Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит

Все повече стават сделките с плащане в брой
20 окт 2020 20:30, Елка Василева
117
Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит
Снимка: архив, БГНЕС

Сред купувачите на пазара на имоти в момента се отличават хората, които придобиват имоти с пари в брой, и българите, които се връщат от чужбина. В момента пазарът на имоти е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението при сделките с имоти е голямо, пише „Труд“.

“Оживление се наблюдава както в София, така и в останалите градове на страната. Работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти не спря”, коментират от компания за недвижими имоти.

“Купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г.”, заявиха брокери на имоти.

“В момента 70% от купувачите на пазара търсят имот за собствени нужди. Тези хора не се интересуват от това какви ще са цените на имотите след 5 г., тъй като те искат да разрешат своя жилищен проблем сега”, коментираха от компания за недвижими имоти. Същевременно жилищата са най-достъпни за последните 15 години.

Още по темата

През последните години доходите на хората нараснаха по-бързо от цените на имотите. Освен това лихвите по банковите заеми са изключително ниски.

След COVID-19 част от купувачите започнаха да се оглеждат за сделки извън големите градове, където цените са доста по-ниски. Тенденцията да бъдат купувани извънградски имоти е характерна не само за района на София, но за районите около Варна, Бургас и Пловдив.

Интерес има предимно към къщи с двор, които дават възможност децата да си играят, докато родителите си правят барбекю на двора. Покупката на къща може да се окаже много изгодна инвестиция, защото имотите винаги поскъпват в дългосрочен план - 10, 20 или 30 години. Затова българите обичат да инвестират парите си в имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Със скрипт е, разбира се по номер. А той слага ръчно и на децата е ясно.
32
0
 
1
 
! Отговори
Бъбщг преди 3 години
Бъг
31
2
 
15
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Поне очеизвадно го правиш със скрипт по номер на коментар, а той милият не може :(
30
5
 
7
 
! Отговори
Давам 5000 лв преди 3 години
За скрипт, който да слага по 10 минуса на всички ***.
29
7
 
4
 
! Отговори
АйТи преди 3 години
Къщи има . Например къща с голям двор и читави съседи в село близо до голям български град /не е софия/ върви около 70К ойро. Толкова и искат. Ако щеш.
28
1
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
В поляните няма кой да купи. Търсят се имоти с гледка и чист въздух в планината. На 20км от София такъв имот няма. Изключвам Годеч и подобни- там цените са ниски и търсенето е нула.
27
1
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Мечтата на селюхите и Цецка президентката, 3-стаен в Изток, мамини сладки, да ви имам мечтите
26
18
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Факт, коментар 13, който написах, вече го забрави милото човече. Няма как да слага минуси на 20 коментара едновременно. То не е скролване от злоба, то не е чудо.
25
2
 
11
 
! Отговори
Цветя и рози преди 3 години
А тва, че вода няма и хидрофора му ще спре, та ще си седи оакан и опикан, а машинките и те без ток, щото тока на село е тука има, тука нема, хаха
24
18
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Стига писа, че ще стане разноглед на кое да слага минуси. Не го ли виждаш, че слага минуси и в момента, в който вотът замръзне, се оказва, че пише поредния *** коментар.
23
21
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Сега се концентрира върху твоя коментар и сложи 6 минуса. Моя го забрави и си стои на същия вот.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените около София скочиха нереално, именно заради търсенето. Разни самозабравили се ceляни продават съборетини по 25000 евро. Неизмазани коптори на по 4 етажа... Как да купя подобен имот?! Купих си парцел и ще строя сам (на плоча съм). Искам нещо стилно, което да има смисъл, а не коптор, който трябва да събарям, за да използвам.
21
2
 
27
 
! Отговори
Цветя и рози преди 3 години
Къща на село и програмистче, хахаха. Тоя докато си цъка машинките, градината в бурени, зимата под 3 метра сняг, магазин на 30 км, ако може да си запали колата да отиде де, хаха
20
1
 
55
 
! Отговори
селски даскал преди 3 години
Преди 30 години в нашата селска община имаше 16 училища, сега са 3 ! Къщи пълно -хора няма! И всички в селото имат по един апартамент в града, който е купен за децата, но понеже те са отдавна в чужбина седи празен! А "децата" вече имат деца... германчета...
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имотния балон ще гърми. Яко ще гърми!
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стадото накъдето го юрнеш, натам тръгва. Преди беше купувайте апартаменти в градовете. Балон. Гръмна. Сега е купувайте къщи по селата. Балон. Ще гръмне.
17
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета. Къщи по селата има, колкото щеш.Почти всяко семейство има по една, две-наследствени. Купувачи няма, хора няма! За да реновираш една стара къща, трябват много вложения/личен опит/! Трябва обезателно и охранителна система, трябват и свестни съседи, който има знае това. Не е като в апартамент да влезеш и да врътнеш ключа. Трабва непрекъсната поддръжка. Училища за децата! И още, и още... Затова има толкова много изоставени къщи-не лоши.
16
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили човеко, слагащ минуси на смислените коментари, всеки знае как да го прави. Всеки може да си мени IP-то на всеки refresh на сайта. Тъжното е, че ти рефрешваш ръчно... Толкова ти е малък капацитета, че не знаеш дори един скрипт 3 реда как да напишеш, който да слага вотове... Тъжно за теб! Пляскай си вотовете, няма лошо. Няма да ти скочи заплатата, ще си умреш за 2000лв. заплата. Виж, ако напишеш някой скрипт, който да го прави, току виж си заработил за 8-9000лв. някъде. Мерси.
15
1
 
19
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Нали си програмист, ге.йзер, напиши скрипт и си напомпи ппложителен вот, та 3ба в ***.йката брокерска бездарна.
14
4
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Каква комисионна, бре?! 80% от къщите по селата нямат нот. акт и се купуват директно от собственик, защото няма кой луд да я купи за цената, която би предложил брокер. Айде малко реализъм... Брокери по селата... Падам. Моята къща я купих, разпитвайки из селото... Нямаше нот. акт, но вече има... Кой брокер би се наел да продава подобно нещо?! А само *** би се занимавал с брокери.