Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията

Създадена е онлайн петиция против носенето им на открито
21 окт 2020 20:06, Ния Христова
44
Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията
Снимка: БГНЕС
Едва няколко часа, след като здравния министър Костадин Ангелов обяви, че ще издаде заповед за носенето на маски на открито, беше създадена онлайн петиция против носенето на открито.
 
Авторът на петицията е Мимо Гарсия. Той се обръща към министър Ангелов с предупреждението, че тази заповед "ще разгневи голям брой хора, които тотално ще се противопоставят на спазването на трите Д-та и така пропастта между паникьори (с по две маски една върху друга) и привърженици на теорията за световната конспирация ще породи огромно напрежение в обществото".
 
"И когато сметнем, че има хора, които са много уплашени, носят по две маски, буквално нагодяват цялото си ежедневие около вируса и са изключително стресирани, а от друга страна имаме хора, които изобщо не вярват и агресират, когато чувстват, че свободите и правата им (дали си го внушават, дали наистина е така) са накърнени, когато се приеме такъв тип правило, което дори можем да кажем, че е абсурдно в някаква степен (когато няма никой около теб, какъв е смисълът да носиш тази маска), допълнително нагнетява напрежението и рефлектира върху цялото общество", каза Мимо Гарсия пред БНР
 
Гарсия уточни, че в петицията е посочено, че се подкрепят нормалните мерки, сред които дистанция и дезинфекция.
 
"Когато вляза в градския транспорт, на закрито място, аз слагам маска и призовавам всички хора да ги спазват, за да може здравната система да издържи."
 
Той подчерта още, че изразената позиция идва от мисленето му на гражданин и "човек, който разсъждава трезво".
 
"Аз например ходя час, до два дневно пеша по улиците и около мен наистина няма хора в този момент. И да бъда глобен, защото не нося маска, тъй като буквално съм сам и се  движа, това вече минава някаква граница на разума."
 
Мимо Гарсия заяви, че "когато се урегулира тази заповед и тя е в нормални граници, разумна, ще я спазваме" и подкрепи апела на премиера Бойко Борисов заповедта да се прецизира. 

44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Пророк Илия преди 1 месец
"...Ора ке падат по улиците и там ке остават на место! Пиеньи на мотикя по новогодишните празници!!!..."
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На никой не му пука за населението. Заповедите са проформа, колкото да се каже, че се взимат някакви мерки. Учениците кашлят и кихат в превозните средства и в училищата и учителите също, но на никой не му дреме. Така, че и да носите и да не носите маски е все тая. Всичко е на само тек и всеки да се спасява сам.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И все пак носете на закрито и ако сте до мн.хора!!! Пазете се хора, това може да е биологично оръжие, китайците зазидваха хора по блоковете и им спускаха храна. Сега там са 20-30случая. Баба Европа ще се влачи 100 години назад пфуу, като я управляват *** бабки, тъй ще е. Учете се от УСПЕЛИТЕ Гербаджийчета, спрете СЛЯПО да СЛедвате БАба си Меркелаана
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в Турция маската била 0,30лв. тук 4,00лв. БГ МУТРИЗЪМ в действие!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойното и разумно приемане на действителността било паникьорство?
Тези не са у ред.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютна простотия. Дискотеки, чалгаджийници, ресторанти и др., където хората са един до друг ще са без маски, а на улиците и на други открити места с маски. Пълна излагация за този гербав министър
29
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Паникьорите да си носят маските, ако искат и противогази за по-сигурно. Нормалните хора не искат да носят маски.
28
2
 
2
 
! Отговори
Ко преди 1 месец
В КАТ Ловеч никави мерки не се спазват. Всичко е на самотек. Те си живеят в 80-те хората. Там социализма не е приключил. А и още висят табели от тогава.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то няма смисъл вече от маски след като ни спретнаха принудителен стаден имунитет като събраха учениците да се заразяват. Вече няколко семейства познавам, които си карат вирусчето. Та това е то. Маските ги направиха задължителни май само да не паникьосват допълнително паникьорите. Иначе си се заразяваме по план.
26
3
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Никой няма право да ми влиза в личното пространство и да ми дава направление в живота .Който иска да носи маски аз няма да сложа...
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз като един виден привърженик на конспирацията няма да сложа маска нито на открито, нито на закрито. Може да ме глобят, може да ме набият изтрещели зомбита с по три маски, но ще си спазвам ЗАКОНА, а не безумни заповеди.
24
5
 
3
 
! Отговори
Вижте какво правят преди 1 месец
На запад от нас плюс гърците и ще разберете, защо тука яко ще умират хора.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре ама къде е тая подписка и как да я намеря може да е безполезно но ние трябва да се борим и да протестираме.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не.
Делението е на хипохондрици и нормални.
21
6
 
12
 
! Отговори
ма-ски преди 1 месец
За всички пропагандатори и взискатели на глупавите маски да се въведе мониторинг и да бъдат задължени цял живот да ги носят защото сега те тормозят нас но ние трябва да си отмъстим а не само да се освободим.
20
4
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Като ни задължават да носим маски,защо безплатно не ни ги осигурят? Питат ли ме дали имам пари ,за да си ги купувам?
19
4
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Аз на открито маска няма да сложа!
18
8
 
4
 
! Отговори
София град преди 1 месец
Затворете фитнесите най накрая ...
В най голямата верига фитнеси в София
няма дистанция .. няма дезинфекция и ако има е разредена до такава степен че си миеш ръцете с незнайна течност.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пейо Ми те непрекъснато обикалят явно нищо кой знае какво не правят но си обикалят да всяват страх и напрежение особено в провинцията а бабите по селата са оставени на милостта на съдбата.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че няма вирус е факт, не е конспирация. Използваме конспирация за по удобно разделение, защото конспираторите са изкълчените дегенерати които искат да чипират света.
Конспирация е таен заговор на двама или повече хора. Какви конспиратори са кричтично мислещите?