Проф. Коларов: Всичко, което каза Мутафчийски, се сбъдва

Да протестираш срещу маските е опасно, смята той
21 окт 2020 10:49, Красимир Ангелов
124

Продължават да нарастват случаите на коронавирус у нас с настъпването на есента, днес отново има висока бройка заразени - над 1300. Процентно тя е два пъти по-ниска от вчера, тъй като е на базата на направените рекордни над 11 000 теста.

Още по темата
"Определено ситуацията се промени на цялата планета. Нашият нормален живот буксува на място. Настъпиха огромни промени в психиката, натрупа се огромно напрежение. Дано бентът да не се скъса. Да протестираш срещу маските е опасно, обяви за "България сутрин" ревматологът и председател на Дружеството на писателите лекари "Димитър Димов" и на медицинското дружество по остеопороза и остеоартроза проф. Златимир Коларов.

По негово мнение дистанцията и маските са задължителни.

"Трябва да си коригираме поведението, да създадем модел на живот", допълни той.

"Ако бяхме взели шведския модел, щяха да загинат 3500 души в средата на май. Като общество трябва да се грижим за сираците, болните, инвалидите и възрастните", отбеляза още лекарят за Bulgaria ON AIR.

"Всичко, което каза ген. Мутафчийски и останалите членове на Щаба, се сбъдва, за съжаление", подчерта проф. Коларов.

Според него много от хората, страхувайки се от Ковид-19, са починали именно от страх и са забавили лечението на сърдечните си заболявания. "Въпросът е в спазване на баланс. Контактът с лекар трябва да е регулярен", коментира той.

Утре в Народната библиотека предстои и представянето на книгата му.

"Книгата ми е за история, извадена от нашата действителност. Баща ми ми разказа за случай преди години за лекарска грешка. Зад всяка диагноза се крият съдби. Тя регистрира факт, но ако не работим с пристрастие, не става. Няма лекар, който като се прибере вкъщи, да не се сети за някой болен. Често пъти казвам на моите студенти да приемат професията си като мисия", разказа още ревматологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
George преди 3 години
Оф боже, тоя па ревматолог.Тоя разбира от пандемии толкова, колкото и баба Пена от КнареИ математик имало. повикайте и астроложка
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм забравил цирка с преустройването на стадиони и зали за болници и морги.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още един кандидат за трибунала. Записваме го.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с 100 май щеврияко в казана 100 години!!!!....
96
2
 
8
 
! Отговори
Чукча не писатель преди 3 години
Абе този доктор ли е или писател?Какво се е сбъднало???Къде са труповете???Искам трупове да видя - къде са чувалите? Нали ни бяха предсказани чували в камиони - защо не ги виждаме? При има няма 30 - 40 положителни RT-PCR проби - яко ще мрем.А сега, като са над хиляда за ден, трупове няма!Дайте ги труповете де, покажете ги!!!Ако карате някого да вярва, че ако е грешен ще попадне в Ада където дузина дяволи ще го варят в казан, не очаквайте и ние, мислещите да ви повярваме!!!
95
6
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тоя да вземе да яде и пие по-малко, че като го гледам най-малкото е с високо кръвно и някое друго заболяване и утре ако се гътне от грип ще ни проглушат ушите как още един лекар станал жертва?! Аман ат специалисти, днес всеки иска да влезе в светлината на прожекторите
94
3
 
6
 
! Отговори
караджорджевич преди 3 години
До TotenkopfВидяхме го вашия трибунал вече, г*л*у*п*а*к*о*
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като махнем Резохина, Ил 6 инхибиторите за лечение на цитокиновата буря и 30% фалшиво положителни тестове, всичко се сбъдва
92
2
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
училищата затворете или участваме в експеримент а?
91
5
 
12
 
! Отговори
Незнайко преди 3 години
Къде са учените, писна ми от папагали с дипломи и нагаждащи. Всеки мислещ човек, знае, че за шефове на отделения, болници и разни там тарикатски позиции не се назначават най добрите специалисти. За тези позиции се изискват съвършено различни качества и най вече връзки, слугинаж на когото трябва, а може би и пари. И сега тази върхушка тръгнала да раздава ум и разум. По скоро да изпълнява политически поръчки, чрез медицината, но нямащи нищо общо с нея.
90
2
 
8
 
! Отговори
God преди 3 години
Не е ли крайно време да вземе отношение някой лекар - вирусолог.
89
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо съм пропуснал камионите и детските площадки с труповете .Ама това е професор, вярно с къса памет и най-вертоятно подмазваш, но професор.
88
16
 
14
 
! Отговори
Инфекционист преди 3 години
Кое се сбъдва бе изкукал " професоре"?? Това,че " яко ще се мре"?? Че ще има колони от камиони,пълни с трупове?? Че детските площадки ще станат морги?? Тиквата ти не разбра ли,че ОТ " корона" НЕ СЕ УМИРА???!!
87
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един пишман професор,жалка картинка
86
12
 
6
 
! Отговори
До #86 анонима преди 3 години
В Южна Америка се играе футбол на препълнени с публика стадиони!! НИКОЙ не слага маска¡! Схващаш ли бе тикво???
85
1
 
9
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
До АнонименТой е лекар а не комарджия
84
10
 
22
 
! Отговори
Еми преди 3 години
СЕГА БЕНАТОВА ДА СИ ЗАВРЕ ДИПЛОМАТА ТЯ ЗНАЕ КЬДЕ, ЗАЩОТО СЛЕД ИНТЕРВЮТО С МУТАФЧИЙСКИ, ЦЯЛ МЕСЕЦ ЧЕТЯХМЕ ГЛУПОСТИ ПО АДРЕС НА ПРОФЕСОРА. СЕГА БИ ТРЯБВАЛО ДА МУ СЕ ИЗВИНИ ТАЗИ ""ЖУРНАЛИСТКА"".
83
20
 
13
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Който се страхува от настинка,да си стои в къщи,да надене маската,шлема и скафандъра и да души пръднята на жена си!! Ама и пръднята била заразна!! Ха ха ха ха!!
82
1
 
9
 
! Отговори
мими преди 3 години
До АнонименНие вярваме на лекарите а не на баба ви детелини
81
1
 
7
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
До АнонименТичай на протест а ние ще си пием ракията и ще те гледаме