Колко струва пациент с коронавирус на болниците?

Поповски: Днес преминаваме три демаркационни линии
Обновена: 22 окт 2020 23:15 | 22 окт 2020 23:11, Веселина Йорданова
30

За последното денонощие положителни за Kовид-19 са 16,8% от изследваните. 1472 са новите случаи при направени 8738 PCR теста. Тревожната тенденция на ръст на заразените коментира д-р Калин Поповски от ВМРО.

"Днес преминаваме три демаркационни линии. За първи път преминаваме над 100 болни сборно в реанимациите. Това са най-тежко болните, част от тях са на контролирана вентилация. Те са между живота и смъртта. Казах го днес и от трибуната. Другата важна цифра е над 1700 пациенти във всички болници в България. 33 000 са пациентите от началото на пандемията. Другата стряскаща цифра е над 1000 починали", заяви д-р Поповски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му има необходимост от по-радикални мерки за овладяване на вируса.

"В последните 20 дни скокът е много рязък, не го очаквахме. Колеги прогнозираха такъв скок от края на лятото. Болниците са на ръба на лимита. Инфекциозните отделения на България не могат да поемат всички болни. Този вирус може да се лекува и от интернисти. Трябва да взимаме по-радикални мерки. Не можем да задръстим големите болници само с пациенти с Ковид-19. В крайна сметка тези заведения поемат и други спешни състояния. Не може да ги задръстим само с Ковид-болни", категоричен бе специалистът.

Д-р Поповски изрази мнение, че здравната система се нуждае от стегната организация.

"Въпросът е да се направи стегната организация, за да не се получи друг вакуум в другите специалности, да не могат да си поемат пациентите. За Университетската болница в Плевен между 2000 и 3000 лв излиза един Ковид-19 пациент. Имаме един рекорден пациент, който лежа повече от 20 дни. Той струваше на болницата 6500 лв. Тези пациенти стоят в болниците по 10-15-20 дни", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според него коронавирусът остава непредвидим и това го превръща в сериозно предизвикателство.

"Министърът днес обясни много нагледно в парламента каква е разликата между Ковид-19 и обикновения грип. Проблемът е, че това е една нова болест, за която няма лечение. Ние в момента лекуваме страничните ефекти от нея. Тази болест е много по-продължителна от обикновения грип. Изисква много повече дни хоспитализация. Ние сме в един сериозен драматизъм как да продължим напред. Без императивни заповеди от министъра няма да се оправим", подчерта експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Колко преди 3 години
Колко струва на България едно правителство с доказани ментални проблеми и деменция. Колко на ден ни струва безхаберието, алчноста, слонското его и мутренския мироглед на "управляващите" включигелно ВМРО.
26
1
 
5
 
! Отговори
Рзи преди 3 години
Нали нямаше такава болестГледайте декември и януари какво ще станеМа *** няма проблем такова чудо ковид нема!!*** като им стигне до на професорите главите или до някой техен близък олеле що не ми помагат!!Е нали е конспирация кво да ти помагат!!!Много са болните но африканския манталитет на *** го кара да крие и да пръска зарази!!Не е важно че я ще умрем важно е и комшията да ***!!!!
25
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Нинова ще назначи Мангъров за министър и ще оставят всичко в ръцете на естественият подбор.В началото ще спестят пари от пенсии( старите ще отидат на оня свят) и от заплати( и млади ще си отидат).След това обаче, ще има разходи за осиротелите и за инвалидите, защото тежките форми на Ковид водят до инвалидизация.И Нинова ще се оттегли и ще остави друг да оправи кашата,но този друг няма да е Славка кук,уто
24
1
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
,, Цветанките Ризови са увесили нос,,Не им се присмивай. Пишат,чи са си организирали експеримент,, а ла Мангъров ,, и работят без за спазват карантината. Крият,че са болни.,Крият,че са вируса носители.Водещите им изглеждат болнави.Нали всички се гримират с една и съща четка,а вируса само това чака, за да им се лепне.Опасно е да се ходи там на интервю при тия камикадзета
23
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
.".тестовете безплатни и пътеката 50 лв.".Моля да обясниш накратко как ще стане.Разбрах - болният не плаща. О.к. Дал е здравни осигуровки в Касата.Но искаш и Касата да не плаща на болницата, защото за 50 лв няма как да лекуват и хранят някого10 дни.Има и режийни. Кой финансира болницата.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се лекува натвой гръб?Толкова години им пълня гушите със здравни осигуровки.Остава и да си плащам пак.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златни,златни са тези времена за лаборатории и болници.Да бяха се мъчили да я измислят нямаше да могат.Никога няма да свърши това положение докато PCR-те не станат безплатни а "пътеката"-50лв
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.ите невярващи във вируса и тези дето не спазват правилата като протестърите да си плащат!Няма на мой гръб да ги лекуват!
19
5
 
2
 
! Отговори
ерж преди 3 години
6500 лв ахахахаха, Медицина ООД в пълната си сила
18
10
 
6
 
! Отговори
Неграмотност преди 3 години
Поредният *** ръси акъл. Прескочили сме били цифра!? Коя цифра сме прескочили 0,1,2,... или 9? Как се прескача цифра? Цифра използват тези, които не знатни за какво говорят. Оказа се, че точне те ни управляват, неграмотните.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на изборите пак за тези бастуни да гласувате. Овце смотани
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хубавото е, че от март месец никой не е починал от старост - всички са от ковид
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе яааа..!
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пациент с коронавирус струва 1200 лв чисти пари за получаване' докато той си кашля в къщи и пие парацетамол. А тези в отделенията им харчат само закуската, обяда и вечерята.
13
7
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 8Не е проблемът до лекуването и колко са пълни болните. Една клинична пътека за ЯМР (едно от най-скъпите изследвания с много скъпа апаратура) е от порядъка на 400 лв, а за ковида получават по 1200 лв срещу което лечението е парацатамолче и някакъв антибиотик, и естествено всички се натискат да убедят "заразените" - т.е. които са контактни без да са болни да влязат в болницата. Сметни сега колко милиона се делкат на ден. А пък умрял в Бургас "гинеколог" заради пациент! Моля?
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има 350 държавни и общински болници и 50 частни.И наличието на 1200 сериозно болни пациента /по 3 на болница/ вече води до Катаклизъм?!Жална ни майка. Ама не заради смешния ковид, а за дереджето, до което сме се докарали.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Handel - Много лъжеш, ама няма кой да ти вярва на глупостите. И не се казва гоогле, а гугл. А това, което плещите, че починалите от обикновен грип са повече от починалите от ковид е пълен фейк. Явно имате халюццинации от дрогата
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В последните 20 дни скокът е много рязък, не го очаквахме. Колеги прогнозираха такъв скок от края на лятото."----Е как хем не сте очаквали скока, хем колеги го прогнозирали? От сутрин до вечер блябльосват разни "експерти", моабет да става, ковид-драматургията да върви.
9
8
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Днес имаше обзорна статия в англисйките медии - сегашния "есеннен" пик е много по-слаб от пролетния. Причината - повече от ясна - болниците целенасочено издирват роднин на вече доказани контактни хора с цел да се отчете по-голяма бройка и при това така се подава информацията, че катоп кажат 1400 заразени хората да мислят че това са 1400 болни. А ако потърсите в Гоогле ще видите че починалите от обикновен грип са значително повече - при това там строго се отделят починалите само от грип.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Бенатова да пита за грешките?Цветанките ризови са увесили нос, спомнят си за мъдростта на Мангъров и мангърите и колко весело беше тогава, колко оптимистично.