Всички партии в НС губят заради протеста, Слави и ДБ - печеливши

В съзнанието на хората ГЕРБ и БСП са едно общо статукво
Обновена: 20 окт 2020 11:12 | 20 окт 2020 10:53, Ния Христова
77
 
Едва пет месеца преди редовните парламентарни избори, ГЕРБ и БСП събират по средно 24% одобрение. Това показва ново проучване на изследователски център "Тренд".
 
Според политолога от центъра Димитър Ганев, ерозията в подкрепата към водещите партии е спряла. Той обясни още, че през септември протестът е намалил мащаба и интензивността си, а това е дало отражение.
 
Политологът изтъкна, че всички парламентарно представени партии губят от протеста. Единствените, които печелят за момента, са "Има такъв народ" и "Демократична България". В съзнанието на българите ГЕРБ и БСП пък са едно общо статукво.
Още по темата
 
"Тези хора, които протестират - либералната градска общност, имат постматериален дневен ред. Борисов си дава сметка, че той е загубил отдавна тези хора и те няма да се върнат към ГЕРБ. Той се концентрира върху други хора, които са по-голямата част от българските граждани. За огромна част социалните проблеми са много по-важни", разясни Ганев пред Bulgaria ON AIR.
 
"Съдът е паднал с абсолютно сходен дял като подкрепа както прокуратура. В общественото мнение двете институции се възприемат като част от съдебната система - има ли щета за прокуратурата, тя се отразява и на съда", отбеляза още той.
 
Политологът от "Тренд" обясни, че в момента петте сигурни партии за парламента са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", ДПС и "Демократична България". А "Изправи се.бг" на Мая Манолова, както и "Обединени патриоти" събират около 4% и са на границата.
 
Според Ганев би било заблуждение, че ако в момента се въведат противоепидемични мерки като тези през март и април, това ще доведе до ръст в подкрепата към правителството. 50% от българите са на мнение, че не трябва да се възстановяват мерките, стана ясно още от думите му. 
 
"Уплахът е по-малък. Нещата през март нямат нищо общо със сега. Такъв ход е много рисков и може да има обратен ефект. Българските власти няма да си позволят сами да въведат подобно положение. Това няма да стане на наша собствена глава", смята Димитър Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига сте ни го натрапвали тоя слави ! кой е слави бе ?-вечния нагаждач към власта !освен ,че е арогантен и агресивен и е мн продажен ! сега плаща за статийки и реклама, ама тея пари ще иска да си ги Върне в 1000% от Вашия джоб- мили ми "умници" !
43
6
 
10
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
Диктатори ще търсиш в Беларус, дето излизат с оръжие срещу протестиращи, в Русия и С. Корея.Обади се в руското посолство да ти дадат виза и заминавай с еднопосочен билет.
42
4
 
8
 
! Отговори
Хаджи Тошко Африканс преди 3 години
КУ У БЕНД ПАРТИСИ ЩЕ СМЕ ПЪРВА ПАРТИИНА ГРУПА..АЗ ЩЕ СЪМ ГЛАВН ВЕ ЗИР НА НОВИЯ БАШБАКАН СЛАВИ ТОДОРОВ ТРИФОН АГА, И ЩЕ НАПРАВИМ КОАЛИЦИЯ С НАШИТЕ АРКАДАШИ ОТ ДПС, А ПЪК ДИЛЯН ПЕЕВСКИ ЩЕ СТАНЕ ШЕФ НА ДАНС , ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ, И ЩЕ ВКАРА ТИКВАТА БОКОВА В ЗАТВОРА .АЛЛАХ Е С НАС И СЪС СЛАВИ !
41
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да загуби диктатора Боко Тиквата, сега той е приоритет, а останалите партии ще ги разбием в детайли по-късно, една по една. От партията на Слави има такъв народ ще стане нема такава партия.
40
10
 
19
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна подкрепа за ГЕРБ и господин БОРИСОВ ! Задава се най-лесната изборна победа в цялата ни история и сигурен кабинет БОРИСОВ 4 !
39
2
 
10
 
! Отговори
Надежда тук всяка... преди 3 години
оставете!Никой и никога не ще промени "завоюваното" от населението в тоз ареал:1. Жизнено необходими неща: Айфон, трошка, пиалък;2. Мързел, безделие и безхаберие;3. Див и варварски егоизъм;4. Радостта от неспазване на правила и закони;5. Липса на елементарна обща култура;6. Безнаказаност на власподкрепящите новобогаташи;7. Бизнеса е в ръцете на отявлени некадърници и далавераджии;8. Държавната хранилка-най-добрата след тази в Италия;9. Безбожност и бездуховност;10. Мъртъв "народ"
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главанака е бебето т.н. преход осъществен от генерали ала Гоцев,вече отишъл при Бай тошо,Славчо е дете на т.н. преход и сега дойде време на тъ..пата част от българите да им бъде представен новият им месия.Не виждате ли че стои в ъгъла а му помпат цоцопр....тки рейтинга,как може да имаш нисък рейтинг на предаването си а висок личен???Всичко е сценарии,Славчо не бил мутра??Славчо бил честен??Славчо знаел английски??Можел да пее??Колко много лъжи!!
37
1
 
15
 
! Отговори
Щельо преди 3 години
Абе, Станислави английски знае ли, че ми е интересно...за едни пишман-политици питам.
36
5
 
17
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
До Бай ВарвАР : Другарю на Чалгаря, да те светна , че езика на Чалгаря е толкова дълъг все от близане на чужди , червени *** ! Простотията му е извънземна по мащаби и му остава само да се самозадоволява с дългия си език ! Чалгарят е абсолютния гнусен плазмодий в България и му е време да седне пред Гешев !
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя плешко иска да каже че българите въодушевени от ИК,гейбракове,македонски малцинства и евентуални автономии на територията на България ще гласуват вместо 1% поне 4% за да влезе психодясната партия в парламента??Това ли казва тоя манипулатор,от петък насам без да съм гледала предавнията четейки новинарски сайтове в три телевизии се изявява а простотиите им трендафорски ги коментират по всички медии!!Интересно защо се мълчи за другото изследване,знаем защо!В края на март ще има пак вълчи ВОЙ!!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е мутрата на прехода! Ни рак,ни риба!
33
6
 
7
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
до ПсихологЩом си свикнал на Баце , що се гнусиш от Славчо ?!Или не искаш да гладаш чужди е3ици в действие , а само твоя зад нечие седалище ?!
32
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демократична България" е сбирщаин от партии които ще се хванат за гушите веднага ако прекрачат прага на парламента и ще се разцепят. Само луд може да гласува за Учиндолеца.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бодлива крава бог рога не дава! Поговорка за Славивци, Маноловици,Хр.Ивановци и т.н.!
30
6
 
15
 
! Отговори
Политолог преди 3 години
А бе, плешив блюдолизец, какви проценти разбъркваш, бе , лайньо ! Я виж как естонците изгониха Фигуранта - лелееее, какъв срам за България !!!!!!!!!!!!!!!! Тоя ка.ун се е осрал тотално в Естония - сигърно е извъртял едно "коремно" ! Хората там му казват : "Ти си национален предател с твоите хора, какво правите тук ??? Марш обратно в твоето блато, там крякай колкото искаш. Тук не можеш да размахваш юмруци ! "
29
6
 
10
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Изборите ще ги сечели Бойко Борисов, но новото правителство ще бъде на Тройната коалиция между БСП, ДПС и Слави Трифонов, а премиер ще е Корнелия.Това правителство ще просъществува около 6 месеца и през октомври догодина заедно с президентските ще има и предсрочни парламентарни избори!
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата е Слави! Вижте му охраната,по голяма отколкото на президента и премиера взети заедно! От какво се пази,ако е артист и музикант!? Хора на културата не се движат с охрана в България!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 33А има и едно стадо крадящи бабуини , които се интересуват само от себе си и поради тази причина така са се вкопчили в клона , че трябва да се отреже дървото за да се откопчат !
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички българи ще са наведени роби на мутрите, както на някои им се иска!Оставка!
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еволюцията на Дарвин още не е приключила! Има едно стадо протестиращи оранг'утани, където не стават за хора!