Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията

Създадена е онлайн петиция против носенето им на открито
21 окт 2020 20:06, Ния Христова
44
Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията
Снимка: БГНЕС
Едва няколко часа, след като здравния министър Костадин Ангелов обяви, че ще издаде заповед за носенето на маски на открито, беше създадена онлайн петиция против носенето на открито.
 
Авторът на петицията е Мимо Гарсия. Той се обръща към министър Ангелов с предупреждението, че тази заповед "ще разгневи голям брой хора, които тотално ще се противопоставят на спазването на трите Д-та и така пропастта между паникьори (с по две маски една върху друга) и привърженици на теорията за световната конспирация ще породи огромно напрежение в обществото".
 
"И когато сметнем, че има хора, които са много уплашени, носят по две маски, буквално нагодяват цялото си ежедневие около вируса и са изключително стресирани, а от друга страна имаме хора, които изобщо не вярват и агресират, когато чувстват, че свободите и правата им (дали си го внушават, дали наистина е така) са накърнени, когато се приеме такъв тип правило, което дори можем да кажем, че е абсурдно в някаква степен (когато няма никой около теб, какъв е смисълът да носиш тази маска), допълнително нагнетява напрежението и рефлектира върху цялото общество", каза Мимо Гарсия пред БНР
 
Гарсия уточни, че в петицията е посочено, че се подкрепят нормалните мерки, сред които дистанция и дезинфекция.
 
"Когато вляза в градския транспорт, на закрито място, аз слагам маска и призовавам всички хора да ги спазват, за да може здравната система да издържи."
 
Той подчерта още, че изразената позиция идва от мисленето му на гражданин и "човек, който разсъждава трезво".
 
"Аз например ходя час, до два дневно пеша по улиците и около мен наистина няма хора в този момент. И да бъда глобен, защото не нося маска, тъй като буквално съм сам и се  движа, това вече минава някаква граница на разума."
 
Мимо Гарсия заяви, че "когато се урегулира тази заповед и тя е в нормални граници, разумна, ще я спазваме" и подкрепи апела на премиера Бойко Борисов заповедта да се прецизира. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Пророк Илия преди 3 години
"...Ора ке падат по улиците и там ке остават на место! Пиеньи на мотикя по новогодишните празници!!!..."
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На никой не му пука за населението. Заповедите са проформа, колкото да се каже, че се взимат някакви мерки. Учениците кашлят и кихат в превозните средства и в училищата и учителите също, но на никой не му дреме. Така, че и да носите и да не носите маски е все тая. Всичко е на само тек и всеки да се спасява сам.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак носете на закрито и ако сте до мн.хора!!! Пазете се хора, това може да е биологично оръжие, китайците зазидваха хора по блоковете и им спускаха храна. Сега там са 20-30случая. Баба Европа ще се влачи 100 години назад пфуу, като я управляват *** бабки, тъй ще е. Учете се от УСПЕЛИТЕ Гербаджийчета, спрете СЛЯПО да СЛедвате БАба си Меркелаана
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Турция маската била 0,30лв. тук 4,00лв. БГ МУТРИЗЪМ в действие!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойното и разумно приемане на действителността било паникьорство? Тези не са у ред.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна простотия. Дискотеки, чалгаджийници, ресторанти и др., където хората са един до друг ще са без маски, а на улиците и на други открити места с маски. Пълна излагация за този гербав министър
26
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Паникьорите да си носят маските, ако искат и противогази за по-сигурно. Нормалните хора не искат да носят маски.
25
2
 
2
 
! Отговори
Ко преди 3 години
В КАТ Ловеч никави мерки не се спазват. Всичко е на самотек. Те си живеят в 80-те хората. Там социализма не е приключил. А и още висят табели от тогава.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то няма смисъл вече от маски след като ни спретнаха принудителен стаден имунитет като събраха учениците да се заразяват. Вече няколко семейства познавам, които си карат вирусчето. Та това е то. Маските ги направиха задължителни май само да не паникьосват допълнително паникьорите. Иначе си се заразяваме по план.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като един виден привърженик на конспирацията няма да сложа маска нито на открито, нито на закрито. Може да ме глобят, може да ме набият изтрещели зомбита с по три маски, но ще си спазвам ЗАКОНА, а не безумни заповеди.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ама къде е тая подписка и как да я намеря може да е безполезно но ние трябва да се борим и да протестираме.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не.Делението е на хипохондрици и нормални.
20
6
 
12
 
! Отговори
ма-ски преди 3 години
За всички пропагандатори и взискатели на глупавите маски да се въведе мониторинг и да бъдат задължени цял живот да ги носят защото сега те тормозят нас но ние трябва да си отмъстим а не само да се освободим.
19
4
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Като ни задължават да носим маски,защо безплатно не ни ги осигурят? Питат ли ме дали имам пари ,за да си ги купувам?
18
4
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Аз на открито маска няма да сложа!
17
8
 
4
 
! Отговори
София град преди 3 години
Затворете фитнесите най накрая ... В най голямата верига фитнеси в София няма дистанция .. няма дезинфекция и ако има е разредена до такава степен че си миеш ръцете с незнайна течност.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пейо Ми те непрекъснато обикалят явно нищо кой знае какво не правят но си обикалят да всяват страх и напрежение особено в провинцията а бабите по селата са оставени на милостта на съдбата.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че няма вирус е факт, не е конспирация. Използваме конспирация за по удобно разделение, защото конспираторите са изкълчените *** които искат да чипират света.Конспирация е таен заговор на двама или повече хора. Какви конспиратори са кричтично мислещите?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ЛОШОТО Е Много по лошо е че това е самата реалност и не конспираторите а реалността ще победи. А реалността е че има вирус но той е политизиран и по политически причини не желая да нося маска защото тя не помага на никого пречи и разболява много повече. На опашката пред банката една жена си свали маската да се изкашля много яко и после пак си я сложи ми това е потресаващо и останалите хора освен че са подложени на нейните вируси са унизени като *** някакви, всички са *** а
13
3
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
демонстратиевно не носене на маски ,тотално неподчинение ,само така трябва и ОСТАВКА -СЪД -ЗАТВОР ествествено!АЗ НЕ СЪМ РОБ И МАСКА НА ОТКРИТО НЯМА ДА НОСА!