Проф. Коларов: Всичко, което каза Мутафчийски, се сбъдва

Да протестираш срещу маските е опасно, смята той
21 окт 2020 10:49, Красимир Ангелов
124

Продължават да нарастват случаите на коронавирус у нас с настъпването на есента, днес отново има висока бройка заразени - над 1300. Процентно тя е два пъти по-ниска от вчера, тъй като е на базата на направените рекордни над 11 000 теста.

Още по темата
"Определено ситуацията се промени на цялата планета. Нашият нормален живот буксува на място. Настъпиха огромни промени в психиката, натрупа се огромно напрежение. Дано бентът да не се скъса. Да протестираш срещу маските е опасно, обяви за "България сутрин" ревматологът и председател на Дружеството на писателите лекари "Димитър Димов" и на медицинското дружество по остеопороза и остеоартроза проф. Златимир Коларов.

По негово мнение дистанцията и маските са задължителни.

"Трябва да си коригираме поведението, да създадем модел на живот", допълни той.

"Ако бяхме взели шведския модел, щяха да загинат 3500 души в средата на май. Като общество трябва да се грижим за сираците, болните, инвалидите и възрастните", отбеляза още лекарят за Bulgaria ON AIR.

"Всичко, което каза ген. Мутафчийски и останалите членове на Щаба, се сбъдва, за съжаление", подчерта проф. Коларов.

Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания. "Въпросът е в спазване на баланс. Контактът с лекар трябва да е регулярен", коментира той.

Утре в Народната библиотека предстои и представянето на книгата му.

"Книгата ми е за история, извадена от нашата действителност. Баща ми ми разказа за случай преди години за лекарска грешка. Зад всяка диагноза се крият съдби. Тя регистрира факт, но ако не работим с пристрастие, не става. Няма лекар, който като се прибере вкъщи, да не се сети за някой болен. Често пъти казвам на моите студенти да приемат професията си като мисия", разказа още ревматологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да протестираш срещу маските е опасно." Така е. Я от НСБОП могат да те посетят заради грешка, я да ти пратят НАП, РЗИ и не знам си още какви служби на проверка, ако имаш бизнес.
59
6
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До Анонимен 50Дано и ти да се окажеш от тях!
58
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски се оказа много прав за разлика от мeнтето Мангъров.100 пъти написах тук, че ако има много заразени е логично да има и други мерки....
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма лошо, че единият "професор" го млящи на другия (щом им харесва), но поне ние нормалните хора да не разбираме за тези перверзии.
56
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ревматолога следва и мнение на някой професор гинеколoг, предполагам?А кога нещата ще бъдат поети в ръце от специалистите - вирусолози най-накрая?
55
5
 
15
 
! Отговори
Ко каза, ко преди 3 години
Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания.НАЧИ ОТ БЪЗЕ, НЕ ОТ ВИРУС
54
9
 
20
 
! Отговори
Академик преди 3 години
Поредния "професор", който си плаче за шамари. Не го ли е срам на дърти години да става за смях
53
8
 
15
 
! Отговори
пфууу преди 3 години
Никога не е късно и на стари години за 50 лева да плюеш на дипломата си и да станеш за резил!Да видим кой има полза от мероприятието?Съмнявам се даже и в скафандри да ни облекаттова да качи БСП на власт ако няма фалшификация!Номера не минава другари назначени хайдуци капиталисти.
52
7
 
7
 
! Отговори
Медик преди 3 години
До 50Знаеш ли колко бързо можеш да се превърнеш в кекав ти хубавецо мамин,здрав,прав,красив и настофорчен?!Една катастрофа с мотор,с кола,падане от колело и ред други неща,които ти мислиш,че никога няма да ти се случат и виж,че само за стотни от секундата и си станал един от кекавите!!Да не говорим,че може да се мислиш за много здрав и непоклатим,а в същност организмът ти да е от кекавите по отношение на КОВИД и да бъдеш опроверган оставайки без,бял дроб, някой крайник,умствен Кекавецо!!
51
6
 
16
 
! Отговори
Язека преди 3 години
При 5 случая през март беше забранено даже да се разхождаш навън. Помогна ли?Не. Нема к'во да ги мислите тея маски.
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трупове в чували, чувалите в камиони... абсолютно всичко се сбъдна, да!
49
8
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Какво се сбъдва бе, алчни психопати? Какъв процент от населението на страната са тези 1000 души с положителен тест, при положение, че повечето от тях са без симптоми, а голяма част от пробите са неверни /справка - положителните тестове на овцата, козата, папаята и пилешките бутчета/??? Положителните тестове са напрактика около 0,001%. Жалки манипулатори и измамници!
48
5
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 3 години
Дигнете мо паметник и му целуваите парашмангела ,долна зган.
47
6
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Првилно е да се вслушваме в това което казват умните хора и лекарите,а не разни тъпани да дават акъл какво трябва да се прави. За всичко сме си виновни ние гражданите. Ниска дисциплина,съмнителна хигиена,мръсотия повсеместна,градинки пълни с отпадъци/даже и използвани маски и носни къпрички/.Такава ци га ния няма никъде по света.
46
5
 
6
 
! Отговори
Боко да ни спасява! преди 3 години
До Ало-измамникНали се пише за БОГ а с една микроскопична животинка не може да се справи!
45
1
 
6
 
! Отговори
Ало-измамник преди 3 години
Да знаете само какво съм ви намислил!
44
3
 
11
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!!ЦЕНЗОРА!! преди 3 години
Поголовно се изтриват коментари за да няма страх и паника!
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да - по Шведския модел щяхме да се прочистим от кекавите и да си щракаме с пръсти! А сега какво - маски, мерки ....То Мангъров правилно казва - в Швеция нищичко не правят и са си добре! И ние искаме да не правим нищо!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пpocт народ, слаба държава.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПрестанете да изтривате коментарите! Докога, Господи!