди с ограничено умствено развитие и мислене.Но е много полезна за прикриване на пpиматското им излъчване.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички хипохондрици да се самоизолират
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KokoАбсолютно си прав, но не е възможно да се самоизолираме, за да прекъснем контакта с тези, които не спазват никакви мерки. Така че просто няма как да се получи. А можеше животът да си върви съвсем нормално ако хората просто спазваха дистанция и от време на време слагаха по някоя маска... Ама нейсе... Сега сме се запътили устремно към пълно затваряне и тотал щета във всяка сфера...
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахах думата па р цал е цензурина ли ве, скоро няма да останат думи в езика да си говорим
32
0
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
"анализ, направен в Канада от българин"Гаси източника честно - а един приятел на баба ми казал...
31
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Процентът *** в Бг е най-висок в Европа, това е от изключително значение, но очаквано не се коментира...
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската не намалява на напротив увеличава заразата с 30%, тоя *** дето задъжа сички микроби яко те разболява!
29
4
 
2
 
! Отговори
хора ние сме преди 3 години
на 60 място по зараза от 200 държави, това е недопустимо за 6,5 милиона държава. Това е престъпление
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница"А още-повечето изобщо не се тестват. Ако вземат да се тестват бройката ще стане още повече притеснителна, ама за кво да си го причиняваме, то и без това старанието да не се заразим масово стана изгубена кауза.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тарикате, ти да не си от една партия с Михайлов?
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първом казваха да не влизаме в болница до последно, сега пък защо не сме били влизали. Последно?
25
0
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Дори да му го обясниш като за пpocт, той пак не те разбира, той пак е недоволен...===чети внимателно"Стой далеч от простия, защото ще ти изяде главата" -- баба Ванга.
24
3
 
4
 
! Отговори
Шпион преди 3 години
Тая на снимката Мая Манолова ли е?Не се спира. Неуморна е. Какво ли не измисля, само и само да е по медиите. Школа... Партийна школа...
23
3
 
10
 
! Отговори
Тарикат преди 3 години
Аз затова си купих къща в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. няма вирус,няма заразени, има фитнес,кино,ресторанти,клиника,детска,училище и биопазар.. нищо общо с миризливата софия..
22
12
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО МАСКИТЕ НАМАЛЯВАТ САМО С 30% ЗАРАЗАТА ТО ЦЯЛОТО ИМ НОСЕНЕ Е ПОЧТИ БЕЗСМИСЛЕНО!