Проф. Коларов: Всичко, което каза Мутафчийски, се сбъдва

Да протестираш срещу маските е опасно, смята той
21 окт 2020 10:49, Красимир Ангелов
124

Продължават да нарастват случаите на коронавирус у нас с настъпването на есента, днес отново има висока бройка заразени - над 1300. Процентно тя е два пъти по-ниска от вчера, тъй като е на базата на направените рекордни над 11 000 теста.

Още по темата
"Определено ситуацията се промени на цялата планета. Нашият нормален живот буксува на място. Настъпиха огромни промени в психиката, натрупа се огромно напрежение. Дано бентът да не се скъса. Да протестираш срещу маските е опасно, обяви за "България сутрин" ревматологът и председател на Дружеството на писателите лекари "Димитър Димов" и на медицинското дружество по остеопороза и остеоартроза проф. Златимир Коларов.

По негово мнение дистанцията и маските са задължителни.

"Трябва да си коригираме поведението, да създадем модел на живот", допълни той.

"Ако бяхме взели шведския модел, щяха да загинат 3500 души в средата на май. Като общество трябва да се грижим за сираците, болните, инвалидите и възрастните", отбеляза още лекарят за Bulgaria ON AIR.

"Всичко, което каза ген. Мутафчийски и останалите членове на Щаба, се сбъдва, за съжаление", подчерта проф. Коларов.

Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания. "Въпросът е в спазване на баланс. Контактът с лекар трябва да е регулярен", коментира той.

Утре в Народната библиотека предстои и представянето на книгата му.

"Книгата ми е за история, извадена от нашата действителност. Баща ми ми разказа за случай преди години за лекарска грешка. Зад всяка диагноза се крият съдби. Тя регистрира факт, но ако не работим с пристрастие, не става. Няма лекар, който като се прибере вкъщи, да не се сети за някой болен. Често пъти казвам на моите студенти да приемат професията си като мисия", разказа още ревматологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
13
 
! Отговори
чиста пропаганд преди 3 години
До АнонименАман от професори и Генерали без армия! Чиста проба пропаганда
39
4
 
8
 
! Отговори
Max преди 3 години
До IQ 3.14Наистина, когато видях за първи път снимката на Мангъров първата ми мисъл беше "Каква прилика с Гьобелс"
38
12
 
7
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Е що тогава калинките взеха да слушат гурото Мангъров който видимо не изглежда добре с главата. Най-скъпо струва глупостта.
37
5
 
7
 
! Отговори
СС преди 3 години
и аз мога да бъда такъв пророк и то на 1000 процента ще се сбъдне прогнозата ми. ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ!!! едни по-рано други по-късно не вярвате ли? ще видите сами ...
36
8
 
17
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
И за кои от всички пpocтoтии се оказа прав Майтапчийски?
35
3
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ето тук професорът е казал истината:"Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания."
34
4
 
9
 
! Отговори
заради Бойко-бълхата преди 3 години
До за доброЗапалихме и изгорихме цял юрган от пандемия!!!
33
9
 
4
 
! Отговори
за добро преди 3 години
Пандемията ще ни освободи от Бойко! Друг избор няма! Така е рекъл Господ...
32
13
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
накрая ше се окаже, че манг ъра май не само визуално прилича на гьобелс.
31
11
 
9
 
! Отговори
далаверата преди 3 години
Повече болни - повече приходи!
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бенатова изпълни активното мерориятие, което БСП възложи и оплю Мутафчийски пред цяла България. Когато Мутафчийски и каза - "Мисл, че е опасна и ще умрат още много хор" тя го разнасяше това по всички студия, където и бяха осигурили да говори. ьтьочно тогава рейтингът на Мутафчийски беше висок и имаше опасност да засенчи Фигуранта.Сега Бенатова ако държи на журналостическата си чест, трябва както го оплю пред всички, така да му се извини пред всички.
29
9
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Един е ВирусОт и Мутафчийски е негов Пророк.Слава на пагоните Му!Светлината на Неговото теме ни огрява и изпълва душите ни със страхопочитание.Вечна слава! В Неговото име яко ще измрем. Много яко ще измрем по пътя към просветлението.
28
1
 
2
 
! Отговори
Проклятие преди 3 години
- за който се уповава на човеци и благословия за който се уповава на Бога!
27
16
 
16
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Ген. Проф. Мутафчийски е един ***, лъжец и срам за медицинската професия, който рано или късно ще търка наровете в Софийски централен затвор.
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 10000+ починали месечно средностатистически за България 150 ги пишем ковид последните 7 месеца. А дали е така ...А сега провери, колко са били починали от КОВИД преди това (миналата година), и ако излезне, че са 0-ла....че това си е 150 ПЪТИ увеличение ... и то от заразна болест...НИКАК, ама НИКАК не е добре, а 150 умрели от ковид правим вече за седмица, т.е. този месец ще сме с 700-800...и това само от 1 болест 7-8% на месец от умрелите и ако това беше краят ДОБРЕ, ама не е...началото е!
25
8
 
12
 
! Отговори
при тази нарочна преди 3 години
Глупост да се пуснат учениците присъствено ,и да не се затворят дискотеките , да има наредба къде да се носят маски ,но никой да не контролира и глобява ,не ми трябва да съм вирусолог ,знам какво ще стане !,
24
12
 
9
 
! Отговори
перп преди 3 години
Това е така защото всеки ден Мангъров се появява в медии и обеснява как маските не спомагат за разпространението на вируса.
23
10
 
8
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Ако знаете само колко човека се удавиха това лято в Гърция от коронавирус! Аз обаче стриктно спазвах трите Д-дзадзики, дегустация, детоксикация и оцелях!
22
6
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Аман от пророци!От 10000+ починали месечно средностатистически за България 150 ги пишем ковид последните 7 месеца. А дали е така ...
21
2
 
17
 
! Отговори
доктора преди 3 години
До ПетилеткаМислиш ли, че на щаба му пука дали ще се разболееш или не. Хване ли те Ковид - хвърлят те в една болница и ако оживееш. Дреме му на някого за тебе или за роднините ти.