Затварят училища при 20% ученици със симптоми

Засега маски в час не се предвиждат, увери Красимир Вълчев
21 окт 2020 08:55, Красимир Ангелов
63
Затварят училища при 20% ученици със симптоми
Снимка: БГНЕС

При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище, посочи образователният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Още по темата
Той призна, че с идването на сезонните вируса и грипа, съчетани с коронавируса, ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило.

Ако се взимат решения за затваряне на училището, най-малките деца да са последни, това ще е алгоритъмът, обясни образователният министър.

Той уточни, че засега маски в час не се предвиждат, а само в двора на училището при смесване на паралелките, каза още Вълчев.

Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До Анонимен 34Защо са възрастни?Само не ми отговаряй, че са родени отдавна и затова са възрастни.
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да прилагаш същите мерки както при грип - 20%. Това е не само безумно, но и престъпно. При грипа има лечение, антигрипни препарати, ваксини. Но много по-важно, смътността пр Ковид е доказано 10 до 30 пъти по-висока според възрастта. Наистина пресстъпно, освен ако този пашкул нещо се е объркал.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те и сега са болни учениците.Дали е само грип??Има по 5-7 човека от клас.Но....ковид няма, но за някои има безплатен транспорт, безплатни закуски безплатен обядр стипендии при успех 3.50 - 4.?Скъпо платени проекти,,, ЕРАЗЪМ,, и други за по-високи доходи само за избрани и гравитиращи около партии .И това поколиние от учители в много отношения определя облика социалната, икономическата,неграмотната и бездушната среда в България.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавай си оставката и затваряй!
29
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В училище вече си имаме 4 заразени учителки благодарение на теб, Вълчев! Възрастни са. А ти как си?
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо децата започнаха да се разболяват? - Защото класните стаи са неотоплени, а вън е 2 градуса сутрин.Няма никаква нормална грижа, никаква нормална температура в класните стаи. Децата зъзнат, свиват се и накпрая се разболяват.Бях ученик през 70-те г. на миналия век. Не си спомням някога в училище да съм студувал.
27
1
 
20
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Наистина първо казаха при 15% в училище и при 20% в клас ще карантинират, еега е 20 % за училище. Тогава защо президента и министрите ги карантинират за контакт с 1 заразен?! В училище контактните са в пъти по-вече - ученици и учители. Пак не виждам никаква логика! Само си правят експерименти с нас.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски"Ама чакай бе, нали маските стават задължителни и навън! Часовете по физическо трябва да си ги карат с маски! Ще тичат? С маски! Ще играят волейбол? С маски! Ще покриват нормативи за скок? С маски! Аа, мерките трябва да се спазват! Всички като един! Кви са тия лигавщини!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в медицински мутрофашизъм!Най-лесно се контролират и манипулират хора, които живеят в непрекъснат страх за живота си, хора, пред които стои един, единстевн въпрос - за физическото им оцеляване!Няма нужда да си учил психология и други науки за да го разбереш.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ее, закъсняли сте! С такива симптоми в момента са около 50% и повече. Затваряй!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер ценните кадри за държавата заседават онлайн и ако имат нужда да пътуват скачат директно в мерцедеса с кортеж и за тях живота е розов, но бъдещето на нацията учениците трябва да са нагъчкани по тесни и задушни класни стаи, където хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж и после час два в пикови часове нагъчкани, като сардини.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината от ЗаратаВ цялата страна е така
21
3
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
На 03.11.2020 Тръмп ще бъде преизбран и хиларосатанинската ПЛАНдемия приключва!Бау-кането на туземните соросоклакьорки също. Чао, вирос нема, а след трети и вас нема да ви има. Ще ви затворят по килиите. Поне 20% за по 20 години.
20
2
 
29
 
! Отговори
Истината от Зарата преди 3 години
В Стара Загора е ужас - от всеки клас има 5-6 деца сополиви, кихат ,но никой не ги изследва ,че трябва родители да са под карантина, а те са осигурявани на минимална.Освен това никое дете не иска да го сочат с пръст, мерките са само на хартия. Положението е овладяно само виртуално.На този фон общинарите са се барикадирали в общината-само задължително с маски ,мерят температура, работата с граждани е до минимум - само нещо спешно,вземат си фалшиви болнични ит.н., а народът и децата -кучета го яли
19
2
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Епизод 3 от поетапното "сваряване на жабата". "Децата трябва да учат" (Бойко) Аз какво ви писах на 15 септември? Ще минат месец-два и пак ще мислите за затваряне! Писах ли го? Писах го;))) Особено сега и кат дойдат гриповете с най-разлищни щамова А,В,С, Д,Е,Ф и т.н., хахахахах... Некви безсмислени напъни на Кликата да покаже, че може да управлява и владее положението. Освен с Диктатура, Бойко с друго не може да управлява, но Диктатурата не е Управление, тя е Насилие;)))
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еничарите затварят училищата и слагат фередже на всекиТа, какво било през турско ?
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя психопат иска да очисти учителите. Затова ли учителите които трябва да са добър пример на дисциплина и отговорност масово се разхождат по коридорите без маски!?С нетърпение очакват да преминат на дистанционно обучение-заплатите ,парите от европейските проекти, парите за дрехи ,купоните за храна, натрупаните с години ..отпуски всички привилегии си получават, а от икономиите се ходи по морски и зимни курорти на,, обучения,,и се харчат безконтролни пари.(
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национални предатели
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20% след три седмици означава 60 % по алгоритъма. Ако едно училище има 500 ученици плюс учители и служители, това означава 300 души. От тяк 80% нищо или почти нищо няма да усетят. Но 20%, т.е 60 ще го изкарат много тежко, вероятно в болница. За съжаление, пак според алгоритъма 3% ще починат (от всичките). А това са 9 души. Някой си играе със смъртта.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се стигне до там, това означава,че цялата държава е пламнала. Мисълта тотално е абдикирала от това управление.