От Helpbook: Мръсни камиони, опасни отпадъци, нерегулиран светофар

Част от сигналите в платформата през изминалата седмица
21 окт 2020 21:02, Анисия Иванова
5

Снимка: Helpbook

Съгласно Закона за пътищата в обхвата на пътя е забранено влизането на непочистени машини и замърсяването на пътното платно, съоръжения и принадлежности с кал и други отпадъчни материали и въпреки солените глоби това невинаги се спазва. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал от община Ловеч за редовно преминаване на непочистени машини от строителен обект. Пътното платно до строежа е потънало в кал, а мръсотията се разнася из целия град, а цистерна, която да почисти камионите, липсва.

За замърсена градинка и опасни отпадъци ни сигнализираха от столичния квартал "Сухата река“. От изпратените снимки се вижда, че част от зелената площ на предблоковото пространство е оградено с множество стари автомобилни гуми, които освен за заграждение в някои части са натрупани една върху друга и се използват за събиране на отпадъци.

Така заградената площ е недостъпна за служители, извършващи обработка и не дава възможност за окосяване на растителността в нея. Всичко това създава предпоставки за наличието на гризачи, както и за възникването на пожари. Молбата е компетентните органи да извършат проверка и успешно да решат проблема с гумите и необработените тревни площи.

Получихме оплакване от град Русе за изградена детска площадка в обществен парк, която препречва достъпа до алеите и преминаващите трябва да газят по тревните площи и да заобикалят в различни посоки.

Завършваме днешния обзор с молба за регулиране на пешеходен светофар на централен столичен булевард. Според автора на сигнала пресичането е изключително опасно, тъй като зелената светлина не е синхронизирана и времето за преминаване е твърде кратко, което създава предпоставки за инциденти особено с деца, пенсионери и трудно подвижни хора.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ?Снимали некви гуми наредени вместо бордюри,защото общинските са изчезнали,а пише за камиони замърсяващи пътното платно.