Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"

Кой иска да елиминира действията на правителството и президента, пита той
Обновена: 21 окт 2020 12:35 | 21 окт 2020 12:35, Веселина Йорданова
142
Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов е възложил на ДАНС и ДАР да проверят кои са "доброжелателите", които искат да попречат на участието ни в инициативата "Три морета". Според президента Румен Радев предсрочното му завръщане от Естония е "активно мероприятие".

Още по темата
"Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициативата догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България", изтъкна премиерът Борисов. "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем", добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

Той каза още, че абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не може да приеме каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата.

Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата. "Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти", добави още Борисов.

Премиерът посочи, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България  да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към "Три морета". Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

"България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата.

Разширяваме за втечнен газ, подчерта премиерът Бойко Борисов. "Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие", добави още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
6
 
! Отговори
Чакаме да научим преди 3 години
Чакаме да научим кои са "доброжелателите".Ако някой друг български гражданин отиде на екскурзия или по работа в друга държава и след заминаването му се окаже, че е бил контактен с някой заразен, РЗИ или някой друг ще уведоми ли някого извън България за това? Не, нали.А за президента Радев, въпреки че е извън България, някой се е погрижил специално да уведоми Естонското правителство. Защо? А Радев има и отрицателен тест.
98
6
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен: Стига си ръсил глупости жалък гербаджийски ***. Нито Радев е комунист (като бат'ти Бойко) нито преди да замине за Талин е бил информиран за резултатите от теста на ген. Петров.Няма по-нагли л'ъжци и по-отвратителна пасмина от гербаджийските ***
97
1
 
7
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Терсене - човек ! Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо....
96
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев имаше един единствен полезен ход, да каже - "Извинявайте, сгреших, поемам си вината!" Никой комунист обаче не способен да каже такова нещо!
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зелены папугайЧебурашка ще може да си направи и айран. Студената вода му е безплатна.
94
7
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Зелены папугайОтдалече си личи, че си красный попугай, който дори и от руски не разбира, в преки, че е русофил.
93
4
 
6
 
! Отговори
Зелены папугай преди 3 години
троловете, как е, върви ли работата? успявате ли да изкарате за кофичка мляко на ден. Има и друг живот, да знаете, хляб може да се изкарва и по достоен начин, няма да е много, но поне няма да сте презряни omрепки
92
5
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До крокодила ГенаНерде Цветанов, нерде ГЕРБЕРАСТ?!!!!!
91
8
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ТикволандияРадев е руски агент и национален предател, бабикянче, независимо от това, че се е обучавал в сащ. Александър Симов, днешен червен депутат и пунинофил на младини също беше в сащ по линия на Сорос, дори написа един опус "20 причини да обичаш Америка". Волен Сидеров в зората на демокрацията пишеше, че "където е стъпил ботуша на Альоша трева не никне". Руските пари обаче в ршат чудеса с българските продажни политици. Та и с фигуранта така.
90
4
 
5
 
! Отговори
крокодила Гена преди 3 години
До ЧебурашкаЦитирана е позицията на доскорошният ви гуро Цветанов и неговата партия РъБ (Републиканци за България).Оо, колко си пр.ст,първосигнално всичко преписваш на бабикянчовци и хаджигенчовци. Не допускаш, че хората могат да имат собствено мнение и виждане за нещата, а не твърдо и сляпо следване линията на вожда и учителя БайХой Борисов!Не допускаш, че може да има и друга "вярна" позиция, освен тази на Б.Х.Борисов.Като коне с капаци сте герберастите. Пече ли се под слънцето в Тех-а?
89
5
 
6
 
! Отговори
Шета заразен преди 3 години
Няма значение дали някой е информирал умишлено естонците или те сами са стигнали до факта,че Радев е контактувал с болен човек- снимките заедно с Петров от петък са навсякъде в медиите.В следващите дни писаха,че още същата вечер на Петров му е станало лошо,а PCR-a му взет в събота е излезнал положителен.Радев е информоран,но въпреки това тръгва за Естония.Това, че PCR- a на Радев е отрицателен няма значение, той се позитивира 4-7 дни след контакт.Можеше да се позитивира в Естония или сега в BG.
88
3
 
2
 
! Отговори
= преди 3 години
Яростен внедрител е генерал Пилсудски, който се опита да пороби Украйна, но яде бой от "червените ескадрони" на Будьони.Истината е точно обратна.Полската армия насмита руските окупатори до 500 км. източно от Киев и ако ви е интересно може да прочетете как и кога.Будьони яде незапомнен пердах,Троцки бяга с бронирания влак и оставя Сталин на произвола на съдбата,самия сталин едва успява да хване последния влак и бързо бяга към Русия.Оттогава е хистричната омраза на Сталин към Полша и Троцки.
87
5
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Чебурашка: Не знам какво може да учуди един гербаджийски *** като теб. Както вече ти писах, чудя се дали си вярваш на г'лупостите, които пишеш, а по-точно на това, че ген. Радев, който е учил в САЩ и е бил в Белия дом по покана на американския президент, може да е руски агент.А замята, между другото не е кръгла, а има неправилна сферична форма, която някои астрономи наричат "геоид". Не че това има връзка с темата, но може и да учуди някой неграмотен ***.
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кауня100-те км. румънско крайбрежие не им стига. Щеше да задоволи Пилсудски, но на тези апетитите са по-големи. Предполагам след България идват Турция, Грузия, Армения, Азербайджан, Северен Кавказ, Туркмения, Узбекистан, Таджикистан, Киргизия, Казахстан. Получава се Интермарио + Каспийското езеро.
85
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Реакцията на представители на българското правителство.... Каква трябва да бъде реакцията на кабинета бе бабикянче? Да извика санитарите с усмирителна риза за неадекватника Радев, който въпреки, че е сгафил обвинява естонския президент в лъжа а българските власти в активно мероприятие?
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реакцията на представители на българското правителство и липсата на всякаква позиция по съдържанието на срещата в Талин са поредното доказателство, че оставката на правителството е належаща, тъй като то е неспособно да изпълнява ангажимента си за служба в името на едно по-добро бъдеще на българските граждани.
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позицията и изказванията на българското правителство за съжаление показват пълна абдикация от работата в полза на българския международен интерес и добър образ. Изглежда политическият антагонизъм взема превес пред отговорността на държавността, а това е недопустимо.
82
6
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Тикволандия..... Как мислиш приемат някого във военно училище в САЩ? Без да го проучат? Чудя се..... Неграмотници те се чудят на много неща, защото нищо не знаят. Някои например се чудят когато им кажат, че Земята е кръгла и, че всъщност тя обикаля около Слънцето а не обратно.
81
8
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Чебурашка: Чебурашка, ти си недоразумение дори и като гербаджийски ***. Като си пишеш съчиненията имаш ли изобщо връзка с реалността? Как мислиш приемат някого във военно училище в САЩ? Без да го проучат?Чудя се дали изобщо си вярваш, като ги пишеш тия г'лупости.
80
1
 
6
 
! Отговори
Кауня преди 3 години
България на три морета. Поредния опит да се прави санитарен кордон се сгромолясва. Сега ще обвинят ГРУ че са заразили шефа ни на ВВС с Корона-новичок и така са провалили великото дело. Незабавни санкции срещу Сулю, Пулю и някой институт в Чукотка.!Толкоз ли не четат история тези ентусиасти. В какъвто и съюз да вземат България, същия пропада. 100 те км. румънско крайбрежие трябва да им стига да се нарекъл на три морета.