Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"

Кой иска да елиминира действията на правителството и президента, пита той
Обновена: 21 окт 2020 12:35 | 21 окт 2020 12:35, Веселина Йорданова
142
Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов е възложил на ДАНС и ДАР да проверят кои са "доброжелателите", които искат да попречат на участието ни в инициативата "Три морета". Според президента Румен Радев предсрочното му завръщане от Естония е "активно мероприятие".

Още по темата
"Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициативата догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България", изтъкна премиерът Борисов. "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем", добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

Той каза още, че абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не може да приеме каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата.

Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата. "Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти", добави още Борисов.

Премиерът посочи, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България  да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към "Три морета". Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

"България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата.

Разширяваме за втечнен газ, подчерта премиерът Бойко Борисов. "Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие", добави още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията сега е: скаран жестоко с крайните десни, с тези от РБ, с групировката на ген.Атанасов са на н.о.ж. Разсипа *** и сега му го връщат, с тези около Гроз.Кар. не могат да се гледат. ДПС му е неприятел, ако БСП се коалира с левите сили , ще му стане силен опонент. С младите хора в чужбина се разправи чрез МВР. От крупните бизнесмени е на "ти" само с няколко човека. Прегази братя Бобокови. С генРадев не може да се гледат. Разчита на МВР, Ив.Гешев, СпП и на ЕНП. Ще падне твърдо от власт.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът-пожарникар, -бивш възпитаник на Милиционерската школа напоследък си припомни това минало и хукна да прави номера на когото му падне. Обраха яко с Вл.Горанов бизнесмена Божков и го дадоха на следствието и прокуратурата за "довършване". В.Б. избяга. Гл.прокурор продължава да го търси безрезултатно. Вкара чрез ИГ мин.Н.Д. за дълго време в ареста, сетне и Кр.Ж. Вал.Зл. също "мина по реда си". На 02.09. пребиха много протестиращи.Сега скрои много лош номер на Р.Р.
117
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Атанас Велмазов,значи,се е отказал от чекмеджетата,и започнал,за хората да мисли,слънцето наше,според теб.
116
2
 
1
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер-мутра Боко Тиквата изработи гнусен номер на комуниста Радев!Специалистът по маркучи врътна летеца.Гадните номера някой път са лесни.....
115
2
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Борисов ! Пълна подкрепа за новите мерки. Всеотдаен, продуктивен, единственият политик, който мисли за хората ! Бъдете здрав и благословен !
114
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До бацо: Бойко Борисов ли имаш предвид? Кандидат е, дума няма. Но всичко с времето си.
113
0
 
1
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Що ни занимавате с кандидат на независима прокуратура, независими съдилища и затвор за ефективно излежаване на присъда.
112
1
 
0
 
! Отговори
комунистите са подли преди 3 години
Роската започна проекта. Правителството на ГЕРБ го движи.Всичката гимнастика на Радев е да присвои работата на правителството.Подлостта и лошотията на социалистите нямат граници.
111
1
 
2
 
! Отговори
Е, казаха ли по БТВ? преди 3 години
Кога е бил уведомен президента Радев че теста на ген. Петров е положителен го казаха по новинити на БТВ - във вторник.А днес цял ден пакво ли не писаха Бойковите *** - че знаел, но все пак отишъл, че го отпратили, не защото бил контактен а че бил руски агент, че жена му трябвало да си разходи поалета до Талин. Изобщо написаха всяка п'ростотия, която им дойде наум.Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква е дилемата?Да скрият пред страната домакин,че бил контактен с позитивен?Знае се официално,че генерал на ВСС е (+),министъра се изолира и наложително контактните да знаят и се изолират.Имали са и дълга вечеря.То е неуважително към естонците.Че Фигуранта е (-) в Талин е рано да излезе друго,едва след 5 ден, днес или утре.А МС подготвили всичко,само и само Радев да се фръцне,а Деса да си покаже новата рокля,да го спират след като представя БГ,нямат интерес,но можеше и виртуално да участва.
109
3
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Бойко ли не знае на кого е поръчал тая мръсотия?Хайде бре ?Пак лъже като дърт ц.....н!
108
6
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ТикволандияНяма по-голям лъжец и интригант бе бабикянче! Ама тарикатските му номера вървят само пред същества на нивото на шайката му превратаджии.
107
5
 
10
 
! Отговори
Чакаме да научим преди 3 години
Чакаме да научим от тези 33 членове на българската делегация, която е отишла за срещата в Талин колко са включени по инициатива на президента и колко по инициатива на правителството.И това заради спекулациите на гербаджийските *** (като Чебурашка), че, видите ли, Радев е отишъл на срещата с 33 царедворци като султана на Бруней.Както вече писах, няма по-нагли лъ'жци от гербаджийските ***.
106
2
 
8
 
! Отговори
Чакаме да научим преди 3 години
Чакаме да научим от кого и кога е бил информиран президента Радев за положителният тест на ген. Петров. Кой и кога е информирал правителството на Естония и дали това му влиза в правомощията/ Радев има отрицателен тест и преди заминаването си, и след пристигането си в Талин. Кой е имал интерес да се провали срещата на Радев с президента на Естония и защо? Бойко наредил на ДАНС проверка, но сигурно нищо същественоняма да научим
105
3
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Чебурашка: Чебурашка, вече ти писах, чи си недоразумение дори и за гербаджийски ***. Но и продължаваш да тиражираш л'ъжи по гербаджийската опорна точка. Ето ти информацията от медиите"Пред Нова телевизия вицепремиерът Каракачанов обяви, че шефът на ВВС се е почувствал зле в събота (17 октомври) и на следващия ден си е направил тест, който е показал, че е с коронавирус. По думите му всички, които са имали контакт с него са били предупредени, но не уточни кога". Е, преди или след заминаване?
104
7
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен... Има президент и премиер. Президентът е потърпевш. Тогава....Потърпевш е защото си е помислил, че селските му номера могат да в рвят и в чужбина. И срещата е била онлайн. Единствено Полша и България са с делегации. Хайде, Полша е по-близко ами ние? И при това със свита от 33 царе дворци, сякаш е султана на Бруней. Фигуранта е пълен неадекватник отвсякъде.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чакаме да научимТова уведомяване може да стане по три канала: МВнР, МЗ и РЗИ. Другият, пряк канал, е чрез кабинета на премиера. Няма русофили, няма русофоби. Има президент и премиер. Президентът е потърпевш. Тогава?
102
7
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... човек на високо ниво от МС е информирало естонците, затова спор няма....... Да бе, Баце лично се е обадил на естонския президент да лиши фигуранта от вечеря!!!!! Радев не знае ли какъв и протокола при посещение в чужбина по време на пандемия? Има една приказка от хасковския край "Сеpcемин човек и вързано куче го хапе". Та и с фигуранта така.
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверката ще е като на Гешев чекмеджетата с пачки. С други думи проформа, за отбиване на номера. А Борисов иска да се покаже, че ТОЙ няма пръст в тази работа, но ние си знаем, че ТОЙ е главния "доброжелател". Чухме и какво говори за Радев по тел. с Дончев, по всякакъв начин да се злепоставя президента Радев.А, че човек на високо ниво от МС е информирало естонците, затова спор няма.Няма спор също, че и да има проверка, тя нищо няма да разкрие.
100
7
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ТикволандияНедоразумението от Дондуков 2 е било информиран, че е било контактно с ген. Димитър Петров още в неделя. Но понеже има мания за величие решава на своя глава да замине начело на свита от 33 човека за Талин. След като домакините го хващат, за да им отмъсти кара от президентството да лъжат и да кажат, че естонския президент е лъжец. Виждайки, че номерата му не минават си измисля оправданието с "активно мероприятие". Толкова е жалък, че ако беше наистина офицер трябваше да се гръмне.