Доц. Спасков: COVID-19 ни предупреди, че има и по-тежки неща

Прекалената информираност е стресирала хората, каза още медикът
20 окт 2020 19:18, Ния Христова
5
Доц. Спасков: COVID-19 ни предупреди, че има и по-тежки неща
Снимка: Pixabay
"Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат да ни се случат, и трябва да бъдем добре подготвени и за тях. Би трябвало да променим някои неща в начина си на общуване с хората, в начина си на живот, в системите около нас - на образование, на здравеопазване. Целият живот около нас ще се промени", заяви пред БНР доц. Спас Спасков.
 
Той смята, че малко е "пресолена манджата" с прекалената информация, която залива обществото от медиите, най-вече от интернет:
 
"Всички материали, които чуваме, са с противоположен характер и неминуемо това поражда съмнение. Вече е време да разсъждаваме по-трезво около това събитие и да не преиграваме".
 
Медикът е категоричен, че прекалената информираност е стресирала хората.
 
"Вместо да говорим за живота от добрата му страна, дори с близките си, с които се събираме, коментираме най-често коронавируса. Получи се едно претоварване на хората. Имам близки, които от началото на пандемията не са излизаЛи от домовете си. Те са свръх стресирани. Такива хора има много, а това никак не е добре".
 
"Ще започне да спада броят на откритите случаи на вирусоносителите", прогнозира доц. Спасков. Според него е притеснително увеличаването на броя на приетите в болница пациенти с COVID-19:
 
"Многото открити положителни проби се обяснява с това, че основно се изследват пациенти, които имат някаква симптоматика. Застудяването до известна степен създаде по-добър биологичен терен за разпространяването на коронавируса".
 
По думите на доц. Спасков през ноември ще има вълна от нарастващи случаи, след което ще започне да утихва.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 месеца
Голямата информираност ли те дразни, Спасков? Казарми за цялата нация ли искаш? Мисията невъзможна! А новата реалност няма да е благосклонна към вас лекарите. Вече достатъчно добре се оформяте като шайка от мракобесни фашизоиди и самозвани невежи.
4
0
 
6
 
! Отговори
бай Миле преди 3 месеца
мечтата на всяко тоталитарно управление - пълен контрол на достъпната информация и безропотно изпълнение "на ура" на всичко, което се спусне отгоре...
"REMEMBER, remember the Fifth of November..."
3
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 месеца
Незнам къв е тоя ама е тотално неадекватен, откъде ги копате тия само ви се чудя
2
0
 
2
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 3 месеца
КАКЪВ ДОЦЕНТ СИ ТИ КАТО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ВИРУС И-- БАКТЕРИЯ
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако денонощните температури паднат под нулата всички вируси ще затихнат. До следващото затопляне. Това важи за абсолютно всички респираторни вируси и не е необходимо да си доцент за да го знаеш.

Спонсорирани публикации