Шефът на БНР Андон Балтаков е подал оставка

Мотивът му е, че няма управленска воля за промяна в нормативната уредба
21 окт 2020 18:35, Нели Христова
16
Шефът на БНР Андон Балтаков е подал оставка
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември, съобщиха от БНР.

"Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за промяна в българската нормативна уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено Българско национално радио", подчерта Балтаков пред БНР.

Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио, посочи Андон Балтаков, визирайки предложения за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията.

Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

Законопроектът, който е предложен на обществото за обсъждане, не е проектът на закон, в който работна група от БНР, БНТ, СЕМ, различни министерства и медийни експерти са инвестирали стотици часове и познания, категоричен е Андон Балтаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Off преди 3 години
Гнездо на червени ***. Една хубава метла трябва там, тази оставка е едно добро начало - на този Тъпикян му беше нещо като ПР при назначването му.
12
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Е как няма, като се опитват със закон да направят БНР ДЕМОКРАТИЧНО и независимо радио, другаре пyтин0иди? Та БНР досега беше една червена, комунистическа и платена от съветското посолство пропагандна клоака. Такива като Волгин каква работа имат там или искате да ми кажете, че той е независим, а не чисто съветски пропагандатор?
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме че г-н Бойко Борисов, не стъпва в Българското Национално Радио...Май не му харесват неудобните въпроси, които ще му зададът интелигентните хора които работят там. ( ако не са ги премахнали вече там )
10
5
 
3
 
! Отговори
72104 преди 3 години
Радиото е медия на доизживяване. Абсолютно ненужно е да се занимаваме и да изсипваме обществени средства за медия без слушатели. А този не си ли подава оставката заради едни негови неизправни документи? Да не намесваме графоманските занимания на половин България за законопроект, който е рамкиран от директиа на ЕС. След футбола, политиката и здраввеопазването българите са специалисти и по медийно право.
9
3
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
За съжаление в България подават оставки само достойни и кадърни хора. А *** могат да бъдат изнесени само с краката напред. Затова сме и най-бедни, защото сме и най-прости!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БНР са яко анти Това не е вярно освен това са големи пропагондатори на ковид19 от сутрин до вечер само за него говорят като че ли друга работа нямат и непрекъснато натискат щаба да въвежда все по строги мерки и даже им казват какви а също непрекъснато нареждат на щаба да ходи хората да глобява и постоянно повтарят че мерките не се спазвали което не отговаря на истината хората си носят маските макар че са абсолютно безсмислени точно водещите на електронни медии никога не носят маска, а в Чехия
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Перконичнин Приличат си с една две министърки и не мога да ги различавам.
6
1
 
4
 
! Отговори
Перконичнин преди 3 години
Кат Бетина Жотева Чампоева няма втора на светаТя е нашата опора,тя е нашта висота.
5
2
 
5
 
! Отговори
Държавните медии преди 3 години
искат хем материално да са осигурени от държавата,хем да провеждат собственаполитика,която често не отразява позицията на правителството.Тяхната функцияе да информират за събития,а не да дават политически коментари и да са говорителна чужди сили.Има много частни медии,които да дават коментарите за или против.Нека Балтаков да отиде в БТВ и да говори срещу Божков за свобода на словото,която липсвала на медиите?Кое са премълчали?Това,с което не са съгласни собствениците им.Да си намерят други.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми че има ли хора които слушат БНР, освен овцете на ГЕРБ?
3
5
 
12
 
! Отговори
Stoedin преди 3 години
И добре е направил. Иначе, слушайки редовно предаванията с Диана Янкулова, поради липса на обективност и сугестиране на слушателите, мога да кажа, че БНР Е отвратително.
2
7
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
с подобна реплика си тръгва човек , който сая му предложили да си даде оставката или да го яде дисциплинарно, но иск ада е винаги отгоре
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е мисирка с чест и доблест. Не иска да разтрива калбасурите на сикаджията със суджуците.